Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur maatschappelijk vastgoed (zzp)

Posted Mar 9, 2023
Project ID: YIS 9130019
Location
Barendrecht , Zuid-Holland
Duration
8 maanden
(May 1, 2023 - Dec 31, 2023)
Hours/week
20 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Mar 24, 2023 12:00 PM

Startdatum (gewenst)? Z.s.m.

Startdatum (uiterlijk)? 1 mei 2023.

Einddatum? 31 december 2023.

Optie tot verlenging? Onbekend.

Min/max aantal uur per week? Minimaal 16 uur per week, maximaal 20 uur per week.

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Nee, de donderdag is wel handig i.v.m. teamoverleg.

Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja, in overleg.

Schaal CAR UWO? 11. Richtlijn uurtarief? Open.

Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 3 jaar.

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst.


De BAR-organisatie werkt voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, een veelheid aan voorzieningen, 117.000 inwoners én voor drie gemeentebesturen: dat is uniek en uitdagend! 

Sinds september 2018 zijn alle vastgoedtaken binnen de BAR-Organisatie gecentraliseerd in de afdeling Vastgoed. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het realiseren van de huisvestingsvraagstukken welke voortkomen uit het maatschappelijke beleid van de drie gemeentebesturen. Met een team van circa 40 collega’s zetten we ons dagelijks in voor o.a. het realiseren, onderhouden en exploiteren van gemeentelijk vastgoed. Denk hierbij aan sportvoorzieningen, culturele instellingen, multifunctionele accommodaties en onze eigen huisvesting. 

Het cluster Vastgoed is opgebouwd uit de teams “Beleid en projecten”, “Exploitatie en verhuur” en “Bouwkunde”. Voor het team “Beleid en projecten” zijn we op zoek naar een;

Beleidsadviseur Maatschappelijk Vastgoed 

(16 – 20 uur)

Wat ga je doen?

Zo’n tweehonderd gebouwen vallen binnen de BAR-gemeenten onder het maatschappelijk vastgoed. Alleen al dat aantal maakt je werkterrein groot. Bovendien heb je eigenlijk drie ‘opdrachtgevers’ en dus ook drie wethouders om tevreden te stellen. Als beleidsadviseur ben je daardoor breed actief, temeer omdat elke gemeente weer andere behoeften heeft. Overkoepelende vragen spelen er ook. De verduurzaming van het maatschappelijk bezit bijvoorbeeld: we kunnen en willen maatregelen nemen, maar tot welke prijs vind jij dat verantwoord? Nog een vraagstuk: demografische ontwikkelingen. Aanbevelingen die je nu doet, moeten over tien, twintig jaar nog steeds aansluiten bij een veranderde bevolkingsopbouw. Waar staan we dan als drie groeikernen onder de rook van Rotterdam? Ook leefbaarheid is een issue. Het is mede door de veelheid aan maatschappelijk vastgoed plezierig wonen in de BAR-gemeenten. Maar de drie eigenaren hebben ook met een financiële component te maken.

Dat maakt je werk divers. Kort gezegd ben jij de regisseur op het gehele traject van huisvestingsvraagstuk naar concreet voorstel: uitbreiding, nieuwbouw of renovatie. Daar komt veel bij kijken. Beleidsmatige thema’s, ruimtelijke aspecten, juridische kwesties en financiële haalbaarheid. Aan jou de taak om daar evenwicht in aan te brengen. Maatschappelijke belangen zijn groot, financiën niet onbeperkt. Meestal werk je voor één gemeente, soms in BAR-verband. Niet alleen overigens, je kunt terugvallen op je ervaren en bevlogen collega’s binnen het team en de afdeling. Ook externe specialisten staan je bij.

Bestuurders geef je een goed doortimmerd advies over de ontwikkelingen op je vakgebied, voor besturen, verenigingen en maatschappelijke organisaties in de BAR-gemeenten ben je het eerste aanspreekpunt en onze vertegenwoordiger in overlegsituaties en werkgroepen.

Wat vragen wij van je?

Werk als dit vraagt iemand met ervaring, zodat je meteen aan de slag kunt: een van de gemeenten zit te springen om een accommodatiebeleid. Maar misschien heb je vanuit een andere functie ook veel te maken gehad met de vragen die je bij ons op je bord krijgt. Ook dan zijn we geïnteresseerd, zeker als je bereid bent die ervaring in te zetten voor maatschappelijk rendement. In ieder geval is het belangrijk dat je een gedegen ondergrond hebt: hbo of wo. 


Je ziet waar kansen en mogelijkheden liggen, je kunt goed analyseren en je bent bekend met wet- en regelgeving. Ook weet je bij voorkeur het een en ander van juridische aspecten (huurcontracten, recht van opstal, relaties huurder/verhuurder) en financiën (exploitatie, investeringen, P&C-cyclus).

Communicatief ben je sterk. Belangrijk omdat je adviseur, netwerker en bruggenbouwer bent en veel samenwerkt. Je bent zakelijk en tegelijkertijd enthousiast, iemand met een visie waarin ook ruimte is voor flexibiliteit. Politiek bewustzijn is je tweede natuur, zaken organiseren ligt je goed. En in de BAR-gemeenten zul je merken dat we graag doorpakken, dus hard werken.

Vacature

Must haves (knockouts)?

•   Ervaring met vastgoedprojecten.

•   Ervaring met het opmaken en aangaan van huurovereenkomsten.

•   Ervaring met beoordelen en toekennen van investeringssubsidies.

•   Gemeentelijke ervaring.

•   Ervaring met opstellen van college- en raadsvoorstellen.

•   Bestuurlijke sensitiviteit.

Similar projects

+ Search all projects