Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coördinator cluster inkoop (zzp)

Geplaatst 17 okt. 2023
Project ID: YIS 9141363
Plaats
Helmond, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 nov. 2023
Einde: 29 feb. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 24 okt. 2023 09:30

Startdatum inzet: 1-11-2023

Einddatum inzet: 29-2-2024

Uren per week: 36,00

Schaal 12 cao gemeenten

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

De opdrachtgever verzoekt expliciet om een (korte) motivatiebrief toe te voegen. ZZP'ers moeten als eenmanszaak bij de KVK staan geregistreerd of als een BV zonder personeel. Maatschap en VOF zijn niet mogelijk. Daarnaast dient de zzp'er een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te hebben.


Wil jij een cruciale rol spelen op gebied van inkoop, in een omgeving waar inkoop niet alleen draait om besparingen, maar ook om duurzaamheid, innovatie en maatschappelijke impact? 

 

Coördinator cluster Inkoop 

De uitdaging  


Als Coördinator Cluster Inkoop sta jij aan het roer van een energiek team van 'Inkopers 2.0', waarbij inkoop betekenis krijgt en impact wordt vergroot. Je bouwt voort op de reeds gestarte professionalisering en neemt het voortouw in het verankeren hiervan binnen de organisatie. Cluster inkoop is onderdeel van de afdeling financiën.  

 

In gemeentelijke aanbestedingen spelen complexe maatschappelijke vraagstukken een belangrijke rol, van klimaat en milieu tot diversiteit en inclusie. “Inkoop 2.0” helpt de gemeente om een doelmatig inkoper te zijn. Het draagt niet alleen bij aan mogelijke besparingen, maar geeft tevens zichtbare verbetering van de kwaliteit van opdrachten. Denk daarbij ook aan efficiënte en innovatieve oplossingen.  

 

Het team Inkoop is een team van 9 enthousiaste collega's, variërend van junior tot senior concern inkopers, een aanbestedingsjurist en een data analist. Als coördinator val je direct onder de afdelingsmanager Financiën en maak je deel uit van het managementteam Financiën. De afdelingsmanager is verantwoordelijk voor het resultaat van het team en als coördinator motiveer en coach je op inhoud.  

 

Je coördineert, plant en ziet toe op de kwaliteit en voorgang van de uit te voeren taken. Je bent tevens sparringpartner voor bestuur, directie en het management. Je bent een stabiele factor, die voldoende inkoopkennis heeft om met de medewerkers te sparren, maar tegelijkertijd de uitvoering van de werkzaamheden bij de clusterleden houdt. Hierdoor blijft de kennis en vertrouwen binnen het cluster opgebouwd en geborgd. 

  

Jouw rol als Coördinator Inkoop  

  • Je coördineert, plant en ziet toe op de kwaliteit en voorgang van de uit te voeren taken.  

  • Je coacht en motiveert medewerkers. 

  • Je bent de adviseur van bestuur, directie en afdelingsmanagers op het gebied van inkoop en begeleidt deze trajecten als projectleider.  

  • Je bent voorzitter van de Tenderboard, het orgaan binnen gemeente Helmond dat inkoopstrategie voor nationale en Europese aanbesteding vaststelt en uitzonderingen op het inkoopbeleid goed moet keuren. 

  • Je bent verantwoordelijk voor het beheren van het inkoopbeleid en -protocol.  

  • Je maakt deel uit van het managementteam van de afdeling Financiën. 

  • Je draagt bij aan de verdere ontwikkeling van de inkoopfunctie in de organisatie.  

  • Je bent verantwoordelijk voor het signaleren, volgen en evalueren van interne en externe ontwikkelingen, verricht onderzoek op gebied van inkoop en maakt hierbij een koppeling met de inkoopvraagstukken van de gemeente Helmond. Wanneer noodzakelijk neem jij de beleidsmatige kant van het vakgebied inkoop voor jou rekening.  

  • Je onderhoudt de interne en externe (netwerk)contacten. 



Ideale collega  

De ideale kandidaat is iemand met werkervaring als manager of als senior concern Inkoper. Je bent goed op de hoogte van ontwikkelingen binnen je vakgebied en hebt kennis van het beleid, de werk- en besluitvormingsstructuur en de rol van inkoop voor bestuurlijke belangen van de gemeente.  

Je bent enerzijds coachend en ondersteunend, anderzijds ben je grenzen stellend en besluitvaardig. Je bent in staat het beste in het cluster naar boven te halen. Je geeft jouw medewerkers de ruimte en mogelijkheden zich te positioneren en te ontwikkelen.  

Samen met het cluster en de collega’s van de gemeente en stakeholders zoek je naar innovatieve oplossingen en verbeteringen. Je focust op zowel korte termijn resultaten als op de lange termijn doelstellingen. Je kunt omgaan met belangentegenstellingen en een veranderende maatschappelijke omgeving. Je geeft samen met de medewerkers een boost aan de ontwikkeling van jouw cluster en de positionering ervan binnen de gemeente.  

 

Daarnaast beschik je over:  

  • HBO+ of WO werk- en denkniveau;  

  • Afgeronde NEVI 1 en NEVI 2;  

  • Je hebt kennis van en bent ervaren in werken conform de Aanbestedingswet;  

  • Daadkracht en initiatiefrijk; Je bent een verbinder. 

 

Over gemeente Helmond 

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten