Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coördinator en penvoerder (zzp)

Geplaatst 14 feb. 2024
Project ID: YIS 9150377
Plaats
Dordrecht
Uren
8 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 14 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 21 feb. 2024 12:00

Gemeente Dordrecht

Duur: Een tijdelijke opdracht tot eind van het jaar 

Aantal uren: 8 uur per week

Richttarief: op basis van schaal 11 (all-in tarief inclusief reiskosten, excl. BTW) max. € 83,50

Jij bent verantwoordelijk voor de totstandkoming van een gedragen voorstel voor de begeleiding van jongeren bij de overstap van school naar duurzaam werk. Een hele mond vol, en gelukkig hoef je dit niet alleen te doen.

Je bent secretaris van de coördinatiegroep die met de voorbereiding aan de slag gaat. In deze coördinatiegroep hebben zitting: vertegenwoordigers van het MBO, de centrumgemeente Dordrecht, het Doorstroompunt ZHZ en de betrokken arbeidsmarktregio's Drechtsteden, Gorinchem en Rijnmond/Hoeksche Waard.

Jij zorgt voor een projectplan voor de coördinatiegroep, voortgangsbewaking en het schrijven van het beleidsvoorstel voor de betrokken besturen.

Waar kom je te werken?

De centrumgemeente Dordrecht is beleidsmatig verantwoordelijk voor het Doorstroompunt ZHZ. Dordrecht is tevens centrumgemeente voor de arbeidsmarktregio Drechtsteden. De gemeente is tevens vestigingsplaats van de grootste MBO instelling in de regio, het Da Vinci College, en onderhoudt nauwe relaties met deze instelling.

Wat ga je doen?

Je vervult als coördinator en penvoerder een spilfunctie in de regionale voorbereiding op de invoering van het wetsvoorstel van school naar duurzaam werk. De verwachting is dat dit wetsvoorstel in werking zal treden per augustus 2025 (start schooljaar 2025/2026). Je ondersteunt de coördinatiegroep die wordt ingesteld om de invoering van de wet in de regio Zuid-Holland Zuid voor te bereiden.

In deze opdracht:

  • Bereid je en zit je de overleggen van de coördinatiegroep voor. Hierin worden taken verdeeld en het proces en de voortgang van de voorbereidingen op de wetswijziging afgestemd;

  • Stel je een plan van aanpak op voor de voorbereiding op de invoering van het wetsvoorstel van school naar duurzaam werk. Dit plan van aanpak leidt tot een beleidsvoorstel dat door de betrokken besturen van MBO, Doorstroomregio en Arbeidsmarktregio's wordt vastgesteld;

  • Bewaak je, ten behoeve van de coördinatiegroep, de voortgang in de uitvoering van het plan van aanpak;

  • Ben je schrijver van het beleidsvoorstel;

  • Signaleer je kansen en bedreigingen, successen en knelpunten;

  • Kan je gevraagd worden landelijke ontwikkelingen te volgen en best practices uit andere regio's te verzamelen en te beoordelen op kansen voor de regio Zuid-Holland Zuid;

  • Ben je bij voorkeur op de hoogte van de bestaande rollen en taken van betrokken organisaties, waar het de overstap van school naar werk betreft, en faciliteer je het gesprek over de benodigde aanpassingen in rol en taken;

  • Heb je bij voorkeur kwantitatief en kwalitatief kennis van de doelgroep: jongeren van (12)16 – 27 jaar die ondersteuning nodig heeft bij de overstap van school naar duurzaam werk.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten