Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance beleids- en procesmedewerker participatiewet (zzp)

Geplaatst 21 jul. 2022
Project ID: YIS 9118369
Plaats
Gorinchem, Zuid-Holland
Uren
30 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 aug. 2022
Einde: 1 feb. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 27 jul. 2022 12:00

Aantal uur: 28-32

Startdatum: z.s.m.

Einddatum: tot en met 31 oktober met kans op verlenging.

Thuiswerken toegestaan: ja

Schaal: 10

 

Als beleids - procesmedewerker participatie ben jij hét aanspreekpunt van onze partner Avres, die voor onze gemeente de participatiewet uitvoert. Je bent lid van het kernteam waarin twee andere gemeenten en Avres onderdeel zijn. Vanuit Gorinchem coördineer je de deelname aan het gemeenschappelijke Ambitiedocument wat Avres aan het opstellen is. 

Jij spart intern met diverse afdelingen zoals financiën, juridische zaken, etc. om mogelijke kansen en risico’s tijdig voor het voetlicht te brengen, waarna je de wethouder adviseert op te nemen besluiten. 

Je bent een schakel tussen onze gemeente en Avres; zo zorg je dat beide partijen de juiste informatie hebben! Je draait je hand niet om voor gemeentelijke processen en weet hier tijdig op in te spelen, zodat de stukken tijdig aangeleverd kunnen worden aan het college en de gemeenteraad.

 

Jij komt te werken binnen het team Samenleving. Het sociaal domein is volop in beweging en staat voor stevige opgaven; landelijk en regionaal belegde taken zijn meer lokaal gekomen. We bekijken hoe we de zorg en ondersteuning voor onze inwoners nog slimmer kunnen organiseren en hebben ook specifiek oog voor het domein jeugd. We willen preventief werken. Voorkomen is beter dan verhelpen!

 

Jij brengt mee:

  • Affiniteit met het sociaal domein (bij voorkeur participatiewet) en een uitstekende netwerker.
  • Een afgeronde opleiding op hbo-niveau.
  • Informatie vanuit wetten en regelgeving snel kunnen doorgronden en gemakkelijk vertalen naar beleidsvoorstellen.
  • Goede schriftelijke, communicatieve en onderhandelingsvaardigheden.
  • Gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en hier energie van krijgen.

 

Verder is het fijn als je omgevingsbewust bent, beschikt over analytisch vermogen en als je initiatief durft te nemen. Maar vooral belangrijk; je bent een gezellige collega!

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten