Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance coördinator civiele projecten (zzp)

Geplaatst 1 mrt. 2024
Project ID: YIS 9151781
Plaats
Venlo
Uren
36 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 18 mrt. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 8 mrt. 2024 13:00

Gemeente Venlo.

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 31-12-24

Aantal uur: minimaal 28 maximaal 36

Functieschaal 11

Tarief: €80 -€97 afhankelijk van ervaring

Ze zoeken geen projectleiders civiele werken maar iemand die ook de inhoudelijke kennis en kunde heeft met een achtergrond in de civiele techniek.

Cv's worden meteen beoordeeld hierdoor kan de vacature eerder worden gesloten.

Coördinator Civiele Projecten

Een gestructureerde aanpak is het halve werk. Je staat aan het roer bij het realiseren van belangrijke infrastructurele projecten van de gemeente Venlo! Dankzij jou loopt de realisatie van een project volgens het afgesproken plan.

Wat ga je doen?

De vacature voor de functie van Coördinator Civiele Projecten betreft een sleutelrol binnen een organisatie die zich richt op de realisatie van infrastructuurprojecten van de gemeente Venlo!

Je speelt een cruciale rol in het in stand houden en verbeteren van de openbare ruimte, waardoor onze inwoners kunnen blijven genieten van een aantrekkelijke en goed functionerende leefomgeving.

Als Coördinator ben je verantwoordelijk voor het efficiënt plannen, coördineren en realiseren van civiele projecten van initiatief- tot en met de nazorgfase. Je zal fungeren als de spil tussen verschillende interne en externe stakeholders, waaronder opdrachtgevers, aannemers en ingenieursbureaus.

Je belangrijkste taken omvatten het opstellen en bewaken van projectplannen, het coördineren van het projectteam en het waarborgen van de kwaliteit en veiligheid van de uitvoering. Daarnaast behoort budgetbeheer en risicomanagement tot je verantwoordelijkheden. Je bent een probleemoplosser die snel kan schakelen tussen diverse taken en prioriteiten.

Deze rol biedt een dynamische werkomgeving waarin je de kans krijgt om bij te dragen aan het in stand houden en ontwikkeling van de openbare ruimte. Het team waarin je terechtkomt is professioneel en gedreven. De organisatie biedt daarnaast ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Als coördinator civiele projecten

•          Leidt en coördineer je projecten van initiatief tot overdracht naar beheer.

•          Stel je projectplannen, projectbegrotingen en planningen op.

•          Stuur je projectteams aan, zowel intern als extern.

•          Bewaak je de projectvoortgang, kwaliteit en kosten.

•     Werk je samen en overlegt met diverse stakeholders, zoals inwoners, bedrijven, en andere overheidsinstanties.

•     Draag je zorg voor de naleving van wet- en regelgeving, inclusief vergunningen en milieueisen.

•          Rapporteer je aan de gemeentelijke projectmanager en het managementteam.

Wat neem je mee?

•          Een afgeronde HBO/WO-opleiding in de civiele techniek of vergelijkbaar.

•          Minimaal 5 jaar ervaring in een vergelijkbare rol, bij voorkeur binnen een gemeente.

•          Kennis van en ervaring met projectmanagementmethodieken.

•     Uitstekende communicatieve vaardigheden en het vermogen om samen te werken met diverse belanghebbenden.

•          In staat om beslissingen te nemen en problemen op te lossen.

•          Affiniteit met duurzaamheid en innovatie in de civiele techniek.

•     Bekendheid met de gemeentelijke overheid, haar procedures en relevante wet- en regelgeving is een pré.

Onmisbare competenties voor deze functie zijn

•     Besluitvaardigheid: Je weet op het juiste moment beslissingen te nemen en standpunten in te nemen. Je committeert je hieraan door ze uit te spreken en/of ernaar te handelen.

•     Onderhandelen: je bent in staat optimale resultaten te boeken bij gesprekken met tegenstrijdige belangen, zowel op inhoudelijk gebied als op het gebied van het goed houden van de relatie.

•     Resultaatgerichtheid: Je onderneemt concrete en gerichte acties om beoogde doelstellingen te behalen.

 

Waar kom je te werken?

Team Realisatie en Beheer Openbare Ruimte zorgt voor inrichting en beheer van de openbare ruimte. Vanaf de eerste schets tot en met het onderhoud zetten we onze kennis in voor onder meer groen, wegen, stedelijk water, mobiliteit en kabels en leidingen. We werken planmatig, maar lossen ook acute problemen op die onze toezichthouders zien of die burgers melden. We denken proactief mee over de aanpak en lossen het probleem op. Onze kracht én uitdaging ligt in de integrale aanpak en goede samenwerking: we streven ernaar dat de schop maar 1 keer de grond in hoeft. Knappen we bijvoorbeeld een riool of weg op, dan bekijken we of we ook direct het groen en de trottoirs kunnen aanpakken. Venlo is een dynamische en diverse stad om voor te werken. Samen zorgen we voor een leefbare en toekomstbestendige gemeente.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten