Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur Geluid (zzp)

Geplaatst 5 apr. 2022
Project ID: YIS 9111733
Plaats
Dordrecht
Uren
16 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 16 mei 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 mei 2022 10:00

Start: z.s.m.

Aantal uur per week: voorkeur 16 uur (afwijkende uren in overleg).

Richttarief  85,- euro

Duur van de opdracht van 9 maanden.

 

In deze tijdelijke rol van beleidsadviseur milieu ga je aan de slag met vraagstukken op het gebied van geluid. Jij weet in kaart te brengen wat de impact van het vraagstuk is op de stad Dordrecht.

 

Wil jij aan de slag in een zelfstandige, afwisselende opdracht waarbij je ook zaken durft aan te pakken die niet direct onder je expertise vallen? Wij kijken uit naar de reacties van nieuwsgierige, leergierige ervaren beleidsadviseurs!

 

Beleidsadviseur Geluid 

Dordrecht staat voor grote veranderingen. De omgevingswet staat aan de deur en de stad wil tot 2030 10.000 nieuwe woningen bouwen in bestaand stedelijk gebied. Daarbij willen we in 2050 een energie neutrale en klimaat adaptieve stad zijn. Opgaven met een grote impact op de omgeving, niet alleen ruimtelijk maar ook vanuit het milieu- en duurzaamheidsperspectief. Welke bijdrage ga jij leveren aan onze ambities?

 

Wat ga je doen?

Je gaat in deze tijdelijke zelfstandige rol aan de slag met zaken op het gebied van geluid. In de eerste plaats betreft dat de actualisatie van het gemeentelijk beleid hogere waarden. Jij schrijft dat beleid, gebruikmakend van de kennis en ervaring van de milieucollega's van de gemeente en de Omgevingsdienst. Het nieuwe beleid moet Omgevingswet-proof zijn. In de tweede plaats lever je de geluidbijdrage aan de eerste herziening van de Omgevingsvisie, in samenhang met de actualisatie van het beleid hogere waarden.

 

Voor het thema Geluid maakt de Omgevingsdienst dit jaar nieuwe geluidbelastingkaarten. Jij treedt voor dit proces op als opdrachtgever en overlegt met de Omgevingsdienst over kwaliteitscontrole op producten etc. Je zorgt daarbij ook voor de vaststelling van de kaarten en het informeren van de gemeenteraad hierover.

Tot slot maak je een start met de voorbereiding van de actualisatie van het Actieplan Geluid, door intern met de daarvoor benodigde disciplines de mogelijke bijdragen aan het Actieplan te inventariseren.

 

In overleg met het team geef je advies aan gemeentelijke kaders en adviseer je over strategische, politiek-bestuurlijk en maatschappelijke belangen. Met dat advies geef je vorm aan het beleid op weg naar een leefbare en gezonde stad.

 

We vragen een inzet van twee dagen per week voor de opdracht.

 

Wat breng je mee?

·       Kennis van en ervaring met beleidsontwikkeling en het schrijven van beleid, bij voorkeur in relatie met het thema geluid;

·       Recente werkervaring bij de overheid of een adviesbureau is een pré;

 

Je hebt een open, verbindende houding waardoor je snel en met lef aan de slag gaat in onze organisatie. Goede communicatieve vaardigheden zijn daarbij essentieel. Het werk vraagt om een zelfstandige, projectmatige manier van werken waarbij je het overzicht goed weet te bewaren.

 

Je herkent belangrijke informatie en weet verbanden te leggen tussen relevante gegevens. Als de kennis ontbreekt, vind jij het leuk om je de nieuwe materie eigen te maken. Je bent actief betrokken bij de ontwikkelingen op het gebied van milieu en/of geluid en signaleert op die manier kansen om Dordrecht verder te brengen.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten