Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Communicatieadviseur Water en Gebiedsontwikkeling (zzp)

Geplaatst 6 jan. 2022
Project ID: YIS 9107298
Plaats
Leeuwarden
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 7 feb. 2022
Einde: 7 aug. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 17-1 9:00

start: februari 2022

duur: 31.12.2022 met optie tot verlengen

uren: 32 uur per week

schaal: 9 of 10 afhankelijk van kandidaat en ervaring

 

Wil jij concreet bijdragen aan een mooi en toekomstbestendig Fryslân? Dan is deze functie iets voor jou. Als communicatieadviseur water en gebiedsontwikkeling houd jij je bezig met de communicatie rond ons waterbeleid en de gebiedsontwikkelingsprojecten Dongeradielen, Dulf Merksen en Koningsdiep. Daarnaast verzorg je de communicatie over natuurprojecten uit het Europese subsidieprogramma LIFE. Van deze drie pijlers is de meeste inzet gericht op de watercommunicatie (16 uur). Dat varieert van het leveren van communicatieparagrafen bij bestuurlijke stukken en het adviseren van je Opgavemanager en collega’s tot aan het produceren van persberichten, nieuwsbrieven en webteksten. Voor de gebiedsontwikkelingsprojecten communiceer je met de stakeholders en inwoners via verschillende middelen zoals bijeenkomsten, nieuwsbrieven, de socials en persberichten. Je zorgt ervoor dat de gesubsidieerde natuurprojecten goed voor het voetlicht worden gebracht, zodat de mensen in Fryslân zien wat wij doen aan de verbetering en instandhouding van onze natuur en biodiversiteit.

 

Je komt binnen het portfolio Groen Fryslân te werken in een klein team van communicatieadviseurs. Samen werken jullie aan de verschillende opgaven, zoals stikstof, natuur, omgevingszaken en water. 

 

In de dagelijkse praktijk signaleer je continu en speel je proactief in op actualiteiten. Het gaat hierbij om signalen vanuit de partners en de samenleving, maar ook om bestuurlijke vraagstukken. Je kijkt naar vernieuwende manieren om te communiceren met de verschillende stakeholders. Je stemt de kernboodschappen af met de relevante bestuurder via de bestuursadviseur. Intern zoek je de verbinding met de communicatiecollega’s van andere relevante opgaven en zorg je er mede voor dat er ook interne storytelling plaatsvindt. Je maakt de inhoudelijke collega’s bewust van wat de meerwaarde van communicatie is en neemt hen mee in de communicatiestrategie.

 

Je staat sterk in je schoenen en bent in staat om in de communicatie de juiste vertaling naar de buitenwereld kan maken. Jouw rol spitst zich verder toe op gevraagd en ongevraagd communicatieadvies, aanspreekpunt voor pers- en mediacontacten (i.s.m. perswoordvoerder en bestuursadviseur), het mede coördineren van informatiebijeenkomsten of andere evenementen en de advisering, coördinatie en uitwerking van communicatiemiddelen.

 

Verder vragen wij:

·        Je hebt een HBO/WO opleiding Communicatie afgerond;

·        Je hebt minimaal drie jaar ervaring in communicatierollen;

·        Je hebt ervaring met het werken in samenwerkingsverbanden;

·        Je hebt affiniteit met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving;

·        Je hebt kennis van Factor C en/of het communicatieframe;

·        Je kunt uitstekend uit de voeten met sociale media;

·        Je beschikt over uitstekende schriftelijke vaardigheden;

·        Je hebt een adequate beheersing van de Friese taal. 

 

Als communicatieadviseur voor de provincie Fryslân werk je in een inspirerende werkomgeving met enthousiaste collega's en veel ruimte voor jouw eigen inbreng, kennis en expertise.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten