Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur integrale veiligheid (zzp)

Geplaatst 24 jun. 2022
Project ID: YIS 9116835
Plaats
Best, Noord-Brabant
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 8 jul. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 1 jul. 2022 12:00

Startdatum zsm

Einddatum 31 december 2022

Functieschaal 10

Aantal uur per week 36

 

 

Ontwikkelen, implementeren, coördineren en uitvoeren van beleid op het gebied van (integrale) veiligheid. 

 

Focus van de functie ligt onder andere op de gebieden ondermijning, Zorg & Veiligheid, arbeidsmigranten en Jeugd. 

Denk hierbij aan thema’s als personen met verward gedrag, geweld in afhankelijkheidsrelaties, cybercrime, buurtpreventie, mensenhandel, cameratoezicht, woninginbraken, betaald voetbal en evenementen;

•    Advisering en ondersteuning van het bestuur over vraagstukken binnen de genoemde en andere thema’s;

•    Programmatrekker woonwagenlocatie

•    Projectleider van verschillende projectgroepen.

 



Context werkomgeving

Integrale veiligheid is een breed beleidsterrein. Het gaat immers over de veiligheid in brede zin. Er is zeker sprake van maatschappelijke impact (iedereen heeft te maken met veiligheidissues) en ook bestuurlijk heeft het soms impact. Zeker op imago-gebied. De ontwikkeling van beleid op de diverse thema’s (bv. Terraweg, woonwagenlocatie(s), arbeidsmigranten, zorg en veiligheid) kan gezien worden als tactisch beleid. Immers vanuit de visie/missie en de uitgangspunten van de gemeente Best wordt beleid op deze thema’s opgesteld. In deze beleidsplannen gaat het vooral over organiserende en structurerende taken en de inrichting en de voortgang van de beleidsprocessen en de uitvoering daarvan. Uiteraard dient het beleid zorgvuldig met diverse partijen (bv. OM, politie, belastingdienst, woningstichting) afgestemd te worden. Uiteraard is er sprake van tegenstrijdige belangen in de integrale veiligheid. De vraag is of deze altijd voorkomen binnen de beleidsafwegingen. Vooral de uitvoering van het beleid levert tegenstrijdigheden op.

 Binnen de functie worden ook de beleids- en beheersinstrumenten ontwikkeld om het beleid te kunnen uitvoeren. Te denken valt aan de werkprocessen binnen zorg en veiligheid, het coördineren van het beleid “aanpak jeugdgroepen” en voor het beleid flexwonen. 

De bijdrage aan het opstellen van het integraal veiligheidsplan voor de Kempengemeente (middellange termijn), met daaraan vast een uitvoeringsplan voor de gemeente Best (operationeel van aard). 

Het ontwikkelen en onderhoud van een relevant netwerk is zeer belangrijk in deze functie, net als het initieren en bevorderen van samenwerking met diverse partijen en organisaties.

 

 

Jij neemt mee: 

 

·        WO werk- en denkniveau, met aanvullend een diploma op het gebied van (integrale) veiligheid of crisis- en securitymanagement

·        kennis van en ervaring met integrale veiligheidsvraagstukken binnen de (semi) publieke sector

·        aantoonbare ervaring met het schrijven en implementeren van beleid

·        uitstekende netwerker die adequaat communiceert op alle niveaus

·        goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

·        overtuigingskracht, inlevingsvermogen en een sterke persoonlijkheid je voelt je als een vis in het water in een bestuurlijk complexe organisatie en draagt bij aan een gezamenlijk resultaat door goede afstemming tussen de verschillende belangen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten