Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur sociaal domein (focus: WMO. armoede beleid en welzijnswerk) zzp

Geplaatst 9 jun. 2022
Project ID: YIS 9116070
Plaats
Lelystad, Flevoland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 4 jul. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
95 - 105 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 16 jun. 2022 13:00

Startdatum: 4 juli 2022
Duur opdracht: t/m 31 december 2022
Aantal uren week: 36
Inschaling: 11 (cao gemeenten)
Voorsteltermijn: donderdag 16 juni om 13.00 uur
Sollicitatiegesprekken: dinsdag 21 juni tussen 13.00 – 16.00 uur (gesprekken duren circa 45 minuten)

 

 

Het mooie van gemeente Lelystad

Lelystad is in ontwikkeling. Een veranderende samenleving, die andere eisen aan de overheid stelt, vraagt om een andere manier van organiseren. Vertrouwen geven en verantwoordelijkheid nemen zijn de uitgangspunten. We werken samen, we zijn betrokken en we zijn duidelijk.

 

Je komt werken in een stad en bij een organisatie met ambitie en gericht op prestaties. Dit zie je ook terug in jouw werk. Sterker nog, jij hebt directe invloed op hoe professioneel de organisatie overkomt op de inwoners en andere stakeholders van Lelystad. Onze medewerkers zijn de professionals waarop de organisatie drijft. Zij verstaan hun vak en werken integraal met het algemeen belang voor ogen. Onze hiërarchie helpt hen de bredere organisatiecontext mee te wegen en onze bedrijfsvoering ondersteunt hen optimaal om binnen bedrijfsmatige kaders te werken. Je hebt dus een uitdagende baan, vol afwisseling in een energieke organisatie.

 

Het team Maatschappelijke Ontwikkeling en Gezondheid bestaat uit 7 beleidsadviseurs en een ondersteunend medewerker. In het team zijn de onderwerpen WMO, welzijn, armoede en schuldhulpverlening, gezondheid en bewonersparticipatie belegd. Het team kent een hoge mate van zelforganisatie waarbij de medewerkers gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de resultaten op genoemde beleidsterreinen. Dit vraagt om een brede interesse en inzetbaarheid en een sterke collegiale betrokkenheid en openheid.

 

Beleidsadviseur Sociaal Domein (focus: WMO, armoede beleid en welzijnswerk)

 

Wil je het beste uit jezelf, de stad en de omgeving halen? Ben je iemand die graag bijdraagt aan de ontwikkeling van Lelystad naar een volwassen, zelfstandige stad.

 

Ben je een beleidsadviseur met een brede blik en affiniteit met wat leeft in de samenleving, in buurt en wijk? Heb je specifieke interesse in de WMO, armoede beleid en welzijnswerk? Weet je verbindingen te leggen tussen maatschappelijke partners en het gemeentebestuur vanuit een sociaal perspectief maar met een zakelijke instelling? Ben je ook in staat goed uitvoerbaar beleid te maken? Zo ja, dan komen wij graag met jou in contact.

 

De functie

Als beleidsadviseur zorg je voor de ontwikkeling van beleid, draag je bij aan besluitvorming en maak je afspraken met partijen. Je overziet de hele lijn vanaf visie en concept tot aan de uitvoering in de praktijk en legt dit vast in concrete afspraken of regelingen. 

 

De komende jaren vragen de vergrijzing en extramuralisering om een verdere transformatie in voorzieningen. Daarnaast zijn de leefbaarheid in wijken en de sociale samenhang belangrijke thema’s. Je hebt een visie op deze onderwerpen en weet die te verbinden met de gemeentelijke ambities in het sociaal domein. Je onderhoudt relaties met de aanbieders en met (vertegenwoordigers van) de inwoners die gebruik maken van de (regionale) WMO. Je evalueert en toetst geïmplementeerd beleid, zet zowel intern als extern nieuwe acties uit en zorgt voor draagvlak hiervoor. Ook beheer je budgetten, ben je verantwoordelijk voor de P&C-cyclus op jouw beleidsterrein. 

 

Het aandachtsgebied

We zoeken versterking op een breed aandachtsgebied. Daarom is het een pré als jij kennis bezit op het brede gebied van maatschappelijke ondersteuning, denk aan: armoede beleid, WMO en Welzijnswerk. Jouw focus daarbinnen kan verschuiven. 

 

Dit vragen we van je…

  • Je hebt HBO-/WO werk- en denkniveau;
  • Je beschikt over minimaal 3 jaar ervaring als beleidsadviseur sociaal domein;
  • Je hebt inzicht in complexe maatschappelijke processen, vraagstukken en beleidseffecten;
  • Je hebt kennis van en inzicht in gebruik, kosten en effectiviteit in de WMO;
  • Je bent proactief en een netwerker;
  • Je bent resultaatgericht en bent in staat ad hoc oplossing aan te dragen;
  • Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.
  • Je hebt een sterk politiek-bestuurlijk bewustzijn en bent in staat gelijktijdig op meerdere (bestuurlijke) niveaus te werken handelt daarbij met besef van de gevoeligheid van de onderwerpen;
  • Het hebben van een netwerk binnen het maatschappelijk middenveld van Lelystad is een pré. 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten