Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur mobiliteit (zzp)

Geplaatst 24 jan. 2023
Project ID: YIS 9127281
Plaats
Capelle aan den IJssel, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 6 feb. 2023
Einde: 5 feb. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 jan. 2023 12:00

Startdatum inzet: 6-2-2023

Einddatum inzet: 5-2-2024

Inschaling: schaal 10

36 uur in de week waarvan minimaal 3 dagen op kantoor

Voorkeur 3 ervaringsjaren, minder in overleg met de inhuurdesk en mits passend op het profiel

Looptijd: minimaal 1 jaar, optie tot verlengen met nog 1 jaar

Capelle aan den IJssel is volop in beweging. Ontwikkelingen in de woningbouw, op werklocaties en in de infrastructuur, zorgen voor de nodige veranderingen in onze stad. Veranderingen die vragen om een zorgvuldige voorbereiding en begeleiding, omdat ze van invloed zijn op het dagelijks leven van onze inwoners en bedrijven. We werken, samen met inwoners en bedrijven aan een duurzame ontwikkeling van onze stad zodat we in de toekomst 15.000 extra Capellenaren kunnen huisvesten.

15.000 extra Capellenaren? Ja, Capelle aan den IJssel is een ambitieuze gemeente. De afgelopen jaren hebben honderden Capellenaren meegedacht over de verbetering van Capelle. En nu zijn we alle plannen samen met bewoners en organisaties aan het uitvoeren. Die plannen kan je voor een groot deel terugvinden op www.capellebouwtaandestad.nl.

Waar wij voor staan

Al die plannen vragen om een gemeentelijke organisatie die meebeweegt. Een organisatie die werkt voor en met al die Capellenaren, een organisatie die met lef en daadkracht ideeën en initiatieven aanmoedigt. Als je bij ons werkt aan de stad, dan is samenwerking een vanzelfsprekendheid. Je bent betrokken, staat open voor nieuwe inzichten en durft niet alleen de stad, maar ook jezelf te verbeteren. Voor die toekomstgerichte organisatie zijn wij op zoek naar een gedreven en enthousiaste :

Beleidsadviseur Mobiliteit: 36 uur per week,


Het werkveld

Binnen de afdeling Stadsontwikkeling ben je werkzaam binnen het team Mobiliteit. Dit team is onderdeel van de unit Ruimtelijke Ontwikkeling waartoe ook de teams Stedenbouw, Duurzaamheid, Ruimtelijke Ordening en Milieu behoren. Het team mobiliteit werkt samen met de collega’s van de afdeling Stadsbeheer aan verkeersvraagstukken.

Capelle is volop in ontwikkeling, stedelijke vernieuwing, herstructurering en transformaties hierbij ontstaan ook vraagstukken op het gebied van mobiliteit. Aanpassingen van het wegennet, vernieuwing van vervoersstromen en oplossingen in de bestaande omgeving zijn noodzakelijk.

Wat ga je doen?

  • Als medewerker mobiliteit kan jij beleidsnota’s initiëren en schrijven.

  • Je kunt verkeersonderzoeken uitvoeren of begeleiden.

  • Je kunt verkeersprojecten trekken en collega’s aansturen waarbij je regelmatig rapporteert over de voortgang en projectbeheersing aan het management.

  • Je kunt beleid en projecten samen met onze inwoners, bedrijven en belanghebbenden opzetten.

  • Daarnaast werk je in integrale projectteams aan verschillende (woningbouw) ontwikkelingen met onder andere aandacht voor doorstroming, parkeren en verkeersveiligheid.

  • Je neemt deel aan diverse overleggen, waaronder de Adviescommissie Verkeer en Vervoer.

  • Je verzamelt en interpreteert gegevens en kunt op basis hiervan adviezen, rapportages en brieven opstellen.

  • Je overlegt, waar nodig, met andere collega’s afdelingen of instanties.

  • Je houdt relevante ontwikkelingen en documentatie op het vakgebied bij


Wie ben jij?

  • Jij bent een enthousiaste, proactieve medewerker mobiliteit. Je ziet kansen en bent in staat deze om te zetten in concrete acties.

  • Naast het maken van beleid kun je zelfstandig kleinere verkeersprojecten leiden.

  • Je beschikt over een relevante HBO- opleiding en minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring in het werkveld.

  • Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen en werkt graag in teamverband aan de gebouwde omgeving.

  • Je hebt affiniteit met integrale ruimtelijke- en/of gebiedsopgaven en kennis en ervaring op het gebied van mobiliteit en trends binnen het werkveld.

  • Je bent bekend met en hebt gevoel voor het werken in een politiek bestuurlijke omgeving.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten