Gemeenteprojecten

Freelance Beleidsmedewerker / Jurist RO - Omgevingsrecht (18-36 uur)

Geplaatst 16 apr. 2021
Project ID: YIS000628
Plaats
Nuenen
Duur
3 maanden
(1 mei 2021 - 31 jul. 2021)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
70 - 87 €/hr

Om de opdrachtgever meer keuze te bieden is de deadline voor deze aanvraag verlengd, en is opgeschoven naar donderdag 6 mei 11:00 uur. De aanvraag is enigszins aangepast: de werkzaamheden kunnen worden opgeknipt in zwaardere en lichtere taken. Het zou dan bv om 2 x 18, of 16 en 20 uur kunnen gaan qua omvang. Graag ontvangen wij nog beschikbare kandidaten.


Je komt te werken in het cluster Ontwikkeling van de afdeling Ontwikkeling en Handhaving. Het cluster houdt zich bezig met het voorbereiden en uitvoeren van beleid op het gebied van ruimtelijke ordening, volkshuisvesting, economie, mobiliteit, villagemarketing, toerisme en recreatie.

 

Wat ga je doen?

De nadruk van de functie ligt op het implementatie van de Omgevingswet en het geven van advies en het voeren van juridische procedures m.b.t. bezwaar en beroep.

 

Tot je werkzaamheden behoren:

·        Het beoordelen van ruimtelijke plannen in het kader van de Wet ruimtelijke ordening, waaronder het opdrachtgeverschap en aansturen van adviesbureaus hierin.

·        Beoordelen van en adviseren over initiatieven die afwijken van geldende bestemmingsplannen.

·        Het organiseren van procedure voor het wijzigen of afwijken van bestemmingsplan. Dit inclusief voorbereiding van de bestuurlijke besluitvorming, terinzagelegging, informatiebijeenkomsten, omgevingsdialogen en afhandeling van zienswijzen.

·        Proactief meedenken over en werken met de verschillende mogelijkheden binnen de kaders van de (Omgevings)wet.

·        Het ontwikkelen van ruimtelijk beleid. Denk hierbij aan het opstellen van Omgevingsprogramma’s, beleidsnotities en advisering op diverse onderwerpen in het brede vakgebied van de ruimtelijke ordening.

·        Je levert als projectleider implementatie Omgevingswet een actieve bijdrage aan de beleidsontwikkeling op het gebied van vergunningen en ruimtelijk beleid en vertaalt dit in passende juridische instrumenten.

·        Je bewaakt, controleert en verbetert de kwaliteit van het juridisch handelen van ons team; denk hierbij aan het structureren van processen en procedures.

Het vertegenwoordigen van de gemeente in bezwaar- en beroepsprocedures (van bezwaar tegen omgevingsvergunningen tot beroep inzake bestemmingsplannen bij de Raad van State.

Functie-eisen naar alle suppliersWe zoeken een ervaren juridisch beleidsmedewerker met inhoudelijke kennis en aantoonbare ervaring in de ruimtelijke ordening.

Je beschikt over minimaal een afgeronde HBO-opleiding met specialisatie ruimtelijke ordening, planologie of bestuursrecht met minimaal 4 jaar aantoonbare relevante werkervaring in vergelijkbare functies.

Je bent zelfstandig, inventief, creatief, stressbestendig en zoekt (pro)actief samenwerking; je bent omgevingsbewust, resultaatgericht en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

 

Wat kun jij?

·        Universitaire opleiding met specialisatie bestuursrecht, ruimtelijke ordening of planologie of vergelijkbare opleiding in de ruimtelijke sector;

·        4 jaar of meer werkervaring in vergelijkbare functies;

·        Gemeentelijke ervaring als juridisch (beleids)medewerker;

·        Affiniteit met ontwikkelingen a.g.v. de omgevingswet.


Sollicitatie deadline is 6 mei om 10:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten