Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Beleidsadviseur Leefomgeving

Geplaatst 12 okt. 2021
Project ID: YIS 9102620
Plaats
Bergschenhoek
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 25 okt. 2021
Einde: 25 apr. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 18-10 12:00

36 uur in de week, standplaats: Bergschenhoek

 

Waar kom je te werken?

 

Je komt te werken binnen het Domein Ruimte & Economie in het team Ruimtelijke Economische Strategie, cluster Omgevingskwaliteit. Het team Ruimtelijke Economische Strategie staat voor de ruimtelijke planontwikkeling op het gebied van verkeer, wonen, economie en glastuinbouw en leefomgeving. Het cluster Omgevingskwaliteit richt zich op strategische vraagstukken op het gebied van water, klimaat, groen, ecologie, milieu, landschap en cultuurhistorie. Wij werken aan de duurzaamheidsopgave en bereiden ons voor op de komst van de nieuwe omgevingswet. Wij werken samen met andere partijen aan (complexe) regionale ruimtelijk en economische ontwikkelingen en energietransitie. Dat doen wij met een team van 20 enthousiaste medewerkers.

 

Wat ga je doen?

 

In Lansingerland vinden we onze leefomgeving belangrijk. We zetten zelf, maar vooral samen met bedrijven, inwoners en andere overheden stappen om te komen tot een beter leefklimaat. Het behouden van voldoende groen en water met aandacht voor klimaatadaptatie in een omgeving waar steeds meer druk op komt te staan is de uitdaging waar wij voor staan. Daar lever jij een bijdrage aan. Met je kennis over water en klimaatadaptatie borg je dat deze onderwerpen bij onze doorontwikkelende gemeente een plek krijgen. Daarbij is samenwerking met andere partijen zoals hoogheemraadschappen, maar ook inwoners, bedrijven en vrijwilligersorganisaties vanzelfsprekend.

 

Kortom, als beleidsadviseur:

 

 Ben je de ambassadeur voor water dat mooi en schoon is en bijdraagt aan onze klimaatadaptatie

 Houd je je bezig met het voorbereiden en opstellen van beleid en uitvoeringsplannen

 Ben je vraagbaak en aanspreekpunt voor onderwerpen op het gebied van water- en klimaatadaptatie binnen onze organisatie en voor externen

 Adviseer je integraal over het opnemen van water en klimaatadaptatie in gemeentelijk strategie/beleid en plannen, zoals bijv. de omgevingsvisie

 Adviseer, informeer en betrek je collega’s, management, bestuurders en gemeenteraad over jouw aandachtsvelden

 Werk je samen met externe partijen aan de onderwerpen water en klimaatadaptatie

 Zet je gemeentelijk geld efficiënt in, beheer je budgetten en rapporteer je over de financiële stand van zaken.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten