Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Beleidsmedewerker Duurzaamheid met de nadruk op klimaat en groen (zzp)

Geplaatst 31 jan. 2022
Project ID: YIS 9108597
Plaats
Groningen
Uren
32 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 31 jan. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
0 - 65 €/uur

Sollicitatie deadline: 10-02 12:00

Startdatum inzet: 31-1-2022

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: 32,00

Max tarief: € 65,00

 

In alles wat we doen, staat leefkwaliteit voorop

 

Je als inwoner van de Gemeente Groningen fijn voelen op straat. Dat heeft alles te maken met de inrichting van de openbare ruimte. Toegankelijkheid, veiligheid, beleving, gezondheid, sociale interactie, ecologie, klimaataanpassingen, economie en cultuurhistorie maken samen de straat.

 

De ideeën, plannen en ambities komen tot stand in ons programma Leefkwaliteit.

Jouw hart gaat sneller kloppen bij de onderwerpen klimaat en groen.

 

Over onze gemeente en het programma Leefkwaliteit

Groningen groeit en bruist. Jij hebt er al van gehoord en gelezen; Groningen groeit hard als 6e stad van Nederland. De komende jaren worden er ruim 20.000 nieuwe woningen gebouwd. Ook werken we hard aan verduurzaming van de bestaande woningvoorraad, wijk- en dorpsvernieuwing en onze groene, gezonde leefomgeving.

 

In ons programma Leefkwaliteit staan onze inwoners en bezoekers dan ook centraal: hoe de mensen in stad en dorp leven, werken en verblijven, zich bewegen in relatie tot de inrichting en het gebruik van de openbare ruimte. In zowel stad als dorp voelen mensen zich fijn op straat en kunnen ze elkaar ontmoeten in de openbare ruimte met het accent op groen en natuur, beleven, bewegen, gezondheid en ontspannen.

 

Jouw rol

Jij bent de cruciale schakel tussen de speerpunten uit het groenplan en die van de klimaatagenda. Je overziet het groter geheel en kunt uit de beleidskaders hoofd- en bijzaken haarscherp destilleren. Daarnaast weet jij de belangrijkste thema’s haarfijn te coördineren richting de projecten. Soepel, concreet, met visie en enthousiaste overtuiging. Jij hebt direct impact op het waarmaken van onze ambities op het gebied van klimaat en groen.

 

Jij

·       bent analytisch, volgt landelijke en regionale trends en ontwikkelingen, met name op het gebied van klimaat en groen;

·       zet dit om naar concrete, duidelijke beleidsvoorstellen richting de politiek;

·       bent een goede sparringpartner voor onze projectmanager en kan beleid vertalen naar de relevante input voor een project;

·       bent een stevige adviseur: je bent inhoudelijk sterk onderlegd en hebt oog voor de verschillende belangen;

·       bent communicatief vaardig en weet goed de relaties te onderhouden met diverse belangenpartijen.

 

Plek in de organisatie

Binnen Stadsontwikkeling werken twee directies (Ruimtelijk Beleid en Ontwerp en Ruimtelijke Ontwikkeling en Uitvoering) samen aan het realiseren van onze opgaven in de groei van de stad vanuit het collegeprogramma “Gezond, groen, gelukkig Groningen”. Je wordt collega in ons team Leefomgeving binnen de directie Ruimtelijk Beleid en Ontwerp.

 

Wij vragen

 HBO- of WO-diploma in een ruimtelijke, economische of planologische richting;

 Relevante werkervaring: deze functie is een prachtige stap na je eerste jaren van

werkervaring;

 Een flinke dosis politie bestuurlijke sensitiviteit, waarbinnen je met de nodige

souplesse opereert;

 Je houdt van dynamiek en kunt snel schakelen;

 Je bent inspirerend en helder in je taalgebruik;

 Je durft keuzes te maken, knopen door te hakken en beslissingen te nemen;

 Heldere beleidsstukken kunnen schrijven op het gebied van ruimtelijke ordening.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten