Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance bestuursadviseur (zzp)

Geplaatst 31 dec. 2021
Project ID: YIS 9107156
Plaats
Zuid-Holland
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 10 jan. 2022
Einde: 10 apr. 2022
Tarief
60 - 70 €/uur

Sollicitatie deadline: 6-1 12:00

Startdatum inzet: 10-1-2022

Einddatum inzet: 10-4-2022

 

Bestuursadviseur, 32 uur, Bergschenhoek

Waar kom je te werken?
Als bestuursadviseur werk je binnen het domein Bedrijfsvoering in het team Bestuur & Communicatie. Jij adviseert en ondersteunt samen met twee collega bestuursadviseurs het college met raad en daad, zowel strategisch als operationeel. Jij zorgt dat collegeleden zich kunnen focussen op hun bestuurlijke taken, je signaleert politieke gevoeligheden en fungeert als spelverdeler tussen bijvoorbeeld college, ambtelijke organisatie en de griffie. Je werkt vanuit het belang van de organisatie in dienst van de inwoners. 

Wat ga je doen?

  • Jij bent sparringpartner en adviseur voor het college en jouw advies ondersteunt de belangen van bestuur en de ambtelijke organisatie. Je bent voorhoedespeler bij het signaleren van politiek-bestuurlijke kansen en risico’s en neemt daarop de regie. In de achterhoede neem je regie op vastgelopen processen en incidenten;
  • Je beweegt flexibel mee met actuele ontwikkelingen en ondersteunt dagelijks het college bij het uitvoeren van hun bestuurlijke agenda;
  • Je draagt bij aan kwaliteitsverbetering van bestuurlijke besluitvorming en stukken. Dat doe je in nauwe samenwerking met inhoudelijk deskundige collega’s door het geven van begeleiding, inspiratie en feedback. 
  • Het resultaat van jouw inspanningen zie je terug in de rust en comfort die jij met jouw collega’s creëert voor bestuur en organisatie.

 

Wie ben je?

  • Je hebt aantoonbaar ruime werkervaring in een politiek bestuurlijke omgeving bij voorkeur in een gemeentelijke context en met het werken aan strategische vraagstukken;
  • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau, blijkend uit een afgeronde wetenschappelijke opleiding;
  • Je bent goed in het leggen van verbindingen en het creëren van draagvlak. Je bent communicatief sterk en bent onafhankelijk in je oordeelsvorming. Je bent zelfstandig maar werkt ook graag samen;
  • Je kan complexe financiële, juridische en andere materie terugbrengen tot de kern en daar helder over adviseren op een ook voor een buitenstaander begrijpelijke wijze.
  • Je bent flexibel, bereid om ook ’s avonds te werken en om bereikbaar te zijn.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten