Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Beleidsadviseur Groen, Natuur en Landschap (ZZP)

Geplaatst 9 dec. 2021
Project ID: YIS 9106027
Plaats
Someren
Uren
30 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 jan. 2022
Einde: 30 jun. 2022
Tarief
75 - 85 €/uur

Sollicitatie deadline: 14-12 12:00

Startdatum: 01-01-2022.

Einddatum: 30-06-2022

Uren per week: 24-36

Functieschaal: 10

Tarief vanaf : € 85.00 (geen knock-out criterium)

 

Wij zoeken een tijdelijke collega die mee wil denken en adviseren over beleidsmatige en operationele vraagstukken op het gebied van stedelijk groen, natuur en landschap.

Vind jij het boeiend om in de gemeente Someren aan de slag te gaan met jouw beleidsvelden?

Je vindt het niet erg om je nek uit te steken, je bent wendbaar en je hebt gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen binnen een gemeente.

Ben jij op zoek naar een brede, zelfstandige functie en leuke collega's? En wil jij dat doen in onze mooie, kleine, ondernemende gemeente?

Dan zoeken we jou!

 

Wat is jouw rol?

Als Beleidsmedewerker Groen ben je ingedeeld bij het team Openbare Ruimte en werk je veel samen met de collega's belast met het taakveld Groen. Je bent een ervaren allround enthousiasteling die van aanpakken weet. Je bent aanspreekpunt voor de onderwerpen groen, natuur en landschap en adviseert het college over bestaand en te ontwikkelen beleid. Je beschikt over praktische kennis van stedelijk groen en past deze toe in je werkzaamheden. In afstemming en samenwerking met de beheerders lever je een zelfstandige bijdrage aan de huidige ontwikkelingen. Je weet daarbij theorie en praktijk te koppelen. Uitgangspunten daarbij zijn:

Je bent in staat om heldere integrale beleidsnotities en collegevoorstellen op te stellen voor de thema's openbaar groen, bos- en natuurbeheer, biodiversiteit en landschap. Het kan gaan om beheeraspecten, ontwikkeling van beleid, individuele projecten en samenwerking met vrijwilligers en stakeholders. Je zorgt voor de juiste inbreng van groen, natuur en landschap in bestemmingsplannen, bij bouwplannen, of herinrichtingsplannen. Je bent in staat de koppeling te maken tussen beleid en uitvoering. Daarvoor onderhoud je contacten met collega's die bezig zijn met diverse taakvelden binnen de gemeente;

 

 

  • Je bent het eerste ambtelijke aanspreekpunt voor belangenorganisaties voor de thema's (stedelijk) groen, natuur en landschap.
  • Je legt dwarsverbanden met het thema duurzaamheid en andere vormen van ruimtelijk beleid zoals ruimtelijke ordening en recreatie en toerisme. Je weet de koppeling te maken tussen jouw werkzaamheden en de werkzaamheden van collega's binnen hetzelfde taakveld. Je bent in staat om deze subsidiestromen aan te boren en de bijbehorende werkzaamheden te begeleiden. Je hebt affiniteit met beheer- en inrichtingsplannen voor stedelijk groen, natuur en landschap, kennis van de (beleid)-ontwikkelingen op het gebied van groen en flora- en faunawetgeving.
  • Je hebt ervaring met projectmatig werken. Komende periode mag je de volgende projecten opstarten: 'Update Groenvisie' en de 'Update beheerplan Groen inclusief Kostendekkingsplan 2022 t/m 2026';
  • Je werkt graag in een dynamische omgeving, met veel ruimte voor eigen inbreng en creativiteit. Eisen kandidaat:
  • Je hebt HBO werk- en denkniveau en meerjarige werkervaring in beleidsontwikkeling binnen het beleidsveld groen. Je hebt sterkte communicatieve vaardigheden. Je bent goed in het vertalen van beleid naar uitvoering.
  • Je begrijpt diverse vormen van burgerparticipatie en voert overleg met inwoners en lokale ondernemers;
  • Je bent een echte teamspeler en kunt ook zelfstandig aan de slag. Je bent een sparringpartner voor de collega's en maatschappelijke partners. Je bent van het samenwerken, integraal werken en projectmatig werken;
  • Je bent op de hoogte van de ontwikkelingen binnen het genoemde beleidsveld en je maakt gemakkelijk de koppeling met andere taakvelden om doelen te bereiken.
  • Je werkt planmatig en bent transparant in je werkwijze.
  • Je hebt gevoel voor bestuurlijke verhoudingen.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten