Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance clustermanager ruimtelijk beleid (zzp)

Geplaatst 24 aug. 2022
Project ID: YIS 9119844
Plaats
Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 12 sep. 2022
Einde: 1 mrt. 2023
Tarief
95 - 130 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 8 sep. 2022 17:00

Startdatum: ZSM

Duur opdracht: 6-12 maanden

Aantal uur per week: 32-36 uur per week

Indicatie uurtarief: 95 - 130 euro

Deadline voor het aanbieden van kandidaten: n.v.t. Goede kandidaten worden na het aanbieden voorgedragen.

Je dient  te beschikken over eigen telefoon en laptop.
 

 

Heb jij een zesde zintuig als het gaat om de ontwikkeling van mens en organisatie? 

Krijg je energie van het coachend en integraal managen van een team en zorg je graag voor de samenhang en verbinding binnen de verschillende clusters? Vind je het daarnaast buitengewoon interessant om teamleden te hebben die met vele innovatieve en toffe projecten bezig zijn? 

Wordt dan clustermanager Ruimtelijk Beleid.

 

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 12 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

 

Zuidplas is een platte organisatie met medewerkers, clustermanagers, opgavemanagers en een directie. De clustermanagers zijn integraal verantwoordelijk voor het cluster. De managementrol is gericht op coaching, het stimuleren en ruimte geven aan zelforganiserend vermogen en de ontwikkeling van de medewerkers. Tegelijkertijd adviseren de clustermanagers organisatiebreed aan de directie. Clustermanagers werken nauw samen met de opgavemanagers om de opgaves waar Zuidplas voor staat te realiseren.

 

Waar kom je te werken?

Het Cluster Ruimtelijke Beleid houdt zich in de meest brede zin bezig met de inrichting van het grondgebied van de gemeente Zuidplas. In dit cluster werken hoogopgeleide professionals in de disciplines ruimtelijke ordening, planologie, stedenbouw, landschap, wonen, mobiliteit, milieu, economische zaken en strategisch advies. Het cluster ruimtelijk beleid levert ondersteuning en advies voor zowel algemene beleidsdoelstellingen van de gemeente Zuidplas als de diverse projecten binnen de gemeente, zoals het bouwen van een 5e dorp binnen onze gemeente.

 

Wat ga je doen?

Hoe ga je als manager uitvoering geven aan de uitdagingen van ons concernplan? Hoe begeleid je het team om samen te werken aan de doorontwikkeling van onze organisatie? Hoe laat je de kwaliteiten van onze medewerkers het beste tot hun recht komen? Zomaar een paar belangrijke vragen waar jij bij de gemeente Zuidplas een antwoord op mag vinden samen met jouw toekomstige collega’s.

 

Als clustermanager geef je hiërarchisch leiding aan het cluster Ruimtelijke Beleid. Samen met je medewerkers ben je verantwoordelijk voor de resultaten van je cluster. Samen met je collega clustermanagers ben je verantwoordelijk voor de interne en externe dienstverlening en bedrijfsvoering en adviseer je de directie over het strategisch concernbeleid en vraagstukken vanuit jouw cluster. 

 

 

Wat vragen wij van jou?

Je hebt de vaardigheid om de teams binnen je cluster verder met elkaar te verbinden en gezamenlijk de veranderopgave te realiseren waar we als cluster en organisatie voor staan. Je luistert goed en toetst regelmatig of jouw handelen voldoet aan de verwachtingen van je omgeving. Je bent gericht op samenwerken en verbinden met collega’s en externe partners.

Je bent vernieuwend, geeft richting aan en denkt mee over de veranderingen van morgen en de ontwikkeling waar de organisatie voor staat. Je bent politiek en maatschappelijk sensitief en betrokken. 

Je wilt jouw bijdrage leveren aan een optimale leefomgeving van de inwoners van de gemeente Zuidplas. Je toont eigenaarschap door zelf en in samenwerking met anderen de regie en verantwoordelijkheid te nemen. Jouw handelen is gericht op mogelijkheden en oplossingen.

In overleg met de opgavemanagers en in samenwerking met de medewerkers stel je als manager vast wie aansluit bij opgaves om deze te realiseren.

 

  • Je hebt een WO werk- en denkniveau met aantoonbare kennis op het gebied van openbaar bestuur, het Ruimtelijk Domein organisatieontwikkeling, veranderkunde en bedrijfsvoering. 
  • Je bent een ervaren manager. Je hebt ervaring met of staat open voor projectleiding en programmamanagement. Je hebt affiniteit met het Ruimtelijk Domein. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten