Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker Mobiliteit (zzp)

Geplaatst 23 jan. 2023
Project ID: YIS 9127258
Plaats
Gorinchem, Zuid-Holland
Uren
28 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 13 feb. 2023
Einde: 9 feb. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 10 feb. 2023 12:00
  • Startdatum zsm

  • Duur van de opdracht is 1 jaar.

  • 24-38 uur per week

  • Hybride werken, in overleg. Standplaats is Gorinchem. Ivm samenwerking en afstemming is een aantal dagen op kantoor werken belangrijk.

  • Zwaarte van deze opdracht schaal 11; marktconform tarief

  • Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Voor iemand die ambitie heeft in het beleidsveld mobiliteit, is de stad Gorinchem een geweldige uitdaging. Het is een historische stad en de instandhouding van het authentieke karakter moet overal in doorwegen. Het is een stad die centraal staat in een regionale infra-ontwikkeling. De Mobiliteitsvisie en de Top 10 in fietsknelpunten zijn net benoemd en er zijn grote projecten in het kader van de herontwikkeling van bedrijventerreinen en extra woningen. Neem jij de handschoen op?

Gorinchem is benoemd tot de mooiste vestingstad van Nederland. Daar zijn we uiteraard enorm trots op. We zijn eigenlijk net zo trots op de mensen die ontzettend hard werken om van Gorinchem een plek te maken waar 38.000 mensen heerlijk kunnen wonen, werken en recreëren. Wij willen graag groeien naar 40.000 inwoners, waardoor er voor jou de komende jaren nog de nodige uitdagingen zijn. We zoeken voor de uitbreiding van ons team een beleidsmedewerker mobiliteit die het klappen van de zweep in dit vakgebied kent. Wat beloven wij jou? Een functie vol uitdaging, dat beslist. Veel vrijheid en de ruimte om je eigen expertise in te brengen. En een werkplek waar je positieve energie van krijgt.

Jouw verantwoordelijkheid

De formele taakomschrijving: je ontwikkelt samen met je collega’s integraal beleid en voert projecten uit op het gebied van mobiliteit. Wat betekent het nu concreet dat jij deze taak in de gemeente Gorinchem gaat uitvoeren? Er zijn verschillende projecten waarin je jouw verkeerskundige kennis inbrengt. Een bezoek aan de binnenstad moet voor de bezoeker een positieve belevenis worden. Ook is het belangrijk dat de stad goed bereikbaar is met de fiets. Daar ga jij het voortouw in nemen.

In het noorden van Gorinchem wordt het gebied Groote Haar ontwikkeld tot een duurzaam bedrijventerrein. Dat vraagt om jouw expertise als mobiliteitsspecialist. Er is een top 10 van fietsknelpunten opgesteld en die vraagt om een gericht actieplan. Je gaat een belangrijke bijdrage leveren aan grote projecten in de stad en hiermee wordt een groot beroep gedaan op jouw analytisch inzicht en inlevingsvermogen. Bij al deze projecten werk je samen met collega’s in het werkveld, met andere beleidsmedewerkers en met externe partijen. Je luistert naar de roep van de inwoners zelf. Kortom, je bent een schakel tussen heel veel partijen en zoekt altijd de verbinding.

Jouw team

Je maakt deel uit van het team Stadsontwikkeling. Daar werken ongeveer 35 personen in verschillende beleidsvelden en Mobiliteit is er een van. We werken veel met elkaar samen, delen onze ervaringen en helpen elkaar graag. In de directe sfeer is er een junior beleidsmedewerker die jou kan ondersteunen en waar je tegelijkertijd zelf een coach voor kunt zijn. En er is een senior die jou heel graag betrekt bij vraagstukken op strategisch niveau. 

·        Een hbo werk- en denkniveau op het gebied van verkeer en mobiliteit past bij de functie. Wanneer je een andere opleiding hebt gevolgd, maar vervolgens op dit niveau hebt gewerkt in de mobiliteitsbranche, kan dat ook heel goed passen.

·        Ervaring is een vereiste. Ervaring in het vakgebied, maar ook met het opstellen van beleid en projectadvisering. Wanneer je weet hoe het bij de overheid werkt en bijvoorbeeld de weg van subsidies kent, is dat een voordeel.

·        Je communiceert gemakkelijk met alle doelgroepen; inwoners en ondernemers, collega’s en bestuursleden en alle partijen in het project. Je luistert goed en geeft alle belangen de juiste plek.

·        Je durft initiatief te nemen en kunt mensen meenemen in je enthousiasme. Je durft vernieuwend te zijn.

·        Bonus: Het is geen functievereiste, maar als je goed kunt schrijven, geef dat dan zeker aan!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten