Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coördinator op vraagstuk transitie financiële kolom en adviseur jaarrekening(zzp)

Posted Aug 15, 2022
Project ID: YIS 9119353
Location
Dordrecht , Zuid-Holland
Duration
5 maanden
(Sep 12, 2022 - Feb 11, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
90 - 95 €/hr
Application Deadline: Sep 7, 2022 12:00 PM

Aantal uren p/w: 36

Duur: 6 maanden met optie tot verlenging

Hybride werken 50/50 thuis/kantoor

Reden inhuur: Projectmatige ondersteuning

Richttarief: €95,- op basis van schaal 10 of 11 van Gemeente CAO

 

 

Wat ga je doen / Jouw opdracht.

 Als gevolg van de samenvoeging van de GR Drechtsteden en de gemeente Dordrecht per 1 januari 2022 zijn er nog diverse administratieve en procesmatige vraagstukken op te lossen. Jij bent verantwoordelijk voor de procesbegeleiding en uitwerking van de besluiten van deze vraagstukken.

 

In je rol breng je de verschillende partijen bij elkaar en zorg je ervoor dat de vraagstukken behapbaar en inzichtelijk worden. Je plant bijeenkomsten en workshops. Je plant bijeenkomsten of workshops om gezamenlijk met alle partijen te komen tot een oplossing.

Onderwerpen daarbij zijn bijvoorbeeld: hoe om te gaan met interne verrekeningen, personeelsnormen, Harmonisatie van financieel beleid naar de interne richtlijnen en verordeningen.

 

In je rol streef je naar consensus en draagvlak, maar je schuwt niet de vastgestelde escalatie om de voortgang van het totaal te bewaken.

 

Een gekozen oplossing communiceer jij richting alle belanghebbenden en je zorgt ervoor dat het geborgd is in de werkstructuur. Je voelt je thuis in de rol als procesbewaker en begeleider voor vragen uit de samenwerkingsspot Financiën.

 

Soms steek je zelf de handen uit de mouwen en duik je in de administratie. Je bent dus ook in staat om zelfstandig zaken op te pakken, uit te werken en te delen met anderen. Je bent daarom bekend met de financiële kaderstelling (BBV en interne afspraken) en administratieve principes binnen de publieke sector.

 

Omdat je niet continu bezig bent met deze vraagstukken ligt het andere deel van de opdracht op het gebied van de (voorbereiding op de) werkzaamheden rondom de jaarrekening van de gemeente Dordrecht. Het takenpakket is op het moment nog niet vastomlijnd en afhankelijk van de prioriteiten neem je een uitvoerende en/of coördinerende rol op je en help je de collega's van het CBB om deze drukke periode het hoofd te bieden.

 

 

Wat neem je mee?

Als coördinator / procesbegeleider met kennis van financiën kijk je verder dan alleen de cijfers: we verwachten dat je met jouw expertise en persoonlijkheid wil bijdragen aan deze doelen. Jij herkent jezelf dan ook in de volgende eigenschappen:

  • Je kunt jouw verhaal zowel schriftelijk als mondeling op prettige en effectieve wijze overbrengen. Het overbruggen van verschillen tussen partijen en het zoeken van een gezamenlijke oplossing is voor jou een tweede natuur.
  • Je hebt minimaal een afgeronde HBO opleiding/ werk-en denkniveau richting financiën
  • Je bent pro-actief en signaleert nieuwe ontwikkelingen en speelt daarop in;
  • Je bent creatief: de ophanden zijnde veranderingen vragen daarom.
  • Je hebt overzicht en bent bekend met de gemeentelijke administratie en BBV wet- en regelgeving (of met de publieke grondslagen).
  • Je hebt ervaring met het opstellen van jaarrekeningen.
  • Je bent handig met financiële systemen (Key2Financiën is een pre) en Excel.
  • Je wordt enthousiast als je aan de slag kan met dossiers die nieuw voor jou zijn.
  • Je bent oplossingsgericht;
  • Je hebt een gezellige persoonlijkheid!

 

 

Waar kom je te werken?

Als financieel adviseur ben je onderdeel van het Centraal Bedrijfsbureau (CBB), maar je werkzaamheden vinden buiten de afdeling plaats. Je bent verbonden met het cluster Versterking Bestuur en Organisatie op de afdeling Centraal Bedrijfsbureau (CBB) binnen de gemeente Dordrecht. Het CBB is een team met ambitie. We hebben de ambitie om onze dienstverlening elke dag weer met elkaar goed neer te zetten én beter te worden in uitvoering en vorm. Hierbij staan onze kernwaarden centraal:

·       Continuïteit

·       Efficiëntie

·       Kwaliteit

·       Samenwerken

·       Ontzorgen

De afdeling van het CBB bestaat momenteel uit 25 medewerkers. Bij ons heerst er een informele en collegiale werksfeer. Het team is verantwoordelijk voor advies, analyse en verwerking van diverse financiële processen. Het gaat hierbij om de personele budgetten, de financiële administratie en informatievoorziening.

Ons team is in ontwikkeling. We zijn bezig met het doorlichten van de processen aan de hand van onze kernwaarden. We werken met een procesgericht perspectief en zetten samen stappen in het verbeteren van de processen en hiermee onze dienstverlenging en samenwerking als team.

 

Similar projects

+ Search all projects