Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur WMO (zzp)

Geplaatst 26 jun. 2024
Project ID: YIS 9160584
Plaats
Assen
Uren
28 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 22 jul. 2024
Einde: 22 jan. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 3 jul. 2024 14:00

Voor de NMD de Samenwerking/gemeente Assen zijn wij op zoek naar een Beleidsmedewerker WMO

Startdatum: 15.07.2024

Duur: 31.12.2025

Inzet: 28 uur uur per week

Inschaling: Schaal 10 CAO Gemeenten

Richtlijntarief: € 84,- (senior minimaal 5 jaar relevante werkervaring)

Aanbieden voor woensdag 3 juli 14.00 uur 

Datum voor de gesprekken: woensdag 10 juli of donderdag 11 juli

NB: het is belangrijk dat de kandidaat beschikbaar is op donderdagen voor NMD-samenwerking op kantoor in Roden (gemeente Noordenveld). 

De andere dagen kunnen in overleg worden ingevuld (wel het liefst fysiek aanwezig op kantoor in Roden).


  • Aangeboden uurtarief is een bedrag all-in, exclusief btw. Dit tarief geldt voor de duur van de opdracht inclusief eventuele verlengingen.



Wil jij de onmisbare schakel zijn tussen verschillende disciplines en teams? Houd jij van samenwerken en het actief betrekken van anderen? Vind jij het leuk om samen met collega’s zo goed mogelijk vorm te geven aan de visie en de inkoopstrategie van NMD-samenwerking?

Dan komen wij graag in contact met jou!

NMD-samenwerking

Als NMD-samenwerking kopen wij voor de Wmo en Jeugdwet zorg in voor de 5 aangesloten gemeenten. Binnen NMD-samenwerking kennen wij contractmanagers, contractbeheer, inkoopadviseurs, beleidsadviseurs, kwaliteitsmanagers & toezichthouders en medewerkers Bedrijfsvoering. Als beleidsadviseur ben je onderdeel van het team Beleid. Het team bestaat uit 3 beleidsadviseurs en een regisseur. In het team en in de organisatie is veel ruimte voor jouw eigen inbreng. We nemen onze verantwoordelijkheid en ondersteunen en adviseren elkaar waar dat nodig is. In de rol van beleidsadviseur draag je bij aan een gezamenlijk resultaat of gezamenlijke oplossing.

We hebben drie kernwaarden geformuleerd die wij belangrijk vinden:

Samenwerken

Wij geloven in de kracht van teamwork en het bundelen van talenten.

Wendbaar

In een snel veranderende maatschappij zijn we flexibel en anticiperen we op zowel verwachte als

onverwachte ontwikkelingen.

Betrouwbaar

We zijn een betrouwbare partner voor gemeenten, gekenmerkt door eerlijkheid, integriteit en transparantie.

Wij zijn ambitieus in onze doelstellingen. Zo willen wij dat de ondersteuning voor onze inwoners passend is, van goede kwaliteit is en tegelijkertijd betaalbaar blijft. Meer informatie vind je op www.nmdsamenwerking.nl.

Ben jij die gedreven professional en wil je met ons aan de slag NMD-samenwerking verder te ontwikkelen? Lees hieronder meer over deze vacature.


Welkom in het team Beleid!

Binnen NMD-samenwerking is de aansturing als volgt geregeld: de regiegroep, die bestaat uit vijf leidinggevenden van de deelnemende gemeenten, is verantwoordelijk voor de aansturing van NMD-samenwerking (Manager NMD-samenwerking). Tegelijkertijd is de lokale betrokkenheid verankerd in de regiegroep. In het Bestuurlijk Overleg vindt voorbereidende besluitvorming plaats, daadwerkelijke besluitvorming vindt plaats in de colleges en gemeenteraden van de vijf gemeenten.

Jij als beleidsadviseur:

Als beleidsadviseur Wmo adviseer jij zowel de manager NMD, de regiegroep als de bestuurders over beleidsvraagstukken die verband houden met de inkoop van de ondersteuning op grond van de Wmo. De verantwoordelijkheid voor beleidskaders ligt bij de lokale gemeenten.

In de rol van beleidsadviseur Wmo ben je onderdeel van het team dat bestuurlijke aansluiting met- en coördinatie van gemeentelijke visie /beleid NMD-gemeenten onderhoudt voor de inkoop van Wmo.

We herkennen de volgende taken:

- Adviseren over consequenties van inkoopvormen voor lokaal beleid/visie in strategie / programma van eisen (contracteren / aanbesteden / open house / subsidie) voor Wmo

- Procesregie op input van de verschillende disciplines voor gemeentelijke visie/beleid aanbestedingen en bestuurlijke aansluiting

- Je coördineert / aansluiting voor centraal te richten gezamenlijke NMD visie/beleid en evaluaties voor de op te stellen inkoopstrategie aanbestedingen

- Adviseren over specifieke inrichting van gemeentelijke processen, zoals bijvoorbeeld normenkader in afstemming met gemeentelijke verordeningen

- Samenwerken met inkoopadvies en contractmanagement in de verschillende fasen van aanbestedingsprocessen

- Je onderhoudt proactief intern en extern een netwerk binnen jouw vakgebied, waaronder de lokale beleidsteams en teams Toegang van de deelnemende gemeenten

- De manager NMD-samenwerking adviseren en helpen met de voorbereiding op de overleggen

- Je verbindt de ontwikkelingen op jouw beleidsterrein op een proactief aanjagende wijze in samenwerking met de regionale en lokale beleidsteams en de toegang van de deelnemende gemeenten

- Samenwerking met contractmanagement in de monitoring / bewaken van inkoopvoorwaarden / contractafspraken en beleidsdoelen (zoals transformatie) zorgaanbieders

Wij vragen van jou:

- HBO werk- en denk niveau

- Minimaal 3 - 5 jaar relevante werkervaring

- Kennis van en ervaring met actuele wet- en regelgeving op het gebied van de Wmo

- We vinden het belangrijk dat je in ieder geval op de donderdag beschikbaar bent voor NMD-samenwerking op kantoor in Roden (gemeente Noordenveld). De andere dagen kunnen in overleg worden ingevuld (wel het liefst fysiek aanwezig op kantoor in Roden)

Competenties:

- Regie kunnen voeren

- Politiek sensitief

- Analytisch vermogen

- Netwerken

- Vraaggericht

- Probleemoplossend denken

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten