Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker bestaanszekerheid (zzp)

Geplaatst 2 mei 2024
Project ID: YIS 9154017
Plaats
Sliedrecht, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 15 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 mei 2024 11:00

Startdatum: zsm

Uren: 32 uur

Duur: 3 maanden, met optie op verlenging

Schaal: conform schaal 11, richt tarief 87,-


Sliedrecht is een gemeente met enerzijds een dorpskarakter en anderzijds met stedelijke problematiek. Werken voor Sliedrecht betekent veelvuldig samenwerken in de regio met onze regionale partners. Gemeente Sliedrecht is een kleine organisatie met korte lijnen en een goede sfeer. We werken met overwegend beleidsmedewerkers. De uitvoering hebben we bij andere organisaties (regionaal en lokaal) belegd. Zo hebben wij de toegang belegd bij ons Bonkelaarhuis, op landelijk niveau een voorbeeldorganisatie, en daar zijn we trots op!

We hebben veel ambities. Zo is er het Programma Ruimtelijke Vernieuwing: een plan om een nieuwe grote wijk te ontwikkelen boven het spoor, waar uiteraard ook sociale voorzieningen moeten komen. We werken opgavegericht en maken slimme verbindingen tussen het fysieke en sociale domein en kijken hoe we het meeste meerwaarde kunnen bieden voor onze inwoners.

Binnen Team Samenleving willen we het strategisch vermogen vergroten en strategische taken wat meer los organiseren van de inhoudelijke beleidsterreinen. In dat kader zoeken we een nieuwe vaste strateeg. Om deze verandering goed in te bedden zoeken we tijdelijk versterking op het beleidsterrein bestaanszekerheid.

Waar kom je te werken?

Team Samenleving bestaat uit twee clusters: OOV en sociaal domein, in totaal 15 collega-beleidsmedewerkers en een ondersteunend medewerker. We werken met 9 collega's in het sociaal domein. In onze portefeuille hebben we o.a. de Participatiewet, Jeugdwet, Wmo, onderwijs, sport, cultuur en subsidies.

De gemeente Sliedrecht werkt op bestuursniveau nauw samen met de omliggende Drechtsteden. Op de grote wetten van het sociaal domein werken we ook regionaal samen. De uitvoering van de Wmo en bestaanszekerheidregelingen is belegd bij de GR Sociaal en jeugdzorg bij de Dienst Gezondheid en Jeugd.    

Daarnaast worden wij ondersteund door de medewerkers van de Service Gemeente Dordrecht (SGD) en Dienstverlening Drechtsteden voor ondersteunende taken en publiekszaken. Onze organisatie is klein maar krachtig. De lijnen zijn kort, de sfeer is goed en er wordt hard gewerkt.

Beleid ontwikkelen wij samen met onze maatschappelijke partners, inwoners en andere relevante belanghebbenden. Dit betekent dat wij actief in verbinding staan en ophalen wat er leeft in de samenleving om ons beleid maximaal aan te laten sluiten bij de maatschappelijke ontwikkelingen die in Sliedrecht spelen.

Vind jij dit een leuke context om ons team op bestaanszekerheid te komen versterken?

Wat ga je doen?

Als Beleidsmedewerker Bestaanszekerheid bij de gemeente Sliedrecht is geen dag hetzelfde. Je schakelt moeiteloos tussen de rollen beleidsmaker, adviseur en (proces)regisseur. Daarbij werk je en heb je een integrale blik op het sociaal domein waardoor je de verbinding weet te leggen tussen de verschillende onderwerpen, domeinen en beleids- en visiedocumenten. Je kent de diverse opschalingsroutes en draait je hand niet om voor complexe en politiek gevoelige casuïstiek. Het ene moment adviseer je de wethouder op en niet veel ben je in overleg met je regiocollega's over participatie van bijstandsgerechtigden.

Hierbij heb je onder andere de volgende verantwoordlijkheden:

-           Deelnemen in ambtelijke overleggen en werkgroepen van de GR Sociaal in de regio (op het gebied van bestaanszekerheid en inburgering);

-           Vertaling van regionale voorstellen naar de Sliedrechtse situatie;

-           Opstellen van adviesmemo's en beleidsnotities voor college en raad;

-           Gevraagd en ongevraagd adviseren van de portefeuillehouders;

-           Ambtelijk contactpersoon en opdrachtgever op participatievraagstukken voor het Bonkelaarhuis, aanbieders participatieplaatsen en de adviesraad Sociaal Domein Sliedrecht.

 

Wat neem je mee?

-            Een relevante afgeronde hbo-of WO-opleiding zoals Bestuurskunde,  SJD, of Social Work;

-            Je hebt aantoonbare ervaring binnen het werkveld (minimaal 3 jaar), binnen een gemeentelijke organisatie op het terrein van de Participatiewet, schuldhulpverlening, inburgering en armoedebeleid;

-            Je bent beleidsmatig sterk en kunt dit door een praktische instelling ook tot uitvoering brengen;

-            Je bent cijfermatig sterk;

-            Je hebt ervaring met advisering van wethouders en je politiek-bestuurlijke sensitiviteit is goed ontwikkeld;

-            Je bent een kei in het onderhouden van je netwerk en zet het op de juiste manier in;

-            Je kunt goed schakelen tussen het strategisch/bestuurlijk niveau en operationele niveau;

-            Je communiceert helder, bent proactief, werkt graag samen, initiatiefrijk en resultaatgericht.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten