Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance applicatiebeheerder publieksdienstverlening (zzp)

Geplaatst 18 jul. 2023
Project ID: YIS 9136351
Plaats
Dordrecht, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 sep. 2023
Einde: 1 mrt. 2024
Tarief
55 - 80 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 25 jul. 2023 12:00

Aantal uren per week: 32

Duur: 6 maanden

Richttarief: €55 - €68,50

Functieschaal: 9 Gemeente CAO


Als ervaren servicegerichte applicatiebeheerder help je ons bij het versterken van de dienstverlening en lever je een bijdrage aan het verder digitaal ontwikkelen van onze afdeling Publiekszaken. Binnen het netwerk weet jij als een verbinder de krachten te bundelen en in te spelen op de actuele ontwikkelingen.



Organisatie:


Dienstverlening Drechtsteden voert de publieksdienstverlening uit voor de gemeenten Alblasserdam, Dordrecht, Hendrik-Ido-Ambacht en Sliedrecht. De gemeente Dordrecht ‘host’ de uitvoering voor de vier gemeenten. We bundelen de krachten om een toekomstbestendige, innovatieve en efficiënte dienstverlening te realiseren. Dienstverlening Drechtsteden is de eerste ingang voor inwoners, ondernemers en instellingen. We zetten fors in op digitalisering en houden tegelijkertijd ruimte voor maatwerk en persoonlijk contact.



Wat ga je doen?


Publieksdienstverlening is sterk in ontwikkeling. Steeds meer dienstverlening verloopt online. Voor deze ontwikkeling en de continuïteit van onze dienstverlening aan de balie, via de telefoon of het internet is goed functionerende ICT een voorwaarde. Als applicatiebeheerder speel je hierin een belangrijke rol en:



  • Beheer je de soft- en hardware binnen Dienstverlening Drechtsteden door bijvoorbeeld het up-to-date houden van de software zorgt dat wijzigingen zorgvuldig gerealiseerd en in gebruik worden genomen;

  • Zorg je voor een optimale functionele inrichting van applicaties;

  • Ben je het aanspreekpunt/ helpdesk voor je collega's en instrueer je hen in het gebruik van de soft- en hardware;

  • Ben je i.s.m. ketenpartijen en leveranciers verantwoordelijk voor de inrichting en de verdere ontwikkeling van de informatievoorziening en het adequaat oplossen van verstoringen;

  • Je stuurt actief op de (operationele) prestaties van de leveranciers en houdt hen aan gemaakte afspraken;

  • Zorg je voor een goede documentatie van de activiteiten die je uitvoert bij het oplossen van incidenten en wijzigingen voor een veilige en betrouwbare informatievoorziening en leg je hier (mede) verantwoording over af bij audits;

  • Je weet veranderende wensen van medewerkers en MT te vertalen naar een concrete oplossing of vraag voor onze leveranciers;




Wie zijn wij?


Als applicatiebeheerder maak je deel uit van het team Ontwikkeling & Ondersteuning. Dit team is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de dienstverlening en het beleid en ondersteunt de uitvoeringsteams op een aantal taken. Binnen het team zijn onder andere 2 applicatiebeheerders en 1 strategische informatieadviseur actief. De applicatiebeheerders werken voornamelijk ondersteunend voor de collega's van afdeling Klantcontact. Belangrijke samenwerkingspartners is de ICT afdeling van het regionale shared service centrum en de applicatiebeheerders bij andere regiogemeenten.



Neem je (op termijn) deel aan projecten en zorg je voor wijzigingen in of implementaties van bestaande en nieuwe soft- en hardware en draag je bij aan de ontwikkeling van nieuw beleid op je vakgebied.



Naast de ontwikkelingen in publieksdienstverlening verandert ook de manier waarop we ICT-voorzieningen gebruiken. Denk hierbij aan ver-SAAS-ing van ons applicatielandschap en de hogere eisen die op het gebied van informatiebeveiliging en privacy worden gesteld. Daarnaast speelt de migratie van het applicatielandschap naar KPN. Deze migratie heeft veel impact en zorgt voor veel extra werk in het restant van 2023 en begin 2024.



Wat neem je mee?


  • Hbo werk- en denkniveau aangevuld met aantoonbare kennis en ervaring als applicatie(functioneel)beheerder;

  • Bij voorkeur ervaring met specifieke soft- en hardware van de gemeente en publiekszaken in het bijzonder. Denk hierbij aan software van leveranciers Centric en JCC, zoals Key2Burgerzaken, Key2Betalen, Key2GBA-V, MDU, Cognos en JCC Klantgeleiding;

  • Je bent pro-actief, service- en oplossingsgericht, analytisch, integer en zelfstandig;

  • Je bent sociaal vaardig, een teamspeler en netwerker en weet anderen mee te nemen naar gewenst resultaat.




Je bent klantvriendelijk, accuraat en resultaatgericht. Door jouw uitstekende communicatieve en sociale vaardigheden ben je prima in staat om de klantvraag te vertalen en te beantwoorden. Uitgangspunt in de dienstverlening is samenlevingsgericht werken en dit weet je ook te implementeren.Door jouw stressbestendige houding, weet je hoofd-van bijzaken te onderscheiden en ben je goed in staat prioriteiten te stellen. Je hebt geen 9-tot-5-instelling en bent bereid testwerkzaamheden in het weekend uit te voeren. Je wilt meegroeien met en een bijdragen leveren aan de ontwikkelingen in Publieksverlening én ICT. Flexibiliteit, creativiteit en initiatiefrijk zijn eigenschappen waar jij jezelf volledig in herkent.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten