Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker ruimtelijk domein (zzp)

Geplaatst 22 jul. 2022
Project ID: YIS 9118121
Plaats
Gennep, Limburg
Uren
24 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 aug. 2022
Einde: 31 okt. 2022
Tarief
70 - 75 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 jul. 2022 14:00

Startdatum: 1 augustus 2022/ zo snel mogelijk

Duur opdracht: 30 oktober 2022

Uren per week: 24 tot 32 uur

Tarief: indicatie € 70,- / 75,- (indien perfect aansluitend profiel en ervaring bij een gemeente kan er ruimte zijn voor een hoger tarief. )

Geschikte kandidaten worden direct onder de aandacht gebracht, de vacature kan dan ook eerder gesloten worden.

 

Wat ga je doen?

Als beleidsmedewerker duurzaamheid en milieu heb je een gevarieerde functie binnen een dynamische omgeving. Je zorgt voor lokaal beleid van de diverse milieutechnische beleidsvelden, zoals afval, lucht, geluid, bodem, water en duurzaamheid. Je werkt samen met de regiogemeenten en de regionale uitvoeringsdienst en weet op tijd de nodige adviesbureau’s in te schakelen. Je denkt en werkt mee aan gemeentelijke projecten, zoals verduurzamen gemeentelijk vastgoed, duurzaam inkoopbeleid, energieloket, duurzaamheidsmarkt e.d.

 

Vragen van bewoners over de uitvoering van de afvalinzameling weet je goed op te pakken en in samenwerking met collega’s te beantwoorden. Met lokale verenigingen weet je de oud papier inzameling te organiseren. Ook voor zwerfafval weet jij een oplossing te bedenken en te organiseren. Daarnaast onderhoud je goed contact met externe partijen over de milieustraat en de inzameling van restafval.

 

Als beleidsmedewerker zorg jij ervoor dat je een echte adviseur bent voor je collega’s in de organisatie en dat je zelf de nodige projecten vorm geeft. Je fungeert voor de collega’s in de organisatie als vraagbaak voor jouw vakgebied. Je volgt de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en vertaalt die naar ons gemeentelijk beleid. Je schakelt hiervoor ook tijdig met het bestuur. Daarnaast ben je budgethouder van de diverse beleidsvelden en is de financiële uitwerking (zoals bv afvalstoffenheffing) onderdeel van je functie.

 

Samen met de beleidsmedewerker duurzaamheid en klimaat (die vooral de regionale opgaven vertaald naar lokaal beleid) en de vakspecialist duurzaamheid (die zich richt op uitvoering) zorg jij dat de ambities van het college uitgevoerd worden. 

 

Wat breng je mee?

·       Je beschikt over een HBO- werk en denkniveau;

·       Je hebt een relevante opleiding met raakvlakken op het beleidsveld bv. milieukunde

·       Je hebt enkele jaren (werk) ervaring op het gebied van milieu, bij een overheidsorganisatie of adviesbureau;

·       Je bent ondernemingsgezind en in staat om verbinding aan te gaan met verschillende organisaties;

·       Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden;

·       Je bent een goede teamspeler;

Je bezit een hoge mate van bestuurlijke sensitiviteit

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten