Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsmedewerker (zzp)

Posted Feb 2, 2023
Project ID: YIS 9127853
Location
Gemert , Noord-Brabant
Duration
4 maanden
(Feb 13, 2023 - Jun 3, 2023)
Hours/week
24 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Feb 10, 2023 12:00 PM

Startdatum 13 februari 2023

Einddatum 3 juni 2023 met optie verlenging

Minimum 24 uur beschikbaar

Functieschaal 11

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Wij zijn voor de gemeente Gemert-Bakel op zoek naar een integraal beleidsmedewerker met gemeentelijke ervaring als beleidsadviseur, afdeling of vakgebied is minder van belang.Organisatie

Je bent natuurlijk ontzettend nieuwsgierig naar deze functie. Toch willen we even je aandacht vasthouden om onszelf voor te stellen. Kort en krachtig.

 

Gemert-Bakel, een landelijke gemeente met een ondernemende bevolking. We hebben zo’n 30.000 inwoners en binnen de gemeentegrenzen is er variatie van zeven kleine en wat grotere kernen, ieder met hun eigen karakter en uitdagingen. Het gemeentehuis staat in Gemert, de grootste van de zeven. Samen met onze collega’s zoeken we naar manieren om dingen slimmer, beter of anders te doen dan we tot nu toe deden. En daar is jouw vernieuwende blik hard voor nodig.

 

Gemert-Bakel ligt in de sterke Brainportregio, met gezamenlijke opgave rondom de versnelling van de woningbouw en de transitie van het landelijk gebied, pakken we positie. We realiseren ons tegelijkertijd dat een gemeente van onze omvang niet alles kan, met lef en durf maken we daarom keuzes om de beste oplossingen voor onze inwoners en partners te vinden, en daar houden we ons ook aan.

 

Wat ga je doen?

 • Je zorgt voor het opstellen of herijken (of initiëren en begeleiden) van beleidsplannen.

 • Je draagt zorg voor monitoring op de beleidsproducten, actieve uitvraag van benodigde informatie bij de vakspecialisten en toezichthouders.

 • Je fungeert als aanspreekpunt/klankbord voor de verschillende vakspecialisten.

 • Je vertegenwoordigt de gemeente in regionale overleggen en projecten.

 • Je behandelt complexe klachten en meldingen met politieke gevoeligheid.

 • Je sluit aan bij het portefeuillehouders overleg van de wethouders en zorgt voor de inhoudelijke voorbereiding.

 

Wanneer zijn we een match?

Jij zorgt er samen met je 200 collega’s voor dat inwoners van Gemert-Bakel zich gehoord voelen, je kruipt in de huid van de inwoners en stemt daar je werkzaamheden op af. Met daarbij een eigenzinnige inslag. Maak jij je zorgen hoe het verder moet in de energiecrisis, hoe we met elkaar zorgen voor onze inwoners en hoe we meer groen in het straatbeeld kunnen krijgen? We zijn namelijk niet alleen op zoek naar mensen met de juiste hoeveelheid ervaring of de perfecte opleiding. Wij zoeken vooral naar mensen met hart voor de omgeving, voor de inwoners en voor de partners.

Iemand die al een link heeft met onze gemeente zou perfect zijn, maar we overtuigen je graag dat onze gemeente je hart kan stelen. Werken bij ons, betekent flexibiliteit in werkuren en werkplek. Zit je op kantoor, dan bieden we je een moderne werkomgeving, een eigentijdse inrichting, collega’s in de buurt, maar ook voor de momenten dat je je maximaal moet focussen is er een rustige plek. We werken aan een stevige sociale basis en een communicatieve organisatie staat hoog op onze prioriteitenlijst.

Bij ons in de gemeente mag je leren, je mag fouten maken. We bieden onze medewerkers ruimte om zich te ontwikkelen. Dit kan zijn op inhoud en kennis, maar ook op wat je kunt en hoe je je werk het beste kunt doen.


Wie ben jij?

Zoals eerder gezegd zijn we niet alleen op zoek naar mensen met de juiste hoeveelheid ervaring of de perfecte opleiding. Wij worden warm van mensen met hart voor de omgeving, voor de inwoners en voor de partners.

 

Het is voor ons belangrijk dat je jezelf herkent in de volgende eigenschappen en kwaliteiten:

 • Je kunt problemen goed analyseren.

 • Je bent creatief en vindingrijk. Je komt met originele oplossingen voor problemen die met de functie verband houden en je bent in staat om door verbeeldingskracht nieuwe werkwijzen te bedenken

 • Je bent flexibel en blijft effectief functioneren bij veranderingen in werkwijzen, procedures, taken, richtlijnen, strategie, beleid. Je hebt het vermogen om te improviseren en om te schakelen.

 • Je kunt goed samenwerken en je vindt het belangrijk om samen met je team tot een goed resultaat te komen. Je betrekt anderen actief en op constructieve wijze bij overleg door te vragen naar en voort te bouwen op ideeën van anderen.

 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

 • Bestuurlijke sensitiviteit: je weet tegenstrijdige politieke belangen bij elkaar te brengen en je kunt omgaan met het bestuurlijke krachtenveld. Je stelt je daarbij professioneel op en kunt schakelen tussen proces en inhoud.

Similar projects

+ Search all projects