Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance casemanager WABO (zzp)

Geplaatst 3 nov. 2022
Project ID: YIS 9122769
Plaats
Weert, Limburg
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 dec. 2022
Einde: 1 apr. 2023
Tarief
80 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 11 nov. 2022 17:00

Startdatum: 1 december 2022

Duur initiële opdracht: 1 mei 2023 (met optie tot verlenging voor 6 maanden)

Uren per week: 32 - 36 uur per week

Functieschaal: 9/10

Tarief indicatie €85-95 (afhankelijk van ervaring)

Werkdagen in overleg

Thuiswerken in overleg (hybride)

Gevraagde werkervaring: 2 jaar (HBO/WO)

 

Gemeente Weert, afdeling VTH, team Vergunningen is op zoek naar een casemanager bouw voor 32-36 uur. 

We zoeken een meedenker met ervaring, communicatief sterk, die goed thuis is in het vakgebied. Een gedreven en enthousiaste casemanager die integraal verantwoordelijk is voor het vergunning proces van aanvraag tot beschikking. Je gaat aan de slag als vergunningverlener WABO en toetser aan regels en beleid Omgevingsrecht. Je wordt betrokken bij de voorbereidingen op de Omgevingswet. 

Het team Vergunningen (ongeveer 20 collega’s) van de gemeente Weert is onderdeel van de afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving.

 

Het team:

Wij zijn een enthousiaste afdeling die volop in beweging is. Samen met ongeveer 50 collega’s houden wij ons bezig met het verlenen van vergunningen, het beoordelen van meldingen, het houden van toezicht en daar waar nodig handhaven van vergunningen/meldingen. Ook houden wij ons bezig met toezicht en handhaving van de openbare ruimte. Deze taken zijn verdeeld over drie teams: team Vergunningen, team Toezicht en Handhaving en het Juristen-Beleidsteam. 

De gemeente Weert werkt samen met andere gemeenten in Noord- en Midden-Limburg in een regionale netwerk uitvoeringsdienst (RUD). Daarin werken wij samen als een Omgevingsdienst. Dit is een unieke situatie dat maakt dat wij onder andere integraal werken aan de voorbereidingen voor de Omgevingswet. Graag delen we onze expertise met jou en leren we van jouw frisse blik. En samen willen wij het verschil maken voor onze organisatie, onze collega’s en natuurlijk voor onze burgers, ondernemers en initiatiefnemers.

 

Wat houden de werkzaamheden in:

 

Als vergunningverlener Omgevingsrecht Bouw ben jij verantwoordelijk voor het proces van aanvragen en toetsen van vergunningen, ontheffingen en meldingen op basis van de WABO (en volgend jaar de Omgevingswet). 

Jij krijgt energie van:

• Het afhandelen van meldingen (bv. asbest en sloop) op basis van de geldende wet- en regelgeving.

• Het behandelen van aanvragen voor een omgevingsvergunning WABO, binnen de kaders van relevante wet- en regelgeving en het omgevingsbeleid;

• Adviseren van en afstemmen met andere betrokken (interne) afdelingen en externe partners;

• Opstellen van beschikkingen, adviezen, beoordelingen inclusief de politiek bestuurlijke afstemming en schriftelijke correspondentie;

• Verstrekken van inlichtingen over procedures en de voortgang van aanvragen.

• Meedenken en werken aan de voorbereiding op de nieuwe Omgevingswet.

 

Als casemanager Omgevingsrecht heb je een veelzijdige baan. Je behandelt omgevingsaanvragen vanaf het moment dat zij binnenkomen tot en met de vergunningverlening. 

In dit proces onderhoud je nauw contact met de aanvrager. Je denkt mee in het vooroverleg en geeft advies. Je toetst de aanvraag aan relevante wet- en regelgeving zoals bijvoorbeeld het Bouwbesluit, het bestemmingsplan en de welstand. En je stemt af en werkt samen met adviseurs intern.

 

Jouw kwaliteiten:

 

Je bent dienstverlenend en bekijkt de casus vanuit het perspectief van onze burgers en ondernemers. Jij denkt in mogelijkheden, kunt goed schakelen en bent flexibel. Jij bent onderzoekend en gaat accuraat te werk. Daarnaast ben jij doortastend en kun jij goed omgaan met moeilijke situaties of conflicten en heb jij gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen.

Samenwerken en open communiceren gaat je van nature goed af.

 

Jouw achtergrond:

 

We zoeken een kandidaat met een afgeronde HBO- of WO-opleiding in b.v. de richting Bouwkunde, Ruimtelijke Ordening of Juridisch/bestuurskundig of jij overtuigt ons ervan dat je met jouw opleiding en ervaring geschikt bent voor deze functie. 

Verder:

• Jij hebt al enige ervaring bij de overheid en bent bereid om trainingen te volgen om te kunnen voldoen aan de (VTH) Kwaliteitscriteria.

• Jij bent bereid om je te verdiepen in de actuele wet- en regelgeving Omgevingsrecht.

 

Daarom wil je bij de gemeente Weert werken!

Jij krijgt écht de mogelijkheid om je te ontwikkelen en verantwoordelijkheid te nemen. Er is volop ruimte voor eigen initiatief en vrijheid om het eigen werk in te delen en vorm te geven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten