Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance bouwinspecteur (zzp)

Geplaatst 15 mrt. 2022
Project ID: YIS 9111132
Plaats
Almere
Uren
36 uur/week
Periode
9 maanden
Start: 11 apr. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Startdatum: Zo snel mogelijk

Duur opdracht: Tot einde jaar 2022.

Aantal uren week: 32-36

Inschaling: 10 gemeente cao

 

Wat ga je doen

Binnen het team WABO-Vergunningen en Realisatie worden aanvragen om WABO vergunningen getoetst en beoordeeld of er wordt voldaan aan de gestelde wet en regelgeving. Indien nodig worden de verzoeken tot ontheffing op het van kracht zijnde bestemmingsplan binnen dit team behandeld. 

Daarnaast wordt er toezicht gehouden op het uitvoeren van de verleende vergunningen. Voor het toezicht houden op de uitvoering van de verleende vergunningen zijn wij op zoek naar twee bouwinspecteurs.

 

Dat betekent onder meer:

  • Dat je inspecties uitvoert en controleert op naleving van de voorschriften uit de vergunning en verzorgt de administratieve- en procedurele afhandeling daarvan.
  • Ben je verantwoordelijk voor het organiseren en het afstemmen van de werkzaamheden die nodig zijn om te komen tot een verantwoorde, integrale advisering en dit binnen de gestelde termijnen.
  • Heb je een proactieve rol in het intern en extern adviseren en communiceren tijdens de bouwfase.



Je zoekt vanuit de verbinding met de stad overleg met bouwpartners, bewoners, overtreders, nutsbedrijven en anderen in verband met toezicht, handhaving, klachten en aanschrijvingen. 

Je geeft voorlichting aan bouwers en publiek over procedures, voorschriften, klachtenpreventie enz.

 

De werkomgeving

Samen met bewoners en ondernemers werken de medewerkers aan een toekomstbestendige, waardevolle, schone en veilige stad. 

De afdeling Vergunningen, Toezicht en Handhaving draagt hieraan bij door het verlenen van vergunningen, het houden van toezicht in de bebouwde omgeving en in de openbare ruimte en daar waar de veiligheid of de leefbaarheid in het geding komt door handhavend op te treden. Werken bij de afdeling VTH betekent meedenken en betrokken zijn bij het realiseren van plannen van de gemeente, bedrijven en burgers. Deskundigheid, flexibiliteit en samenwerking zijn binnen de afdeling VTH dan ook de belangrijkste sleutelwoorden.

 

Wie ben jij

  • Het werkveld kenmerkt zich vanwege aanstaande omvangrijke wetswijzigingen als onzeker en onduidelijk. Dit vraagt vooruitstrevendheid in denken, veranderingsbereidheid en een proactieve houding. Je weet alle factoren, zowel wettelijke als bestuurlijke, mee te nemen in het werk van een toezichthouder en deze kennis over te dragen aan je collega’s.

 

  • Je functioneert op HBO-werk en denk niveau aangevuld met vakspecifieke opleidingen op het gebied van het Bouwbesluit, Planologie en Brandveiligheid.

 

  • Je hebt zeer ruime ervaring in het houden van toezicht en het begeleiden van complexe meervoudige vergunning en ervaring in het adviseren over interne processen en het deelnemen aan integrale projectgroepen. 

 

  • Kortom, jij bent iemand die zich bezighoudt met de dagelijkse praktijk van het toezicht houden op de bouw en ook iemand die zich, samen met je directe collega’s van het team, met een duidelijke visie op de toekomst richt.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten