Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker wonen (zzp)

Geplaatst 26 apr. 2023
Project ID: YIS 9132809
Plaats
Gennep, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 15 mei 2023
Einde: 30 sep. 2023
Tarief
60 - 85 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 1 mei 2023 14:00

Startdatum: 15-05-2023

Einddatum: 30-09-2023

Uren per week: 28-32

Functieschaal: 10

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Gemeente Gennep is altijd in beweging en heeft veel ambities. Die ambities zijn onder andere uitgesproken in het collegeprogramma 2022-2026 en in de begroting voor komend jaar. Om ze waar te maken, zijn we op zoek naar bevlogen en vernieuwende mensen!  

Wil jij je verder ontwikkelen en jouw talenten optimaal benutten? De gemeente Gennep is op zoek naar een

Beleidsmedewerker Wonen (28-32 uur per week)  

 

De gemeente Gennep is een kleine gemeente met 17.000 inwoners en is schitterend gelegen in Noord-Limburg. We proberen onze inwoners en ondernemers zo goed mogelijk van dienst te zijn, door goed naar hun ideeën te luisteren en ze hierbij te ondersteunen. Samen zorgen we ervoor dat het er ook in de toekomst goed wonen, werken en recreëren is.

We zijn een kleine, hechte organisatie waar je je optimaal kunt ontwikkelen en je talenten en kansen volop kunt benutten. En wat is nu een mooiere plek om dat te doen dan in een nieuw fris, groen gemeentekantoor midden in het pittoreske centrum van Gennep? Met uitzicht op het wereldberoemde ooievaarspaar bovenop het oude stadhuis op de Markt. En voor een frisse neus loop je niet alleen het centrum in, maar sta je ook zo aan de Niers. Over de dijk kijk je uit naar de verschillende kernen met elk hun eigen karakter.

Samen maken we Gennep!

Als medewerker bij de gemeente Gennep krijg je alle ruimte om je eigen invulling aan het werk te geven. Door de kleinschaligheid van de gemeente is je takenpakket breed en je werk divers. Bovendien heerst er een prettige en informele werksfeer.

De lijntjes met het management en bestuur, maar ook met de inwoners en ondernemers, zijn kort. Zo weten we goed wat er leeft en pakken we uitdagingen en kansen op.

De gemeente Gennep stimuleert medewerkers om te leren, zich verder te ontwikkelen en hun talenten optimaal te benutten. Onze focus ligt op coaching, een sterkere adviesrol creëren én investeren in een communicatieve organisatie.


Hier ga je werken 

De afdeling Omgeving bestaat uit de teams ontwikkeling en uitvoering. Je maakt onderdeel uit van het team ontwikkeling. Het team ontwikkeling bestaat uit ca. 30 personen en houdt zich bezig met ruimtelijk beleid en projecten. In een tweewekelijks teamoverleg houden we elkaar op de hoogte van belangrijke dingen waar je mee bezig bent. Dit vergroot de betrokkenheid bij elkaars werk en bij elkaar. Dat vinden we belangrijk in Gennep. In Gennep bestaat een groot gevoel van “we werken er samen aan”. Als Beleidsmedewerker Wonen ben je de aangewezen persoon voor collega’s in het team met vragen over volkshuisvesting, wonen en woningbouw. Je werkt nauw samen met de projectleiders, de collega’s van Ruimtelijke Ordening, duurzaamheid en het sociaal domein.

  

Dit ga je doen als Beleidsmedewerker Wonen

Je bent voor de gehele organisatie en voor externen de kennishouder en vertegenwoordiger op het gebied van woningvraagstukken. Je zorgt ervoor dat het aanbod van woningen in de gemeente aansluit bij de actuele vraag en de toekomstige behoefte. Hierbij houd je rekening met de woonbehoeftes van de (toekomstige) inwoners van de gemeente. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen en actueel houden van de woonvisie van de gemeente Gennep. Op basis van het door jou opgestelde beleid maak je met woningcorporaties en hun huurders jaarlijks prestatieafspraken. Dit is een van de manieren waarop je sturing geeft aan het behalen van de beleidsdoelstellingen. Aanvullend bewaak je de woningbouwprogrammering en vind je manieren om beleidsdoelstellingen over aantal te bouwen woningen en de kwaliteit van de woningvoorraad te realiseren.

Je beoordeelt ten behoeve van woningbouwprojecten de initiatieven van projectontwikkelaars, woningcorporaties en startersgroepen. Je stelt beleid met betrekking tot startersregelingen op en kent deze toe. Als het gaat om specifieke doelgroepen, zoals statushouders en arbeidsmigranten heb je een adviserende rol op woningvraagstukken en initiatieven. Daarnaast onderhoud je contacten met diverse stakeholders, zowel intern als extern op het gebied van wonen.

 

Dit ben jij

·        HBO/Universitaire werk- en denkniveau

·        0 tot 2 jaar werkervaring

·        Communicatief vaardig in woord en geschrift

·        In staat om zowel zelfstandig als in teams te werken

·        Politiek sensitief

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten