Gemeenteprojecten

Freelance Beleidsmedewerker sociaal domein met focus op onderwijs (20-24 uur)

Geplaatst 23 sep. 2021
Project ID: YIS 9101602
Plaats
Hellevoetsluis
Duur
6 maanden
(11 okt. 2021 - 11 apr. 2022)
Uren/week
24 hrs/week
Tarief
Unknown

Sollicitatie deadline: 29-09 9:00

 

Zsm starten

Uiterlijke startdatum: halverwege oktober, bij voorkeur wel voor 10 oktober (6 oktober) wat uren maken ivm overdracht. 

Einddatum: 3 maanden na start

Aantal uur per week: 20-24 uur

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Nee

Standplaats: Hellevoetsluis

Schaal: 10 

 

 

Functieomschrijving: 

 

De afdeling samenlevingszaken (Saleza) van de gemeente Hellevoetsluis zoekt voor het team JOOP (Jeugd, Onderwijs en opvang, Ondersteuning en Participatie) een Beleidsadviseur Sociaal domein m/v (een oplossingsgerichte beleidsmaker).

 

Dit doe je

 

Jij hebt de rol van adviseur, procesaanjager en -begeleider die kansrijke thema’s voor de beleidsontwikkeling in het sociaal domein zoekt en verkent. Je hebt niet één specifiek aandachtsgebied,(focus op onderwijs) maar ook bent inzetbaar op andere alle ontwikkelingen in het sociaal domein zoals accounthouder voor de St. CJG Rijnmond met als uitvoering het project Kansrijke start en het opzetten van een brede taalalliantie. 

 

 • Je hebt gevoel voor wat er leeft en belangrijk gevonden wordt in onze samenleving. 
 • Je legt verbindingen tussen deze onderwerpen en bent een stevige gesprekspartner en adviseur, zowel voor de Samenwerkingspartners als voor je collega’s en de wethouders. 
 • In beleidsinhoudelijke discussies weet jij te overtuigen met goede argumenten. Je houdt hierbij rekening met verschillende belangen en meningen.
 • Je adviseert daarnaast ook in bestuurlijke en ambtelijke regionale overleggen en je voert de regie over jouw projecten. 

 

Dit zijn de onderwerpen In de portefeuille:

 

 • VVE aanbod + pilots / accounthouder kinderopvang
 • Onderwijsvoorzieningen (Mbo, scholingswinkel, Vo, Po)
 • Accounthouder RvhPB
 • Accounthouder CJG -JGZ
 • Leerplicht en Voortijdig Schoolverlaten 
 • Leerlingenvervoer 
 • Onderwijsachterstandenbeleid
 • Opzetten van een brede taalalliantie: Web- trajecten/ Digitaalhuis (taallalliantie / aanpak laaggeletterdheid, instap/opstap)
 • Kleine projecten rondom school (verkeer, gym, zwemmen)

 

 

Dit ben jij

 

Je bent een ervaren beleidsadviseur met minimaal HBO werk- en denk niveau. Je bent op de hoogte van actuele onderwerpen en politieke ontwikkelingen binnen het sociaal domein. Je bekijkt onderwerpen met een zakelijke blik maar je hebt oog voor de mensen voor wie we werken. Relatiebeheer is jouw tweede natuur, daarom kun je goed omgaan met verschillende belangen en kunt daar je werkwijze en activiteiten op afstemmen. Je adviseert verschillende mogelijkheden en weet buiten de gebaande paden geheel nieuwe werkwijzen te bedenken. Samenwerken vind jij vanzelfsprekend en plezierig. Omdat je veel contacten hebt buiten de organisatie is het handig als je een rijbewijs hebt. 

 

De focus ligt op het onderwijs & account stichting CJC Rijnmond mbt jeugd & gezondheidszorg 

 

We zoeken niet echt een senior, maar wel iemand die zelfstandig kan werken. 

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten