Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker / projectleider dorpshuizen (zzp)

Geplaatst 6 apr. 2023
Project ID: YIS 9131747
Plaats
Heeze, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 17 apr. 2023
Einde: 10 aug. 2023
Tarief
65 - 73.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 14 apr. 2023 16:00

Startdatum: zsm

Verwachte duur: 4 maanden

Richttarief senior 73,50, geen knockout, obv schaal 10

Ervaring en kennis van zaken met sociaal domein irt accommodatiebeleid gevraagd, alsmede onderzoeksvaardigheden

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Beleidsmedewerker dorpshuizen met expertise

We zijn op zoek naar een beleidsmedewerker dorpshuizen die onderzoek gaat doen naar de 3 dorpshuizen in de gemeente. Er is bij voorkeur ervaring opgedaan bij (meerdere) gelijksoortige onderzoeken bij dorpshuizen. Het is nodig om zelfstandig te kunnen werken vanuit het onderzoek en in staat om stevig te kunnen communiceren met belanghebbenden daarin. Denk aan de bestuurders van de dorpshuizen, college van B&W, raad en (potentiële) gebruikers.


Kandidaat is in staat om een onderzoek te doen. Dat begint met het verzoek van de politiek te vertalen in een onderzoeksopzet en onderzoeksvragen. Dit zal o.a. gebeuren door belangen in beeld te brengen en op te halen in gesprekken met belanghebbende. en die te Uitgangspunt zijn de kaders van het accommodatiebeleid, de bedrijfsvoering/exploitatie van de dorpshuizen en de governance. Op basis daarvan wordt het onderzoek uitgevoerd. Dat onderzoek zal deels bestaan uit een analyse op data en nadruk ligt op bedrijfsvoering/exploitatie van de dorpshuizen. Anderzijds wordt gekeken naar de governance. Governance vanuit gemeente, maar ook gericht op een professionalisering en samenwerking. De kader van het accommodatiebeleid zijn van belang omdat dit zorgt voor duiding bij de vraag wat de rol van de dorpshuizen is voor de gemeenschap. Deze analyse wordt vervolgens vertaald door de kandidaat in verschillende scenario’s en deze voor te leggen. Het gekozen scenario zal vervolgens worden vertaald in de gemeentelijke begroting. Daardoor zal de tijdspanne een periode van minimaal 4 tot maximaal 6 maanden zijn.

We zoeken een kandidaat die:

-         Brede kennis van dorpshuizen en maatschappelijke voorzieningen, zowel theorie, als praktijk. Twee belangrijkste pijlers: governance en exploitatie, op een stevig financieel fundament.

-         Staat stevig in zijn/haar schoenen.

-         Kan gesprekken voeren met belanghebbende zoals vrijwilligers, politiek en gemeentelijke organisatie.

-         Overtuigend en tegelijkertijd empathisch is

-         Analytisch sterk is

-         Bij voorkeur financiële kennis van gemeentelijke begroting en exploitaties heeft 

-         Kan zaken in perspectief plaatsen en stakeholders daar in meenemen

-         Heeft bij voorkeur kennis van het gemeentelijke sociale domein en de ontwikkelingen en uitdagingen in dat domein.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten