Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur duurzaamheid (ZZP)

Geplaatst 16 dec. 2021
Project ID: YIS 9106493
Plaats
Bergschenhoek
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 3 jan. 2022
Einde: 3 jul. 2022
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 22-12-2021 17:00 Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst.

Startdatum inzet:  3-1-2022

Uren per week: 32,00

 

Lansingerland is een gemeente met ambitie. Altijd in beweging! In het hart van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag bieden drie levendige kernen Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk en de buurtschappen Rotte en Kruisweg woon- en leefcomfort aan een jonge sportieve bevolking. In Lansingerland staan de inwoners centraal en bouwen wij samen aan een samenleving waarin mensen veilig wonen, werken en recreëren. Dat blijft niet onopgemerkt. Veel jonge gezinnen en bedrijven kiezen voor Lansingerland, een gemeente in ontwikkeling met een bloeiend verenigingsleven, veel groen, een dorps karakter en dicht bij de stad. Ook economisch telt Lansingerland mee: de Greenport Lansingerland is hét innovatieve kenniscentrum voor hightech-agrobusiness en ontwikkelt zich steeds meer als logistiek centrum. In Lansingerland doet iedereen mee en is er volop kans voor ontwikkeling.

 

Wij bouwen aan een stevige organisatie met ambitie. Daarom zoeken wij nieuwe collega’s die actief en integraal aan de slag gaan met ontwikkelingen zoals duurzaamheid, omgevingswet, digitalisering en informatieveiligheid en maatschappelijke opgaven. Wij investeren in een toekomstbestendige organisatie die weet wat er in Lansingerland leeft, die kansen en uitdagingen in de gemeente kent en ze met andere partijen oppakt.

 

Wij denken in oplossingen en zorgen ervoor dat inwoners en ondernemers zich geholpen voelen. Samen maken wij Lansingerland. Lansingerland doet ‘t. Doe jij mee? Voor ons team Ruimtelijk en Economisch beleid zoeken we een:

 

Beleidsadviseur Duurzaamheid (Verbinder)

 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken binnen het Domein Ruimte & Economie in het team Ruimtelijk en Economisch beleid. Dit team staat voor de ruimtelijke planontwikkeling op het gebied van verkeer, wonen, economie en glastuinbouw, water en groen. Wij werken aan de duurzaamheidsopgave en bereiden ons voor op de komst van de nieuwe omgevingswet. Wij werken samen met andere partijen aan (complexe) regionale ruimtelijk en economische ontwikkelingen en duurzaamheid. Dat doen wij met een team van circa 30 enthousiaste medewerkers.

 

In Lansingerland vinden we duurzaamheid belangrijk. Met vele kleine en grotere projecten werken we aan de thema’s energietransitie, circulaire economie en klimaatadaptatie. We zetten zelf, maar vooral samen met bedrijven, inwoners en andere overheden stappen om te komen tot een beter leefklimaat.

 

Wat ga je doen?

Binnen onze gemeente staat duurzaamheid stevig op de kaart. Wij hebben een visie Duurzaam Lansingerland. Dit is onze stip aan de horizon. Wij hebben jou nodig om samen met ons team van duurzaamheidsadviseurs onze visie in de praktijk te brengen. Hier werk jij aan mee. Je ondersteunt de senior adviseurs bij het tot uitvoering brengen van het beleid of je pakt eigen onderwerpen op. Onderwerpen waar je bijvoorbeeld een bijdrage aan gaat leveren zijn de integrale laadvisie, projecten op het gebied van klimaatadaptatie, duurzaam inkopen of de bestrijding van energiearmoede. Het betrekken van de eigen organisatie, de inwoners en de bedrijven is daarbij vanzelfsprekend. Je hebt ook een rol als een adviseur voor de wethouder.

 

Wie ben je?

· Je hebt een relevante afgeronde HBO of WO opleiding, minimaal 3 jaar aantoonbare beleidservaring en aantoonbare ervaring op het gebied van duurzaamheid in een overheidsinstantie.

· Met je positieve, op samenwerking gerichte en ondernemende houding pas je goed binnen ons dynamische team.

· Je kunt integraal te werken en kunt verschillende rollen vervullen: jouw specialisatie ligt op het gebied van duurzaamheid. Daarbij betrek je andere collega’s om uiteindelijk bij te dragen aan de gemeentelijke duurzaamheidsambities.

· Je bent analytisch sterk, gericht op samenwerken, neemt initiatief, geeft tegendruk en staat stevig in de schoenen, bent resultaatgericht, laat creativiteit zien.

· Je bent communicatief vaardig in alle lagen binnen en buiten de organisatie en hebt een heldere schrijfstijl.

· Je bent een echte netwerker en je bent in staat om snel, binnen en buiten de gemeente, een relevant netwerk op te bouwen en te onderhouden. Je maakt snel contact, legt verbinding en zet ideeën om in plannen waarvoor je draagvlak zoekt binnen de organisatie.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten