Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleidsadviseur cultuur (zzp)

Geplaatst 17 apr. 2023
Project ID: YIS 9132215
Plaats
Almere, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 28 apr. 2023
Einde: 20 okt. 2023
Tarief
70 - 78.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 25 apr. 2023 12:00

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: 20-10

Uren: 32 uur

Schaal: 10. Max 78,50 euro

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

Almere is een stad met ruimte. Ruimte om je te ontwikkelen, om te experimenteren en om te vernieuwen. Het cultuurbeleid speelt hierop in: juist in de cultuursector wordt geëxperimenteerd, gepionierd en geïnnoveerd. Voor een zwangerschapsvervanging zoeken wij een talentvolle medior adviseur om de ontwikkeling van het culturele leven in Almere te stimuleren, specifiek op het gebied van cultuureducatie.

De functie van medior beleidsadviseur op hoofdlijnen:

· Bijdragen aan de realisatie van de doelstellingen die staan beschreven in het Cultuurplan 2019-2024 en meewerken aan de totstandkoming van nieuw cultuurbeleid vanaf 2025.

· Accounthouder van enkele Almeerse culturele instellingen en het bijbehorende subsidieproces, met name op het gebied van cultuureducatie. Met deze organisaties samen bouw je aan de verbreding en verbetering van de Almeerse culturele infrastructuur.

· Adviseren van wethouder en het management over het te ontwikkelen beleid en de uitvoering van het vastgestelde beleid; en bijdragen aan bestuurlijke besluitvorming door het college en de gemeenteraad.

Het team waarin je komt te werken is onderdeel van de afdeling Onderwijs, Sport en Cultuur. Op deze afdeling werken circa vijftig beleidsadviseurs. In kleiner verband werk je vooral samen met collega's die werkzaam zijn als adviseurs archeologie & monumenten en kunst & cultuur.

Wat ga je doen?

Gepassioneerd vervul jij uiteenlopende rollen: je bent beleidsadviseur, projectleider, counterpart en controller van gesubsidieerde instellingen. Het is belangrijk dat je weet wat er speelt binnen de sector en wat er nodig is om voorloper in Nederland te worden én te blijven. Je haalt plezier uit het boeken van resultaten binnen een complexe omgeving en kan intern overtuigend beïnvloeden. Je hebt ervaring met het verbreden en verbinden van culturele partijen met diverse stakeholders. Je bezoekt (theater)voorstellingen, festivals en conferenties om jouw visie fris en verrassend te houden.


Met je collega's van het team Cultuur houd je je bezig met uiteenlopende onderwerpen die de volle breedte van het cultuurveld beslaan: talentontwikkeling, de ontwikkeling van informele werkmilieus en culturele accommodaties, de podiumkunstsector, de schouwburg, beeldende kunst, cultuureducatie, de ontwikkeling van popcultuur en de bibliotheek. Voor deze functie ligt de focus op cultuureducatie. Kennis hierover of affiniteit hiermee is een pré.


Wat breng jij mee?

· Je houdt ervan om contact te onderhouden met organisaties en mensen in de stad en je werkt actief aan het uitbreiden en versterken van je netwerk in de stad. Je bent gericht op samenwerking en open in je communicatie. Je hebt oog voor verschillende belangen en je weet de gevoeligheid van bepaalde zaken snel in te schatten.

· Aantoonbare werkervaring met en gevoel voor politieke, bestuurlijke, ambtelijke, en maatschappelijke verhoudingen en processen;

· Minimaal hbo werk- en denkniveau;

· Minimaal 1 jaar relevante werkervaring als adviseur, op het gebied van kunst en cultuur;

· Je bent creatief, vernieuwend en in staat om zelfstandig dossiers en projecten op te pakken en snel eigen te maken.

· Je bent in staat het bestuur te adviseren en schrijft heldere en overtuigende beleidsanalyses.

· Je werkt integraal samen met andere disciplines zoals welzijn, onderwijs en sport.

· Je hebt gevoel voor financiën en ervaring met het beheren van budgetten.

· Affiniteit met kunst en cultuur. Kennis van het Almeerse cultuurveld is een pluspunt.

· Voor deze functie is affiniteit met cultuureducatie een pré.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten