Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance bestuursadviseur (zzp)

Geplaatst 1 feb. 2024
Project ID: YIS 9149379
Plaats
Beverwijk, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 jul. 2024
Tarief
90 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 2 feb. 2024 16:00

Startdatum inzet: z.s.m.

Einddatum inzet: 31-7-2024

Uren per week: 36,00

Standplaats: Beverwijk

Max tarief: € 100,00

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Ervaring met het College- en raadsproces is belangrijk.


Als bestuursadviseur werk je op het snijvlak van bestuur, organisatie en politiek. In deze veelzijdige functie adviseer en ondersteun je het college van Burgemeester en Wethouders en de ambtelijke leiding van gemeente Beverwijk. 

 

Je bent een belangrijke schakel in de voorbereiding en de uitvoering van de prioriteiten van het college. Je helpt om de politieke sensitiviteit en de kwaliteit van de bestuurlijke processen en besluitvorming te optimaliseren in de organisatie en adviseert de bestuurder en het college op strategische en maatschappelijke opgaven. Je bent goed op de hoogte van recente ontwikkelingen binnen onze stad en je kent de gemeentelijke organisatie en de debatten in de gemeenteraad als geen ander. Je werkt samen met beleidsadviseurs, financieel adviseurs, communicatieadviseurs en management aan de bestuurlijke prioriteiten van dat moment. 

 

Je bevordert snelle, scherpe en soepele besluitvorming voor een optimaal resultaat in de stad. Je beoordeelt beleidsstukken en voorstellen op haalbaarheid, maatschappelijk belang, politiek en bestuurlijk draagvlak, compleetheid en juistheid. Je bewaakt termijnen en zorgt dat de juiste procedures worden gevolgd. 


Je bent een sterke verbinder met uitstekende adviesvaardigheden en brengt overzicht in complexe processen. Met jouw onafhankelijke mening adviseer je strategisch en proactief. Je handelt op basis van een goed gevoel voor politieke en maatschappelijke signalen. Daarnaast ben je sterk in organiseren en uitvoeren, schakel je snel en steek je de handen uit de mouwen. Ondanks de soms hoge druk doe je geen concessies aan professionaliteit en kwaliteit en jouw discretie en integriteit. Jouw functioneren wordt gekenmerkt door sturing, overzicht, bestuurlijke proceskennis en politieke sensitiviteit. 

 

Verder beschik je over het volgende:

  • hbo werk- en denkniveau aangetoond door minimaal een afgeronde relevante hbo opleiding;

  • minimaal 3 jaar werkervaring met adviesprocessen binnen een politieke, bestuurlijke en maatschappelijke omgeving.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten