Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker ruimtelijk domein (zzp)

Geplaatst 2 feb. 2023
Project ID: YIS 9127749
Plaats
Gennep, Noord-Brabant
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 9 feb. 2023
Einde: 30 jun. 2023
Tarief
0 - 93 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 8 feb. 2023 13:00

Startdatum: 1-2-2023

Duur opdracht: 30-6-2023

Uren p week: 36 uur (een paar uur minder per week is optioneel)

Functieschaal: 9/10

Tarief: 89 euro (een hoger tarief is mogelijk wanneer het cv passend is met het tarief)

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


De samenleving verandert steeds en de overheid beweegt mee. Dat geldt ook voor de gemeente Gennep. We denken meer van buiten naar binnen. We verminderen waar mogelijk de regels en werken mee aan initiatieven van onze inwoners. Dit doen we met een organisatie waarin de verantwoordelijkheden zo verspreid mogelijk liggen. Focus op coaching, een sterkere adviesrol, én investeren in een communicatieve organisatie. Dat is de koers die we als gemeente hebben uitgezet.

Onze organisatie bestaat uit circa 130 medewerkers. Wij werken op een pragmatische manier en hebben korte lijnen naar het management en naar het bestuur. We doen dit op een informele manier. De organisatie bestaat uit drie afdelingen: Omgeving, Inwoners en Bedrijfsvoering. Voor het team Ontwikkeling van de afdeling Omgeving zoeken wij een

 

Beleidsmedewerker duurzaamheid en milieu (voor 36 uur per week)

 

Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker duurzaamheid en milieu heb je een gevarieerde functie binnen een dynamische omgeving. Je zorgt voor lokaal beleid van de diverse milieutechnische beleidsvelden, zoals afval, lucht, geluid, bodem, water en duurzaamheid. Je werkt samen met de regiogemeenten en de regionale uitvoeringsdienst en weet op tijd de nodige adviesbureau’s in te schakelen. Je denkt en werkt mee aan gemeentelijke projecten, zoals verduurzamen gemeentelijk vastgoed, duurzaam inkoopbeleid, energieloket, duurzaamheidsmarkt e.d.

Vragen van bewoners over de uitvoering van de afvalinzameling weet je goed op te pakken en in samenwerking met collega’s te beantwoorden. Met lokale verenigingen weet je de oud papier inzameling te organiseren. Ook voor zwerfafval weet jij een oplossing te bedenken en te organiseren. Daarnaast onderhoud je goed contact met externe partijen over de milieustraat en de inzameling van restafval. Het taakveld riolering valt ook binnen het takenpakket. Je zorgt ervoor dat het nieuwe Gemeentelkijk Riolerings Plan (GRP) wordt opgesteld. Hiertoe werk je samen met adviesbureaus, met collega’s binnen de gemeente Gennep en loods je het beleid door de bestuurlijke besluitvorming.

Als beleidsmedewerker zorg jij ervoor dat je een echte adviseur bent voor je collega’s in de organisatie en dat je zelf de nodige projecten vorm geeft. Je fungeert voor de collega’s in de organisatie als vraagbaak voor jouw vakgebied. Je volgt de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en vertaalt die naar ons gemeentelijk beleid. Je schakelt hiervoor ook tijdig met het bestuur. Daarnaast ben je budgethouder van de diverse beleidsvelden en is de financiële uitwerking (zoals bv afvalstoffenheffing) onderdeel van je functie. 

Samen met de beleidsmedewerker duurzaamheid en klimaat (die vooral de regionale opgaven vertaald naar lokaal beleid) en de vakspecialist duurzaamheid (die zich richt op uitvoering) zorg jij dat de ambities van het college uitgevoerd worden.

 

Wat breng je mee?

·       Je beschikt over een HBO- werk en denkniveau;

·       Je hebt een relevante opleiding met raakvlakken op het beleidsveld bv. milieukunde

·       Je hebt enkele jaren (werk) ervaring op het gebied van afval, riolering en milieu, bij een overheidsorganisatie of adviesbureau;

·       Je bent ondernemingsgezind en in staat om verbinding aan te gaan met verschillende organisaties;

·       Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;

·       Je bent een goede teamspeler;

Je bezit een hoge mate van bestuurlijke sensitiviteit.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten