Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance casemanager omgevingswet (zzp)

Geplaatst 25 sep. 2024
Project ID: YIS 9166170
Plaats
Weert, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 okt. 2024
Einde: 31 mrt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 sep. 2024 12:00

Startdatum: 1-10-2024

Einddatum: 31-3-2025

Aantal uur: 36

Functieschaal: 10

Tariefindicatie: € 88 per uur afhankelijk van ervaring

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Jouw nieuwe uitdaging 

Je adviseert initiatiefnemers bij de voorbereiding van (bouw)plannen. Als deze concreet zijn geworden, behandel je de (concept)aanvragen voor omgevingsvergunningen. Je toets (complexe) plannen zowel inhoudelijk aan het omgevingsplan (ruimtelijk) als technisch aan het Besluit Bouwwerken Leefomgeving (BBL). Hierbij neem je een dienstverlenende rol in en is je doel om het initiatief op een zo soepel mogelijke wijze door de processen te begeleiden.

Je zorgt ervoor dat alle in- en externe partners hun rol kunnen spelen en hun verantwoordelijkheid nemen. Je hebt in deze rol veel contact met initiatiefnemers. Je stuurt en bewaakt het proces van vergunningverlening en bent daarbij de spil tussen initiatiefnemer, adviseurs en belanghebbenden. Je coördineert het proces, bewaakt termijnen en stelt de omgevingsvergunning op.. Jij denkt vanuit onze burgers en ondernemers. Jij denkt in mogelijkheden, kunt goed schakelen en bent flexibel. Jij bent onderzoekend en gaat accuraat te werk. Daarnaast ben jij doortastend en kun jij goed omgaan met moeilijke situaties of conflicten en heb jij gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen.

Jouw taken

  • Coördinatie en procesbewaking van (concept)aanvragen omgevingsvergunning.

  • Begeleiden van initiatieven naar de intaketafel.

  • Eerste aanspreekpunt bij aanvragen omgevingsvergunning en behandelen + toetsen op inhoudelijke aspecten die leiden tot de uiteindelijke besluitvorming.

  • In- en externe coördinatie/afstemming om tot een goede besluitvorming te komen.

  • Verzorgen van de communicatie met aanvragers, belanghebbenden en adviseurs.

  • Bewaking van de wettelijke termijnen, regelmatig de voortgang checken en zorgen dat de aanvrager op de hoogte is van deze voortgang.

  • Collega’s adviseren inzake omgevingsvergunningen, vooroverleggen en ruimtelijke initiatieven.

  • Overleg met instanties als de Brandweer en de constructeur.



Jouw achtergrond

We zoeken een kandidaat met een afgeronde HBO- of WO-opleiding in b.v. de richting Bouwkunde, Ruimtelijke Ordening of Juridisch/bestuurskundig of jij overtuigt ons ervan dat je met jouw opleiding en ervaring geschikt bent voor deze functie.

Verder:

·      Jij hebt ruime ervaring in een vergelijkbare functie. 

·      Jij hebt kennis van de actuele wet- en regelgeving Omgevingsrecht.  

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten