Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur toeslagenaffaire (zzp)

Geplaatst 2 sep. 2022
Project ID: YIS 9120172
Plaats
Ridderkerk, Zuid-Holland
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar, 3 maanden
Start: 1 okt. 2022
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 sep. 2022 12:00

Startdatum inzet: 1-10-2022, uiterlijk 15 oktober

Einddatum inzet: 31-12-2023

Uren per week: 24 

Optie tot verlenging? Ja.

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Nee.

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja.

Tariefstelling: schaal 10.

 

Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 3 jaar. 

 

Kandidaten worden direct beoordeeld en mogelijk uitgenodigd voor een kennismaking.

 

De beleidsadviseur is de schakel naar de bestuurders en de Raad, maar ook naar de VNG (bespreekuren) en vertaalt de ontwikkelingen vanuit het Rijk naar het team. De beleidsadviseur is hiermee een belangrijke ondersteuner van het hulpteam Toeslagen.

 

Breng jij ons samen verder?

Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij willen samen de doorontwikkeling van de hulp aan toeslagenouders binnen de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk vormgeven. Wij zijn op zoek naar een beleidsadviseur die het hulpteam toeslagen ondersteunt en samen met de projectleider en communicatie-adviseur de ontwikkelingen rondom te toeslagenaffaire (landelijk, regionaal en lokaal) volgt en omzet in een werkwijze voor het team. Hierbij horen competenties als: Energiek, gedreven, motiverend, daadkrachtig en verbindend. 

Belangrijk is ook de verantwoording (doelmatig en financieel) van de inzet richting het Rijk en richting colleges en gemeenteraden. 

 

Samen werken aan vertrouwen

Het hulpteam Toeslagenaffaire een gedreven team met betrokken medewerkers. En onze organisatie is gewoonweg een mooie organisatie om in te werken. Veel energie, beweging, flexibiliteit, grote opgaven, fijne mensen, gericht op talentmanagement en volop in ontwikkeling. Zelfs zo in beweging dat er mogelijk veranderingen komen in de organisatiestructuur en de wijze van werken. 

In verband met het vertrek van een collega zoeken wij een nieuwe beleidsadviseur voor het hulpteam Toeslagenaffaire. 

We zoeken iemand bij wil dragen aan het herstel van vertrouwen voor gezinnen die getroffen zijn door de Toeslagenaffaire. 

Samen met ouders kijken wat zij nodig hebben om op een goede manier verder te kunnen met hun leven. Dit doen wij wekelijks in een casuïstiek overleg waarin de beleidsmedewerker de voortgang bewaakt en advies geeft op basis van de landelijke ontwikkelingen.

 

Wat ga je doen?

De beleidsadviseur is proactief en ondersteunt de projectleider. 

Volgt de (landelijke) ontwikkelingen op de voet en implementeert deze, waar nodig, in de (BAR) aanpak. 

Zo woon je landelijke overleggen van de VNG bij waarin je casuïstiek bespreekt met collega’s uit het land. Tijdens deze overleggen wordt je door de VNG ook bijgepraat over de laatste ontwikkelingen. Daarbij ben je verantwoordelijk voor het verwerken van de informatie van de Belastingdienst over aangemelde ouders. 

De beleidsadviseur kijkt ook naar de aanpakken en ontwikkelingen in andere gemeenten (Rotterdam, Drechtsteden, etc) en heeft een goed netwerk. Verder zorgt de beleidsadviseur voor werkinstructies voor medewerkers en formats voor het vastleggen van ondersteuningsplannen, verantwoording naar het Rijk (in samenwerking met de collega’s van financiën en de interne controle) en voor periodieke overzichten m.b.t. de voortgang voor zowel de werkgroep als voor de bestuurders. 

De beleidsadviseur is het aanspreekpunt voor de lokale bestuurders als het gaat over de Toeslagenaffaire en zorgt voor juiste informatie in de P&C producten van de drie gemeenten. 

 

Wat vragen wij van je?

Van de beleidsadviseur wordt flexibiliteit verwacht en bent pro-actief in het volgen van de ontwikkelingen op het gebied van de Toeslagenaffaire. 

Daarnaast werk je gestructureerd en kan je goed het overzicht bewaken in je werkzaamheden. 

Je functioneert minimaal op HBO werk-/denkniveau.

 

Must haves (knockouts)?

•   Ervaring als beleidsadviseur.

 

Pre's?

Kennis van de toeslagenaffaire.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten