Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker beschermd wonen (ZZP)

Geplaatst 26 nov. 2021
Project ID: YIS 9105300
Plaats
Valkenswaard
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar, 1 maand
Start: 1 dec. 2021
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
65 - 75 €/uur

Sollicitatie deadline: 3-12 12:00

Start : zsm
einddatum 31-12-2022
referentietarief: € 75 (geen knock-out)
Uren: 24 uur per week

 

Er is direct ondersteuning nodig op de inhoudelijke thema’s Beschermd Wonen voor de 15 regiogemeenten. Denk hierbij aan thema’s als: inkoop, wonen, toegang, regiovisie, samenwerking maar bijvoorbeeld ook ondersteunend bij de communicatie richting raden en adviesraden. De precieze inzet is afhankelijk van prioritering in de projectgroep.
De beleidsadviseur gaat deel uit maken van een aantal werkgroepen en is adviseur op de inhoud. Dit bestaat vooral uit uitzoekwerk, voorwerk, zaken uitschrijven et cetera. In de werkgroepen zijn uiteraard ook reguliere beleidsadviseurs vanuit de regio aanwezig. De beleidsadviseur Beschermd Wonen is nadrukkelijk niet verantwoordelijk voor advisering van individuele wethouders. Daarnaast stapt de beleidsadviseur op een rijdende trein, er is geen tijd meer om alles ter discussie te stellen. Dit vraagt van de beleidsadviseur een anticiperende blik en meebewegen met deze trein.

Probleemstelling
Voor de door doordecentralisatie Beschermd Wonen moeten op korte termijn nog veel acties uitgevoerd worden. Op dit moment is er niet voldoende ambtelijke capaciteit uit de regio-gemeenten beschikbaar om dit tijdig (en goed) te kunnen voorbereiden en uit te werken. Hierdoor komt de druk op een aantal gemeenten te liggen en dit is voor een langere periode niet werkbaar en niet wenselijk.
 

Er is iemand nodig die daadkrachtig en doortastend is. Een teamspeler, die ook onafhankelijk kan opereren binnen een team van verschillende gemeenten en die eigenaarschap toont. Iemand die kan werken in een politiek gevoelige omgeving. Iemand die bovendien ervaring heeft op het gebied van Beschermd Wonen en samenwerken met meerdere gemeenten.
De concrete thema’s en ondersteuningsbehoefte wordt besproken met de beleidsadviseur zodra deze beschikbaar is.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten