Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsregisseur Samenleven in Diversiteit (zzp)

Geplaatst 24 okt. 2024
Project ID: YIS 9167461
Plaats
Amersfoort, Hybride
Uren
18 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 18 nov. 2024
Einde: 1 mei 2025
Tarief
85 - 98 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 29 okt. 2024 13:00
  • Start van opdracht: 18 november

  • Schaal: 11

  • Richtlijn tarief: €98

  • De opdracht is voor 18 uur per week, in ieder geval voor zes maanden, met optie tot verlenging van maximaal een jaar

  • Reden vacature: vervanging ziekte

  • Op 4 november vindt de selectie van kandidaten door de gemeente plaats

  • Selectiegesprekken: 5 november 12.00 - 14.00 uur

  • Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

  • Bij aanvang van de opdracht ontvang je op jouw eerste dag een laptop en telefoon vanuit Gemeente Amersfoort. Werken op eigen laptop en telefoon is niet toegestaan.



Hier ga je aan de slag

Amersfoort is een stad met ruim 160.000 inwoners, waar historie en vernieuwing hand in hand gaan. Een groeiende stad, die zich in hoog tempo ontwikkelt. Een stad vol duurzame en sociale initiatieven, waarin iedereen mee kan doen. In 2023 levert dat ons zelfs de internationale titel European City of the Year op. Zo'n 1.500 collega's zorgen dat Amersfoort een geweldige stad blijft om in te wonen, werken en leven. Dat doen we samen met de stad: met inwoners, ondernemers, vrijwilligers en partners. Collega's waarderen de positieve, resultaatgerichte en collegiale werksfeer: we doen het samen.

Het team

Je komt te werken bij de afdeling Samen Leven. Belangrijke inhoudelijke aandachtsgebieden binnen de afdeling zijn de basisinfrastructuur, sport, armoede, arbeidsmarkt, onderwijs, diversiteit, Wet maatschappelijk ondersteuning (Wmo) en Jeugdhulp.

 

Binnen de afdeling zijn we op zoek naar iemand die het opgaveteam Samenleven in Diversiteit komt versterken. In dit opgaveteam staan diversiteit, inclusie, toegankelijkheid, anti-discriminatie, inburgering, preventie radicalisering en preventie polarisatie centraal.

De baan

In deze rol van Beleidsregisseur Samenleven in Diversiteit bied je ondersteuning aan het bestaande team. Je bent gesprekspartner en in staat het beleid om te zetten naar uitvoering zodat de doelen van het bestuur worden gerealiseerd. Dit doe je in nauwe samenwerking met collega’s en partners in het veld. Je onderhoudt directe relaties met regiogemeenten, externe instellingen en organisaties en bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen op het gebeid van diversiteit en inclusie. Je adviseert de wethouder en het college van B&W.

 

De wijze van werken wordt erdoor ingegeven dat we met elkaar - in overleg met en in opdracht van het bestuur en management - bepalen welke prioriteiten we stellen. We werken vanuit de opgaven en niet vanuit vaststaande takenpakketten. Dat moet je liggen en aantrekkelijk vinden. In deze rol ben je echt een doener en ontzorg je jouw collega beleidsregisseur door stappen te maken binnen de focusgebieden.

 

De focus in het pakket ligt op de opgave Samenleven in Diversiteit. In ieder geval zal je aan de slag gaan met het verder aanjagen  van de regionale aanpak van stage discriminatie, verder bouwen aan D&I binnen het maatschappelijk verantwoord opdrachtgeven en inkopen (MVOI) en werken aan de (fysieke) toegankelijkheid van de stad. De exacte invulling van het takenpakket vindt in overleg met het team plaats.

Functie-eisen:

  • Voor deze rol zijn we op zoek naar een kandidaat met affiniteit met de genoemde focusgebieden.

  • Je denkt en werkt op hbo/ academisch niveau, bent no-nonsense, kritisch, professioneel, pro-actief en betrokken.

  • Kennis van en ervaring met het sociaal domein binnen een gemeentelijke organisatie is een voorwaarde. Dit geldt ook voor kennis van onderwerpen als discriminatie, toegankelijkheid en inclusie.

  • Je kan oordeel loos luisteren en je verplaatsen in anderen.  

  • Je bent daardoor direct inzetbaar.

  • Je hebt een brede maatschappelijke blik en je benut de dwarsverbanden met andere beleidsterreinen optimaal.

  • De genoemde focusgebieden staan vast, en jij bent bij machte om ze verder binnen de gemeente Amersfoort op de kaart te zetten door te verbinden met relevante partijen.

  • Je kunt goed hoofdzaak van bijzaak scheiden, kunt goed zelfstandig werken en hebt uiteraard affiniteit met de onderwerpen.

  • Het is belangrijk dat je per direct inzetbaar bent. Daarom heb je al ervaring binnen een grote gemeente opgedaan en breng je senioriteit mee.

  • Daarnaast ben je iemand die doet, en zaken kan afmaken waar anderen aan zijn begonnen.

Herken je jezelf in deze omschrijving, dan nodigen we je van harte uit om te reageren op deze vacature.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten