Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coördinator stadstoezicht (zzp)

Posted Oct 11, 2022
Project ID: YIS 9122125
Location
Gouda , Zuid-Holland
Duration
5 maanden
(Oct 24, 2022 - Apr 1, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Oct 20, 2022 12:00 PM

Schaal: 9

Startdatum: z.s.m. / uiterlijk 24 oktober ivm overdracht werkzaamheden

Aantal uur per week: 32- 36

Duur opdracht: 5 tot 6 maanden met optie tot verlenging

Datum gesprekken: zsm na ontvangen en binnenkomst CV's

Deadline aanbieden: n.v.t.: goede kandidaten worden na ontvangst voorgedragen aan de opdrachtgever.

 

 

Wat ga je doen?

Om de gewenste verdere professionalisering te bewerkstelligen kan een meewerkende coördinator met een frisse blik op het team helpen om de medewerkers op straat te coachen. 

Zowel met betrekking tot het consequent optreden als tot de gewenste houding en gedrag. Deze vorm van ‘coaching on the job’ is bedoeld om de medewerkers verder te helpen in praktijksituaties op de werkvloer. Het doel hiervan is het versterken van het reflectieve vermogen op het eigen handelen. De nieuw verkregen inzichten stimuleren de bereidheid tot het verder ontwikkelen van gewenste competenties, zodat door toepassing van meer effectief gedrag het resultaat van de prestaties verbeteren. Om dit te realiseren is de inzet van een goede coach essentieel.

 

Werkzaamheden:

  • Adviseert, begeleidt en coacht medewerkers ‘on the job’ op inhoud;
  • Coördineert de werkzaamheden van uitvoerende medewerkers handhaving;
  • Levert input voor IWP- gesprekken;
  • Doet voorstellen ter verbetering;
  • Voert toezicht en handhaving werkzaamheden uit.

 

 

Met wie ga je werken?

Je wordt ingezet als meewerkend coördinator van het team van Boa’s, toezichthouders en camera-observanten. Dit betekent dat je met name een coachende rol hebt binnen het team, waarbij je weet wanneer je moet opschalen met bijvoorbeeld politie, maar ook kunt de-escaleren bij lastige situaties zoals agressie of geweld. Je bent communicatief sterk en weet mensen mee te nemen. Daarbij kun je je ook verplaatsen in de ander en hun handelen. Integer handelen staat bij jou bovenaan en het aanspreken van collega’s op hun houding en gedrag is voor jou normaal. Tot slot sta je zowel fysiek als mentaal stevig in je schoenen en heb je een natuurlijk overwicht.

 

Het is een job waarbij je samen met je collega coördinator je eigen stempel kan drukken op de afdeling en richting de toekomst een positieve invloed kan hebben op de professionaliseringsslag waar we met zijn allen mee bezig zijn.

 

De afdeling Stadstoezicht is een zelfstandige afdeling. De ontwikkeling is onderdeel van een proces in een meer professionelere afdeling welke van een vaste toegevoegde waarde is voor de leefbaarheid van de bewoners van Gouda.

 

Veel zaken in het team zijn op orde. Zo is er een professionele meldkamer waar verschillende gemeenten (en politieregio’s) jaloers op zouden zijn. Het cameratoezicht loopt goed. Op straat is het team actief op het gebied van parkeren, milieu en werken in de wijken. Het ervaren team beschikt over wetskennis en vooral ook over mensenkennis en kent de stad en haar inwoners goed.

 

Overall genomen is het materiaal goed op orde. Er zijn nieuwe uniformen, etc. De taakuitbreiding (onder andere Toezicht Drank en Horecawet, Havendienst en Jeugdtoezicht) is zonder kleerscheuren verlopen. Er zijn goed opgeleide mensen binnen het team. Echter, er zijn ook zaken die nog minder goed lopen. Daarom is besloten om te kijken naar de verschillende mogelijkheden die er zijn om de afdeling zo te ontwikkelen dat er (sneller) een meer positieve beweging op gang gaat komen.

 

Kortom: uitdaging genoeg: groei je mee?

 

 

Wat heb jij in huis?

-       Aantoonbare coaching vaardigheden, hier wordt veel waarde aan gehecht en dit is een belangrijk criterium voor deze functie;

-       MBO + werk- en denkniveau gecombineerd met ruime werkervaring;

-       BOA-bevoegdheden eventueel aangevuld met modules van permanente her- en bijscholing;

-       Relevante kennis van wet- en regelgeving (o.a. Algemene Plaatselijke Verordening) en werkervaring op het gebied van handhaving;

-       Je hebt de nodige fiscaal-juridische kennis binnen handhaving;

-       Een goede mentale en fysieke conditie is nodig gelet op de geschiktheid voor onregelmatigheidsdiensten (incl. nacht- en weekenddiensten), stressbestendigheid, fysieke inspanning en het ontbreken van auditieve en visuele beperkingen i.r.t. de uitoefening van deze functie;

-       Een representatieve en krachtige persoonlijkheid; betrouwbaar, weerbaar en flexibel. Communicatief en sociaalvaardig;

-       Teamplayer;

-       In het bezit van rijbewijs B (schakelvoertuig);

-       Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift en

-       Ervaring in werken met computers (o.a. Word, Excel en Outlook).

Similar projects

+ Search all projects