Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance casemanagers omgevingsvergunningen (zzp)

Geplaatst 10 jul. 2024
Project ID: YIS 9161784
Plaats
Almere, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 5 aug. 2024
Einde: 31 jul. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 17 jul. 2024 10:00

Benodigde devices (telefoon/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever.

Uren: 32 tot 36 uur per week

Thuiswerken: Deels mogelijk

Startdatum: 05-08-2024

Einddatum: opdracht voor 1 jaar

Sollicitatiegesprekken: Week 30 & 31

Gemeente Almere


Jij zet je in voor burgers en ondernemers die hulp nodig hebben bij vergunningsvraagstukken met betrekking tot omgevingsvergunningen voor het (ver)bouwen en gebruiken van gebouwen en andere bouwwerken. Jij bent als het ware de 'go-to' persoon voor alles wat met vergunningen te maken heeft.

 

Wat ga jij doen

Als casemanager omgevingsrecht is een van jouw belangrijke taken het grondig beoordelen van aanvragen voor omgevingsvergunningen, vooral gericht op bouw- en gebruiksvraagstukken. Hierbij ga jij geen uitdaging uit de weg en zorg jij ervoor dat elk initiatief nauwkeurig wordt getoetst aan het Omgevingsplan en toets jij of het aan alle technische eisen voldoet.

 

Jij bent niet alleen aan zet als het gaat om het beheren van het volledige vergunningsdossier, maar bent ook het gezicht en de stem van de afdeling tijdens het hele bestuurlijke proces. Jij schakelt tussen interne en externe betrokkenen om zorgt ervoor dat het proces en communicatie op soepel verloopt.

 

Voor een goede borging van de werkzaamheden is het belangrijk dat jij alles goed documenteert. Of het nu gaat om het bijhouden van verslagen, het beheren van de post of het bewaken van de voortgang van dossiers, jij draait er je hand niet voor om en zorgt ervoor dat alles piekfijn in orde is.

 

Wie ben jij

Jij staat bekend om je samenwerkingsgerichtheid en straalt vertrouwen uit in je interacties. Als echte teamspeler ben jij je bewust van de politieke omgeving waarin jij werkt. Jij begrijpt dat ons werk impact heeft op inwoners, ondernemers, de organisatie en het politiek-bestuurlijke landschap en weet hier op een correcte manier mee om te gaan. (In)direct heb jij te maken met al deze belanghebbenden, elk met hun eigen belang. Dit vereist een vlotte schakeling en het vermogen om je in anderen in te leven.

 

Jij benadert vragen op een integrale wijze en communiceert open met jouw collega's. Jij anticipeert effectief op veranderende omstandigheden door actief mee te denken en signalen op te pikken. Daarnaast deins jij niet terug om anderen aan te spreken op gemaakte afspraken en geef jij, indien nodig, constructieve feedback, zowel gevraagd als ongevraagd. Jij beschikt over analytisch denkvermogen en bent bedreven in het stellen van gerichte vragen.

Wat breng jij verder mee

  • HBO werk- en denkniveau;

  • Werkervaring en achtergrond in bouwkunde;

  • Goed op de hoogte van omgevingsrecht en de wet kwaliteitsborging;

  • Bewezen ervaring in het zelfstandig verlenen van vergunningen en afhandelen van bezwaarschriften. 

´╗┐Meer over jouw werkomgeving

Als casemanager maak jij deel uit van het Team Vergunningen binnen de afdeling Vergunning, Toezicht en Handhaving (VTH). Het team Vergunningen is een nieuw team. Vanaf 1 januari 2024 verlenen zij alle vergunningen, behalve brandveiligheid. Zij werken nauw samen in een keten om de omgevingsvergunning te realiseren en staan open voor innovatieve plannen. Binnen het team heerst een informele sfeer waarbij zij streven naar het maken van Almere tot een nog mooiere stad.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten