Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur MOBW Regionale Werkorganisatie Midden-Holland (zzp)

Geplaatst 24 mei 2024
Project ID: YIS 9158358
Plaats
Gouda, Hybride
Uren
28 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 24 nov. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 31 mei 2024 08:00

Startdatum voorkeur: zsm

Duur opdracht: 4 maanden met evt. verlenging

Aantal uren per week: Het aantal uur ligt tussen de 28-32 uur. 

Functieschaal 11

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Wie zoeken we?

In verband met interne doorstroom, zoeken we tijdelijke inzet van een enthousiaste Beleidsadviseur MOBW voor gemiddeld 28 tot 32 uur per week. We stellen tegelijkertijd de vacature open en starten de werving en selectie van een vaste beleidsadviseur MOBW op.


We zoeken een ervaren beleidsadviseur MOBW die direct zelfstandig inzetbaar is op de onderwerpen die nu aandacht vragen. De huidige beleidsadviseur MOBW is doorgestroomd naar een WMO takenpakket, maar zij is dus nog wel aanwezig voor ruggespraak.


Wat ga je doen?

De focus voor de tijdelijke Beleidsadviseur MOBW bij RWO ligt bij een aantal taken die op de korte termijn afgerond of juist in gang gezet moeten worden. In nauwe afstemming met de andere beleidsadviseur MOBW ga je aan de slag met het opstellen van een actieplan bij de Regioaanpak ‘Van dak tot dak’ en fungeer je als projectleider.

Verder houd je je bezig met het vaststellen van subsidies 2023 en de verlening van een aantal subsidieaanvragen 2024.

Onderwerpen die de komende weken/maanden aandacht vragen zijn vraagstukken rond winteropvang, dakloze EU-migranten en jongerenopvang.


RWO laat onderzoek uitvoeren naar het benodigde en gewenste voorzieningenniveau op (met name) Maatschappelijke Opvang en laat scenario’s uitwerken met betrekking tot de bekostiging van de centrumtaken. In het najaar verwachten we deel te kunnen nemen aan de Ethos-telling. Voor deze inhuuropdracht mogelijk niet meer relevant, maar het zou kunnen dat bij de opdrachtverlening of in de voorbereiding acties nodig zijn.


Het formele opdrachtgeverschap voor het onderzoek naar het voorzieningenniveau en de scenario’s ligt bij de teammanager beleid. De beoordeling van de offertes (meervoudig onderhandse procedure) doen de beleidsadviseurs samen met de teammanager. De contacten met de partij die het onderzoek gaat uitvoeren worden onderhouden door de tijdelijk beleidsadviseur. Deze ziet toe op de tijdige en juiste uitvoering van de (onderzoeks-) opdracht. Eenzelfde verdeling van verantwoordelijkheden geldt voor het opdrachtgeverschap voor de Ethos-telling.


Met wie ga je werken?

Je werkt nauw samen met de andere beleidsadviseur MOBW en de beleidsadviseur Huiselijk Geweld/Kindermishandeling en Vrouwenopvang. Met zijn drieën houden jullie je bezig met het beleid op het gebied van de centrumtaken.

Je maakt onderdeel uit van het team Beleid van RWO. Het team beleid wordt aangestuurd door de teammanager Beleid.

De toegang tot de voorzieningen MOBW blijft uitgevoerd worden door gemeente Gouda. In deze functie van beleidsadviseur werk je ook samen met beleidsadviseurs van de regiogemeenten en met de toegang. Tenslotte heb je nauw contact met partners in het veld, zowel gesubsidieerde als ingekochte partijen.

 

Waar ga je werken?

De regionale werkorganisatie (RWO) sociaal domein werkt voor de vijf gemeenten uit Midden-Holland. De gemeente Gouda biedt ons een thuisbasis in het Huis van de Stad. De Regionale Werkorganisatie (RWO) is op weg naar een zelfstandige organisatie in de vorm van een Gemeenschappelijk Regeling (GR) per 1 januari 2025. Tegelijkertijd loopt er een Inkoopproces voor de contractering van zorgaanbieders per 1 januari 2025. Onze taak is om er voor te zorgen dat onze inwoners kwalitatief goede zorg kunnen krijgen tegen een betaalbare prijs. Dit gaat zowel om Jeugd als Wmo.


RWO bestaat uit ruim 40 fte, met beleidsmedewerkers, contractmanagers, contractbeheerders en onze collega’s van Jeugdbeschermingstafel, toezicht en staftaken.


Functie-eisen:

·        HBO/Academisch werk – en denkniveau;

·        Je bent analytisch en weet hoofd- en bijzaken te onderscheiden

·        Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met het beleidsterrein van de Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen;

·        Je hebt ervaring met subsidieverlening, opdrachtgeverschap, accounthouderschap

·        Je hebt ervaring als beleidsadviseur bij een gemeente of een gemeentelijke organisatie.

·        Ervaring bij een centrumgemeente en/of met vraagstukken op het snijvlak van wonen en zorg is een pré.

·        Je bent een stevige gesprekspartner voor bestuur, collega’s en partners in het veld

·        Je vindt het leuk om te opereren in een omgeving die volop in beweging is en bewaart daarbij rust en overzicht;

·        Goede communicatieve vaardigheden zowel schriftelijk als mondeling;

·        Je bent een echte verbinder van interne en externe stakeholders en denkt in mogelijkheden en oplossingen;

·        Je weet prioriteiten te stellen en deadlines te bewaken en daarin collega’s proactief mee te nemen door heldere procescommunicatie.

·        Last but not least: Je laat je niet snel het hoofd gek maken, ook niet in een dynamische omgeving en brengt juist rust door structuur aan te brengen en collega’s te faciliteren.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten