Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker sociaal domein (zzp)

Geplaatst 15 jun. 2023
Project ID: YIS 9135193
Plaats
Horst, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 14 aug. 2023
Einde: 10 jan. 2024
Tarief
0 - 85 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 22 jun. 2023 17:00

Startdatum: medio augustus 2023

Einddatum: 10-1-2024

Uren p week: 28-32 uur per week.

Functieschaal: 10

Tarief: indicatie € 72-80 (afhankelijk ervaring)

Thuiswerken is mogelijk, indien het werk dit toelaat.

Gesprekken worden gepland in de periode van 6 t/m 13 juli 2023



Voor de gemeente Horst zoeken we een pro-actieve beleidsadviseur sociaal domein (nadruk op jeugd) (zwangerschapsvervanging)

Jouw taken lokaal

Jij bent de verbinder tussen team Samenleving (de beleidsafdeling) de uitvoering (gebiedsteams waarin o.a. gezinscoaches werkzaam zijn), andere afdelingen binnen de gemeente, de politiek, de regio Noord-Limburg, aanbieders en andere partners op het gebied van jeugd(hulp). Je signaleert actief knelpunten en zoekt daarbij naar oplossingen, samen met collega’s en andere partijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan knelpunten waar de uitvoering vastloopt in contact met aanbieders of samenwerkingspartners, het aanpassen van beleidsstukken naar de actuele en/of gewenste situatie en het monitoren en analyseren van jeugdhulpdata om op basis hiervan voorstellen te doen ter verbetering en bijsturing. Wanneer politieke oordeelvorming of besluitvorming nodig is, heb je uitstekende mondelinge en schriftelijke vaardigheden om dit te doen.

Jouw taken regionaal

In de regio Noord-Limburg ben je onderdeel van de Regionale Werkgroep Jeugd. Je hebt als aandachtsgebied de ambulante jeugdhulp. Hierbij heb je te maken met een complex werkveld van een zeer divers aanbod aan hulpvormen, veel verschillende aanbieders, de regio Noord-Limburg (7 gemeenten samen met de inkooporganisatie) en een flinke ontwikkelopgave. Je neemt deel in de werkgroep ambulant en pakt pro-actief vraagstukken op met collega’s en partners, om samen te komen tot verbetering van het ambulante jeugdhulplandschap. Daarnaast kan jouw meedenk- en meedoenkracht ook gevraagd worden op andere thema’s, zoals wonen, dagbesteding/dagbehandeling of jeugd en veiligheid.

 

Het team

In Team Samenleving werken ongeveer 20/25 gedreven medewerkers. Samen met onze inwoners werken ze aan het ontwikkelen van kansen, en het bieden van goede ondersteuning en zorg.

Gemeente Horst aan de Maas

Als gemeente Horst aan de Maas hebben we te maken met uitdagende taken op het sociale domein. We willen werken aan zelfsturende gemeenschappen. Met inwoners die zich maximaal kunnen ontplooien vooral ook vanuit hun eigen capaciteiten en kracht. We vinden het namelijk belangrijk dat alle inwoners in een gezonde omgeving leven en opgroeien. Soms bieden wij als overheid, samen met de maatschappelijke partners, aan de inwoners die dat nodig hebben extra steun. We hebben hierin als lokale overheid verschillende taken en ook rollen. Wij faciliteren, regisseren, coördineren en participeren.

Samen met onze maatschappelijke partners creëren wij een basis voor vitale gemeenschappen. Waar inwoners maximale kansen hebben om zich te ontwikkelen. Om dit doel te realiseren vinden wij het belangrijk dat jij je niet laat afschrikken door kaders en hokjes en “de gebruikelijke werkwijze” maar juist de ruimte zoekt om het samen anders & beter te doen. Je schakelt snel en ziet potentiële kansen. In een complex netwerk van professionals hou jij overzicht en de focus op het belang van onze inwoners. Jij gaat moeilijke onderwerpen niet uit de weg en hebt een duidelijke visie die je intern en extern uitdraagt.

Kennis & Kwaliteiten

-       Minimaal HBO werk- en denkniveau;  

-       Kennis en ervaring met beleidstaken en werken met regionale en lokale partnerorganisaties, bij voorkeur binnen het sociaal domein;

-       Strategisch denken, bestuurlijke advisering en verantwoording nemen;

-       Afspraken met partners en organisaties voorbereiden, vastleggen, evalueren en bijsturen;

-       Vertaling van lokale en regionale ontwikkelingen naar beleid en handvaten voor afspraken met partners en uitvoering opstellen;

-       Regie voeren op processen met verandering of verbetering als uitgangspunt. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten