Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker wonen (implementatie talent) (zzp)

Geplaatst 11 okt. 2024
Project ID: YIS 9167629
Plaats
Diemen, Hybride
Uren
20 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 28 okt. 2024
Einde: 28 mrt. 2025
Tarief
63 - 73 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 17 okt. 2024 12:00
  • Schaal 9 - 10 (schaal 10 alleen bij veel ervaring)

  • Tarief tussen € 63 - € 73

  • 20-24 uur per week

  • Startdatum; zo snel mogelijk

  • Einddatum; 4-6 maanden

  • Graag motivatie, beschikbaarheid opnemen in het CV

  • Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA ingeschreven in NL, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!

  • 1 flexibele dag vanuit huis is mogelijk, verder is aanwezigheid op kantoor gewenst ivm afstemming en samenwerking met collega's

  • Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Diemen is een snelgroeiend dorp. De drempels zijn laag. Inwoners lopen zo even binnen en ook als collega’s zoeken we elkaar makkelijk op. Tegelijkertijd staan we voor dezelfde uitdagingen als een grote stad. Dus grote ambities voor bereikbaarheid, sociale vraagstukken en woningbouw. En ook bestaanszekerheid vraagt onze aandacht. Dit maakt werken in Diemen zo leuk en interessant. En dan is de gemeente Diemen ook nog best eigenwijs. We zijn echte doeners, maar werken niet zonder plan. We hebben een informele werkcultuur en zijn graag op zoek naar oplossingen.

Je plek in de organisatie

Deze opdracht wordt uitgevoerd in het team beleid samenleving. Een energiek en ambitieus team bestaande uit beleidsadviseurs die samen de schouders zetten onder complexe opgaven. Tegelijkertijd werk je nauw samen met team ruimtelijk beleid en diverse uitvoerende teams om te zorgen dat beleid en uitvoering goed op elkaar is afgestemd.

Jouw opdracht

Er zijn diverse ontwikkelingen op het terrein van wonen en zorg die buiten de beschikbare ambtelijke beleidscapaciteit vragen om diverse implementaties.

Het gaat daarbij om:

Beleidsmatig: je monitort en evalueert de Wet goed verhuurderschap, je implementeert de (regionale) aanpak dakloosheid en je levert ondersteuning bij het uitwerken van de woonvisie en het opstellen van regionale/lokale woonzorgvisie. Daarnaast toets en ondersteun je bij contractvorming bij woningbouwprogramma’s.

Contact met inwoners: je bent het aanspreekpunt wonen, je beantwoordt vragen en meldingen van inwoners over wonen en je maakt de aanvragen “Van Groot naar Beter” in orde.


Als beleidsadviseur beschik je over het volgende profiel:

 Je bent doortastend en actiegericht.

 HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur enige ervaring, maar vooral een praktische hands-on mentaliteit

 Je bent in staat om direct de genoemde projecten en dossiers op te pakken

 Je hebt organisatietalent en kan goed processen en planningen inschatten en afspraken vastleggen (projectleidercapaciteiten).

 Je bent zowel schriftelijk als mondeling vaardig en bent doortastend zodat resultaten en planningen worden gehaald.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten