Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsontwikkelaar publieksbereik cultureel erfgoed (zzp)

Geplaatst 19 feb. 2024
Project ID: YIS 9150720
Plaats
Almere, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
1 week
Start: z.s.m.
Einde: 26 feb. 2024
Tarief
75 - 90 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 feb. 2024 11:00

Uren: 32

Thuiswerken: In overleg.

Startdatum: 01-04-2024

Einddatum: 01-11-2024

Benodigde devices (telefoon/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever.

Maatschap en VOF zijn niet mogelijk

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Beleidsontwikkelaar Publieksbereik Cultureel Erfgoed

 

Wat ga je doen

Wij zoeken een enthousiast erfgoedtalent voor de tijdelijke versterking van team cultuur i.v.m. de zwangerschapsverlof van één van de beleidsontwikkelaars. Als beleidsontwikkelaar publieksbereik cultureel erfgoed gaat je hart sneller kloppen van het erfgoed van Almere. Je werkt aan de uitvoering en beleidsontwikkeling van het publieksgerichte deel van het archeologie- en erfgoedbeleid. Het doel van de functie is om het verhaal van Almere en haar erfgoed bij het publiek, met name de inwoners, onder de aandacht te brengen. Dit doe je op verschillende manieren.

 

Je ontwikkelt in samenwerking met collega’s en externe partners erfgoedprogrammering zoals tentoonstellingen, lezingen, workshops, educatieve leerlijnen, publicaties en andere publieksactiviteiten zoals Open Monumentendag. Je bent verantwoordelijk voor het organiseren, coördineren en uitvoeren van activiteiten en projecten, maar je bent ook een belangrijke sparringpartner en initiatiefnemer op de inhoud. Je bent scherp op nieuwe samenwerkingsmogelijkheden met partners in en buiten de stad en weet met enthousiasme en energie draagvlak te creëren voor erfgoed, waarbij goede communicatie een belangrijke rol speelt. Je werkt direct samen met andere beleidsadviseurs die zich bezig houden met publieksbereik, archeologie en bovengronds erfgoed. Met je collega beleidsontwikkelaar publieksbereik verzorg je de coördinatie van Erfgoedhuis Almere, onze archeologie- en erfgoedhub en tevens expositieruimte in Almere Buiten, waar wij het verhaal van Almere vertellen. Je draagt samen onder meer de zorg voor het beheer van de ruimte, en functioneert als begeleider en aanspreekpunt van onze groep erfgoedvrijwilligers.

 

Als beleidsontwikkelaar publieksbereik cultureel erfgoed heb je onder meer de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 

·       Erfgoedhuis Almere

o  Coördinatie dagelijkse praktijk (beheer) samen met directe collega

o  Werving, training en aansturing vrijwilligers samen met directe collega

o  Organisatie en uitvoering inclusieve publieksprogrammering, zoals tentoonstellingen, lezingen, workshops en open dagen bij opgravingen.

o  Je werkt samen met externe partijen om erfgoedprogrammering tot stand te brengen

·       Organisatie en uitvoering landelijke evenementen zoals Open Monumentendag Almere, Dag van de Architectuur en de Nationale Archeologiedagen Almere.

·       Ontwikkeling en uitvoering educatieve programma’s

o  Je ontwikkelt leerlijnen voor het basis- en voorgezet onderwijs en denkt na over nieuwe beleid op het gebied van erfgoededucatie

o  Je verzorgt lessen over erfgoed in het Erfgoedhuis of op scholen

o  Je onderhoudt contacten met partners en andere stakeholders uit het onderwijs en de erfgoedsector

·       Communicatie

o  In samenwerking met een communicatiemedewerker maak je communicatiestrategieën en voert deze uit. Denk hierbij aan social media, website, nieuwsbrieven en campagnes.

·       Je ben aanspreekpunt voor collega’s, partners, erfgoedinstellingen en inwoners. Je bent beheerder van de algemene mailbox.

·       Verricht administratieve werkzaamheden

·       Geeft uitvoering aan financiële administratie 


Wie ben jij?

Je beschikt over minimaal een HBO werk- en denkniveau

Je hebt hart voor erfgoed, en enige ervaring met (de uitvoer van) erfgoedprogrammering- en communicatie. Daarnaast van belang:

 

·       Je bent een aanpakker en een organisatorisch talent, maar vindt het leuk om creatief mee te denken over de inhoud van onze programma’s

·       Je bent bekend met de laatste ontwikkelingen op erfgoedgebied of bereid je daarin te verdiepen, en weet dat samen met collega’s te vertalen in innovatieve en inclusieve erfgoedprogrammering en beleid

·       Je beschikt over een passende opleiding in de richting van cultuur, erfgoed en geschiedenis

·       Kennis over archeologie, gebouwd erfgoed of immaterieel erfgoed is een pré

·       Je beschikt over didactische en pedagogische vaardigheden

·       Je vindt het leuk om publiek enthousiast te maken over erfgoed, en kan daarbij passende marketing & communicatie verzorgen. Je bent goed in mondeling en schriftelijk communiceren.

·       Je bent in staat om veel ballen in de lucht te houden en daarin het overzicht te bewaren

·       Je bent een netwerker. Als spin in het web weet je erfgoedinstellingen, partners uit de stad en inwoners te verbinden. Je brengt bij voorkeur een relevant netwerk binnen de cultuur- en erfgoedsector met je mee, maar is geen vereiste.

·       Ervaring met werken met vrijwilligers is een pré

·       Je beschikt over een enthousiaste, flexibele en betrokken werkhouding

·       Je beschikt over politieke sensiviteit

·       Je bent sociaal en kan zowel zelfstandig als in teamverband samenwerken

·       Rijbewijs B is een pré

·       Je bent bereid om wanneer nodig in Almere op locatie te werken

 

De werkomgeving

Samen met collega’s ben jij onderdeel van de afdeling Onderwijs, Sport en Cultuur. Je valt binnen het team cultuur, en werkt nauw samen met jouw collega’s van erfgoed en cultuur.

 

Het aanbod

Deze functie heeft als functieniveau schaal 9, conform de gemeentelijke CAO.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten