Gemeenteprojecten

Freelance Beleidsmaker-/ Adviseur Burgerzaken

Geplaatst 26 jul. 2021
Project ID: YIS 9099209
Plaats
Ridderkerk
Duur
2 maanden
(1 sep. 2021 - 31 okt. 2021)
Uren/week
8 hrs/week
Tarief
Unknown

Sollicitatie deadline: 30-7-2021 13:00


Functieomschrijving 

Werken bij de BAR-organisatie, dat betekent: meer dan 800 medewerkers, allemaal met hun eigen deskundigheid, samen aan de slag voor Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en drie gemeentebesturen: uniek en uitdagend!


Gedreven en klantgericht. Dat is team Ontwikkeling Dienstverlening, het relatief jonge team dat valt onder het Cluster Dienstverlening. Het team bestaat uit 12 collega’s die zich bezighouden met doorontwikkeling: van onze off- en online dienstverlening, van webcare en van burgerzaken. Wat hen bindt is dat zij denken en doen vanuit onze inwoners en zich met hart en ziel inzetten om de dienstverlening vanuit de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk elke dag nog een beetje beter te maken. Zij zetten de stip op de horizon, de ambitie voor de organisatie voor onze dienstverlening. Zij zijn sparringpartner voor het bestuur, de directie en collega’s. En bovenal zijn ze niet bang voor een uitdaging.


Je borgt de kwaliteitswerkzaamheden rondom de (zelfevaluatie) BRP. Daarnaast schrijf en actualiseer je beleid. Denk hierbij aan de beleidsregel briefadres, de gemeentelijke uitvaart en de verordening gegevensverstrekking.


Je adviseert en doet voorstellen richting management, directie en bestuur.


Wat vragen wij?

Voor deze functie sta je stevig in je schoenen. We zoeken een zelfstandige, inhoudelijk én communicatief sterke collega met HBO/WO werk- en denkniveau. Je bent proactief, analytisch, praktisch en een goede sparringpartner voor collega’s, het management en directie. Je kunt beleid ontwikkelen en vertalen in werkwijzen. Je schrijft directie-, college- en raadsvoorstellen die uitblinken in begrijpelijke taal.

Je hebt aantoonbaar ervaring met het adviseurschap, beleidsontwikkeling en bestuurlijke besluitvorming. Met jouw enthousiasme weet je anderen te binden en je kunt gemakkelijk schakelen tussen verschillende niveaus. Ervaring als vakspecialist burgerzaken en/of een juridische achtergrond zijn een grote pré.


Must haves (knockouts)?

  • Ervaring op Burgerzaken;
  • Ervaring met advies/beleid maken;
  • Zelfstandig kunnen werken en initiatief nemen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten