Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur sport (zzp)

Geplaatst 28 aug. 2024
Project ID: YIS 9164692
Plaats
Sliedrecht
Uren
32 uur/week
Periode
1 jaar
Start: z.s.m.
Einde: 1 sep. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 3 sep. 2024 12:00

Gemeente Sliedrecht

Functie schaal: 12

Senioriteits niveau: senior

Inhuur reden: ziektevervanging

Startdatum: z.s.m.

Duur: naar verwachting een jaar

Aantal uren per week: voorkeur 32

Richttarief: €93,50


Sliedrecht is een dorp met ruim 25.000 inwoners en ligt aan één van de drukst bevaren rivieren van Nederland, de Beneden Merwede. Er is veel ondernemerschap, van oudsher in de maritieme sector. De gemeente Sliedrecht werkt op bestuursniveau nauw samen met de omliggende Drechtsteden, maar heeft door de jaren heen haar eigen karakter weten te behouden. Sliedrecht is een zelfstandige gemeente. Groot genoeg voor voorzieningen en bedrijvigheid op stadsniveau, maar klein genoeg voor dat eigen dorpse karakter. 

Wij zoeken naar nieuwe collega’s die graag de verantwoordelijkheid nemen binnen hun vakgebied, en dat met passie en enthousiasme doen. Collega’s die tegelijkertijd ook verder kunnen kijken dan hun eigen disciplines en samenwerking opzoeken en/of organiseren als dat meerwaarde oplevert. En die dat extra stapje willen doen om de gemeente Sliedrecht verder te helpen met hun ambities, door mee te denken en mee te praten over hoe de gemeente nog beter kan worden. 

Waar kom je te werken?

Team Samenleving bestaat uit twee clusters: OOV en sociaal domein, in totaal 15 collega-beleidsmedewerkers en een ondersteunend medewerker. We werken met 9 collega's in het sociaal domein. In onze portefeuille hebben we o.a. de Participatiewet, Jeugdwet, WMO, onderwijs, sport, cultuur en subsidies.

De gemeente Sliedrecht werkt op bestuursniveau nauw samen met de omliggende Drechtsteden. Op de grote wetten van het sociaal domein werken we ook regionaal samen. Beleid maken wij niet van achter ons bureau, maar hierbij werken wij nadrukkelijk samen met onze maatschappelijke partners, inwoners en andere relevante belanghebbenden. Dit betekent dat wij actief in verbinding staan en ophalen wat er leeft in de samenleving om ons beleid maximaal aan te laten sluiten bij de maatschappelijke ontwikkelingen die in Sliedrecht spelen.

Wat ga je doen?

Als beleidsadviseur Sport bij de gemeente Sliedrecht krijg je te maken met diverse uitdagingen. Je bent accounthouder voor een aantal sportorganisaties. Voor nu is het van belang dat de contracten verlengd gaan worden en geëvalueerd. Daarnaast ben je als beleidsadviseur ook nog vraagbak voor de collega's met wie je samenwerkt. Je adviseert, denkt mee en zorgt er voor dat alles op rolletjes verloopt. Je bouwt actief met je collega's mee aan sport beleid. We vinden het daarbij van belang dat het beleid in goed overleg met de maatschappelijke partners, bestuurders, gebruikers en beheerders tot stand komt en wordt uitgevoerd.

We zoeken een beleidsmedewerker die energie krijgt van nauwe samenwerking met anderen, zowel intern als extern. Een collega die geïnteresseerd is in maatschappelijke ontwikkelingen en een realistische kijk heeft op de politieke dimensie die bij deze functie hoort. Dit vraagt om een sterk analytisch vermogen en politiek-bestuurlijke sensitiviteit. Je moet namelijk rekening houden met de belangen van verschillende stakeholders en zorgen voor draagvlak bij de gemeenteraad, de inwoners, en andere betrokken partijen.

Wat neem je mee?

Als beleidsadviseur Sport is het belangrijk dat je kunt omgaan met en ervaring hebt in complexe (beleids)vraagstukken. Je signaleert ontwikkelingen en knelpunten binnen het vakgebied, verkent deze en vertaalt dit in oplossingen, beleid & beleidsvoorstellen of projecten waarbij andere disciplines betrokken worden.

Je onderhoudt contacten met een groot netwerk van externen, zoals sportorganisaties en je bent in je contacten benaderbaar, betrouwbaar en duidelijk. Je begrijpt de politieke en bestuurlijke context waarin je werkt en kunt hiermee omgaan en kunt goed samenwerken met collega's en verschillende stakeholders. Je kunt uitstekend communiceren, zowel schriftelijk als mondeling, en bent in staat om complexe informatie helder over te brengen. Daarnaast handel je proactief en neem je initiatief bij het ontwikkelen van beleid en het signaleren van kansen en bedreigingen.

Verder heb je:

  • Een afgeronde relevante hbo-opleiding, bijvoorbeeld in de richting van Cultuur, Sport of Bestuurskunde;

  • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in het beleidsveld Sport bijvoorbeeld als beleidsmedewerker Sport bij een gemeente.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten