Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur jeugd (zzp)

Geplaatst 1 nov. 2023
Project ID: YIS 9142458
Plaats
Capelle aan den IJssel, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 5 feb. 2024
Einde: 1 jul. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 1 feb. 2024 12:00

Startdatum inzet: z.s.m.

Einddatum inzet: 31-5-2024

Uren per week: 36

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Werken voor de gemeente Capelle aan den IJssel betekent als beleidsadviseur bijdragen aan de kans voor iedere Capellenaar om gezond en actief te leven. Jeugd zit daarom ook in jouw DNA. Samen met je collega’s vorm je een actief en betrokken team. Jouw talenten en werkgeluk staan bij ons voorop.

Jouw functie als Beleidsadviseur jeugd heeft effect omdat…

er áltijd draagvlak is voor een goed plan. Zo zorg jij voor een positieve invloed op het leven van de Capellenaren als verbindende beleidsadviseur jeugd. Samen met twee collega’s werk je aan het preventief jeugdbeleid, langs de pijlers gezond, veilig en kansrijk.

Verder houd jij je bezig met het:

  • het volgen van maatschappelijke trends en ontwikkelingen die impact hebben op de leefwereld van jongeren. Je vertaalt dit samen met collega’s, inwoners en partners naar een aanpak.

  • het evalueren, actualiseren en ontwikkelen van met name preventief jeugdbeleid. 

  • het initiëren, monitoren en evalueren van (preventieve) projecten op het raakvlak van jeugd, zorg en onderwijs. Je kunt hierbij denken aan projecten op het gebied van mentale gezondheid, gezonde leefstijl en jongerenparticipatie. 

  • het adviseren van de wethouder jeugdbeleid. Je verzorgt (beleids)rapportages en -memo’s die ook naar het college van B&W en of de gemeenteraad kunnen gaan; 

  • het beoordelen en monitoren van subsidies en projecten op het gebied van jeugdpreventie en vakantieactiviteiten en het afleggen van beleidsverantwoordelijkheid in de planning- en controlcyclus. 

Over Capelle aan den IJssel;

Wij zijn een gemeente met het mooiste aantal inwoners dat er bestaat. Groot genoeg om te werken met de uitdagingen en onderwerpen die bij een grote stad horen. Klein genoeg om op individueel niveau echt verschil te maken. 

Over Samenleving;

“Samen met ons team maak je positieve en maatschappelijke impact op het jeugdbeleid in Capelle aan den IJssel”

Als collega van Samenleving ben je lid van een team geïnteresseerde collega’s die veel weten. In een hechte groep van zo’n 95 collega’s verzorgen wij het sociaal domein. Dat doen we met onze staf en de units Wet maatschappelijke ondersteuning, Frontlijn, Maatschappelijke zorg en participatie én Jeugd, educatie en vrije tijd. Wij zorgen ervoor dat iedereen in Capelle naar vermogen kan meedoen als het gaat om opgroeien, wonen en werken. Daarin nemen we onze verantwoordelijkheid, communiceren we helder, zoeken we de verbinding op en gebruiken we onze deskundigheid. Een project waar we gezamenlijk aan werken is de financiële bestaanszekerheid van onze Capellenaren. Samen voor elkaar. Dat doen we met vertrouwen, lef en betrokkenheid. 

Spoedvacature maar selectief proces!

  • De voorkeur gaat uit naar een ervaren adviseur met minimaal 3 jaar ervaring, 32-36 uur per week beschikbaar is voor de looptijd van minimaal 6 maanden.

  • Medior profiel is mogelijk mits aantoonbare ervaring, voorkeur voor senior profiel.

Jouw talenten

Iedereen heeft talenten en bij Capelle kan en mag je die altijd inzetten. Zo werken we samen aan een inclusieve samenleving. Dat doe je door jouw belangstelling in de mens. 

Verder neem je mee:

  • minimaal hbo-werk- en denkniveau 

  • een aantal jaren werkervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving

  • heldere mondelinge en schriftelijke vaardigheden om de nut en noodzaak van preventief jeugdbeleid neer te zetten

  • je werkt graag en makkelijk samen werkt met veel verschillende collega’s en met andere belanghebbenden 

  • analytische vaardigheden. Zo kun je (financiële) data goed lezen en weet je deze informatie om te zetten bij de advisering in en ontwikkeling van beleid

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten