Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance casemanager inkomen (zzp)

Posted Nov 7, 2022
Project ID: YIS 9123385
Location
Capelle aan de IJssel , Zuid-Holland
Duration
3 maanden
(Nov 21, 2022 - Mar 1, 2023)
Hours/week
32 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Nov 11, 2022 12:00 PM

Startdatum inzet: 21-11-2022

Einddatum inzet: 1-3-2023

Uren per week: 32,00

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

 

Casemanager inkomen hoeft geen ervaring te hebben met de doelgroep maar er wel voor open te staan. Doelgroep statushouders, AIOW-ers en mensen in instellingen. Niet perse complexer dan reguliere caseload, maar andere manier van werken (contact met tolk, begeleiders etc.). 

 

Gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas werken op het gebied van Sociale Zaken met elkaar samen in een Gemeenschappelijke Regeling: IJsselgemeenten. Voor Capelle en Krimpen doen we dat ook voor de ICT. 

Voor de unit Inkomen zijn we op zoek naar een Casemanager Inkomen met affiniteit voor de doelgroepen: Statushouders, AIOW-ers & mensen in instelling.

 

Het werkveld

Inwoners uit Capelle, Krimpen en Zuidplas kunnen terecht bij de afdeling Sociale Zaken als ze een uitkering willen aanvragen, werk zoeken of schulden hebben. De afdeling Sociale Zaken bestaat uit 5 units: de unit Advies, Ondersteuning & Controle (AOC), de unit Werk & Uitstroom (W&U), de unit Activering & Zorg (A&Z), de unit Intake & Handhaving (I&H) en de unit Inkomen.

 

Sociale Zaken is een dynamische afdeling in het hart van een veranderende samenleving. Werk zien wij als de beste kans om mee te doen in de samenleving, sociale contacten te onderhouden en afglijden naar armoede te voorkomen.

 

De unit Inkomen

De unit Inkomen bestaat 2 teams: team Casemanagers en team Ondersteuning. De medewerkers handelen allerlei aanvragen van uitkeringen af, zorgen voor een tijdige en rechtmatige betaling van de uitkeringen, zijn belast met de afhandeling van administratieve taken en rapporteren over het recht op- en de hoogte van de uitkering.

Daarnaast zorgen zij ervoor dat alle informatie die binnenkomt zoveel als mogelijk zelfstandig wordt afgehandeld. Indien nodig wordt teruggekoppeld aan, doorverwezen naar en/of samengewerkt met collega’s van de (overige) unit(s), ketenpartners of andere hulpverleningsinstanties.

 

De functie op hoofdlijnen

·        De Casemanager Inkomen die we zoeken richt zich voornamelijk op een professioneel  beheer en onderhoud van je eigen caseload van ± 150 klanten. Hij/zij rapporteert en beslist binnen de gestelde termijnen op aanvragen levensonderhoud, bijzondere bijstand en overige werkprocessen;

  • Bij de aanvraagprocedure van de 3 doelgroepen (statushouders, mensen in een instelling en IOAW’ers) en rechtmatigheidsonderzoeken werk je nauw samen met de (keten)partners van de 3 gemeenten;
  • Je hebt oog voor het totale sociale domein en kent de sociale kaart. Je schroomt niet om de samenwerking met onze ketenpartners te zoeken, maar durft klanten ook te wijzen op de eigen verantwoordelijkheid;
  • Je kent de letter van de wet, maar bent ook in staat om naar de bedoeling van diezelfde wet te kijken;
  • Je signaleert ontwikkelingen, denkt mee over vernieuwingen en gaat hiermee aan de slag;
  • Je uitgangspunt in alles wat je doet en onderneemt is dat de klant centraal staat.

 

Wij vragen

·        HBO-werk- en denkniveau en aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie.;

·        Relevante kennis van sociale zekerheidswetgeving en een gedegen kennis van de Participatiewet en aanverwante regelingen;

·        Ervaring met of kennis van Suites4WIZ (GWS);

·        Goede contactuele vaardigheden en geen 9 tot 5 mentaliteit;

·        Initiatiefrijke, flexibele en creatieve houding, waarmee je klanten in hun kracht zet;

·        Iemand met zelfreflectie en een lerende houding gecombineerd met een positieve benadering en methodisch werken;

 

 

Similar projects

+ Search all projects