Gemeenteprojecten
Freelance arbocoördinator (zzp)
Startdatum (gewenst)? Begin december
Startdatum (uiterlijk)? Eind december 2023
Einddatum (uiterlijk)? Eind februari /maart
Optie tot verlenging? Ja
Min/max aantal uur per week? 24 uur per week
Mogelijkheid tot thuiswerken? Ja
Schaal CAR UWO? Schaal 9
Minimaal aantal recente en relevante jaren werkervaring? 3 jaar ervaring
Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst
Arbocoördinator inhuuropdracht 24 uur
In verband met langdurige ziekte van de beoogde Arbocoördinator zijn wij op zoek naar een tijdelijke Arbocoördinator die deze functie tijdelijk waarneemt en kwartier maakt in deze functie bij de nieuwe organisaties die per 1 januari a.s. van start gaan na de ontvlechting van de BAR-organisatie. Waar voorheen de organisaties 1 organisatie vormden – de BAR-organisatie – gaan vanaf 1 januari a.s. de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht en Ridderkerk als afzonderlijke gemeenten verder, waarbij ze worden ondersteund door De Bedrijfsvoeringspartner. De Bedrijfsvoeringspartner is een bedrijfsvoeringsorganisatie, waartoe ook het onderdeel HR behoort. De Arbocoördinator maakt onderdeel uit van het team HR-Specialisten.
De rol van de Arbocoördinator is het coördineren van de activiteiten en actoren t.a.v. arbeidsomstandigheden als wettelijke taak vanuit de Arbowetgeving.
· Het voorbereiden van de herijking (mede ontwikkelen en implementeren van) het Arbobeleid en het opstellen van een Arbo meerjarenplan voor de 4 organisaties (gemeenten Albrandswaard, Barendrecht en Ridderkerk en De Bedrijfsvoeringspartner)
· Het coördineren en regisseren van alle in- en externe activiteiten t.a.v. arbeidsomstandigheden, en het (mede in dit verband) leggen en regie voeren op contacten met relevante in- en externe partijen:
o Externe partijen: BOL, Intersafe/Lyreco, LKOG
o Interne partijen zijn o.a. DR, OR, de coördinator van BHV, mantelzorg en preventiemedewerkers
o Sparringpartner bij mantelzorgactiviteiten/bevorderen van bijeenkomsten voor mantelzorgers (en wellicht in de toekomst ook rondom de overgang als dit onderdeel wordt van de nieuwe CAO) (uitvoering ligt elders);
o Coördinatie op aanmeldingen LKOG (Landelijke Klachtencommissie Ongewenst Gedrag voor de decentrale overheid) van de 4 organisaties
· Het informeren en adviseren van de 4 organisatie t.a.v. arbeidsomstandigheden en Arbobeleid.
o Het voorbereiden en up-to-date houden van protocollen en beleidsstukken op intranet(ten) van de 4 organisaties
· Het inventariseren, voorbereiden en signaleren van gevaren en risico’s met betrekking tot arbeidsomstandigheden bij de 4 organisatie, in de ruimste zin des woords
o Coördinatie op Technisch deel RI&E (Psychosociaal ligt bij DI, echter signalen inventariseren op psychosociaal terrein en doorkoppelen aan DI ligt ook bij de arbocoördinator)
· Het maken van een opzet voor de coordinatie, implementatie en monitoring van agressietrainingen.
· Het bewaken van de administratieve verplichtingen zoals opgenomen in de wet- en regelgeving.
o Bijhouden van en rapporteren over het Arbobudget voor de 4 organisaties.
o Arbo hulpmiddelen (proces Topdesk)
o Meldingen agressie (proces Topdesk)
o Opzetten van aanspreekfunctie vertrouwenspersonen voor de 4 organisaties
o Het opstellen van jaarverslagen (agressiemeldingen, informatie ambtseed (ligt nu bij onboarding, melden vermoeden misstanden ligt bij coördinator vertrouwenspersoon)