Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur duurzaamheid en energietransitie (ZZP)

Geplaatst 14 dec. 2021
Project ID: YIS 9106241
Plaats
Laarbeek
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 14 dec. 2021
Einde: 31 mrt. 2022
Tarief
65 - 73 €/uur

Sollicitatie deadline: 19-12 12:00

Startdatum: z.s.m.

Looptijd opdracht: 3-6 maanden

Uren per week: 32-36

Functieschaal: 10, tarief: € 73 (geen knock-out criterium)

 

Wat ga je doen als Beleidsadviseur duurzaamheid en energietransitie?

Je verricht je werkzaamheden binnen het team Duurzaamheid. Dit team draagt zorg voor de doorontwikkeling en uitvoering van een ambitieuze duurzaamheidsagenda in de gemeente. Het team geeft de energietransitie binnen Laarbeek vorm, zowel op het vlak van de warmtetransitie (aardgasvrij wonen en ondernemen) als op het gebied van grootschalige opwek van duurzame elektriciteit. Maar het team werkt ook aan thema’s als klimaatadaptatie en biodiversiteit, duurzaam ondernemen, circulaire economie en het verduurzamen van onze eigen bedrijfsvoering. Als beleidsadviseur duurzaamheid en energietransitie word je verantwoordelijk voor een deel van deze agenda, natuurlijk in samenwerking met de rest van het team. Jouw focus ligt hierbij op de warmtetransitie.

 

Hoofdtaken en verantwoordelijkheden: ·

  • Je bent verantwoordelijk voor het aanvullen en actualiseren van de transitievisie warmte.
  • Je begeleidt de totstandkoming van de dorpsplannen (wijkuitvoeringsplannen) in de dorpen die in de transitievisie warmte zijn aangewezen als startdorpen.
  • Je vertaalt de doelen uit de duurzaamheidsagenda naar concrete uitvoeringsprojecten, schrijft de voorstellen om kredieten beschikbaar te stellen en vraagt subsidies aan.
  • Je initieert en begeleidt projecten en onderzoeken die de warmtetransitie verder brengen en bent het gezicht van de gemeente in de bijbehorende participatietrajecten. · Je fungeert als projectleider bij de voorbereiding van uitvoeringsprojecten m.b.t. de warmtetransitie.
  • Je werkt intensief samen met de collega die projecten rondom energiebesparing begeleidt en verwerkt deze projecten in de beleidslijn.
  • Je neemt deel aan regionale overleggen en zorgt voor gemeentegrensoverschrijdende afstemming. Een voorbeeld hiervan is deelname aan de werkgroep warmte in de samenwerking voor de Regionale Energie Strategie van de Metropool Regio Eindhoven
  • Samen met de communicatieadviseur geef je vorm aan voorlichting en communicatie over de warmtetransitie.

 

Wat neem je mee naar Laarbeek?

We zoeken een enthousiaste en zelfverzekerde kandidaat die niet bang is om nieuwe dingen te leren, te verzinnen en in gang te zetten. Initiatief, een actieve houding en positieve instelling wordt gewaardeerd. 

 

· Je hebt een ondernemende en open houding en zoekt graag samenwerking en verbinding, je bent sociaal vaardig en communicatief sterk. 

· Je hebt kennis van en/of ervaring met projectmatig werken. 

· Je bent in staat problemen goed te analyseren, te beoordelen en van een oplossing te voorzien. 

· Je werkhouding is zelfstandig, initiatiefrijk en oplossingsgericht. Je bent flexibel en veranderingsgericht. 

· Je staat stevig in je schoenen, kunt omgaan met tegenstrijdige belangen en beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit. 

· Je beschikt minimaal over een afgeronde HBO- of WO-opleiding die relevant is voor deze functie. 

· Je hebt aantoonbare affiniteit en ervaring met duurzaamheid en de energietransitie. Werkervaring in een gemeente is een pré.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten