Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance allround projectleider opvang vluchtelingen (zzp)

Geplaatst 5 apr. 2023
Project ID: YIS 9131589
Plaats
Ouderkerk aan de Amstel, Noord-Holland
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 mei 2023
Einde: 31 jul. 2023
Tarief
77 - 93 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 14 apr. 2023 12:00
  • Startdatum: 01.05.2023

  • Einddatum: 31.07.2023 met optie te verlengen

  • Duur van de opdracht: 3 maanden

  • Uren per week: 32

  • Richttarief: €77,00 - €94,00

  • De vacature wordt gesloten zodra de geschikte kandidaat is gevonden

Let op: er wordt hier echt een senior profiel gevraagd met meerdere jaren projectmanagement/projectleiding ervaring en binnen een gemeente.



Aanleiding:

De (nood)opvang van vluchtelingen uit Oekraïne, asielzoekers en statushouders zorgt voor (deels) nieuwe uitdagingen voor Ouder-Amstel. De gemeente hecht belang aan het samen leven, samen leren en samen werken met buurtbewoners, andere inwoners en ondernemers.

 We willen een fijn (t)huis bieden in Ouder-Amstel voor vluchtelingen uit Oekraïne en de statushouders, die we als gemeente huisvesten. We bereiden ons voor op mogelijke scenario’s voor opvang van asielzoekers. De gemeente Ouder-Amstel zoekt daarom een ervaren allround projectmanager voor de periode van in ieder geval 3 maanden, bij voorkeur voor 32 uren per week.


Over de gemeente Ouder-Amstel:

Gemeente Ouder-Amstel is een ambitieuze gemeente naast Amsterdam. Het bestaat uit de dorpen Duivendrecht en Ouderkerk aan de Amstel en het buitengebied, met het buurtschap Waver. Als gemeente Ouder-Amstel streven we ernaar dat het beeld dat inwoners, organisaties en partners van ons hebben klopt met waar we voor staan en wat we beloven. We staan voor onze kernwaarden, die inwoners en de ambtelijke organisatie samen hebben bepaald: verbindend, uniek en divers. Dit betekent dat we aandacht hebben voor wat er leeft en speelt in de binnen- en buitenwereld.

Ouder-Amstel is een gemeente die samenwerken hoog in het vaandel heeft staan. Dat doen we dan ook op allerlei manieren en met verschillende doelgroepen, zoals maatschappelijke partners (o.a. welzijn, onderwijs, zorg), ondernemers, inwoners, buurgemeenten en de veiligheidsregio. Ouder-Amstel neemt deel aan een regionaal samenwerkingsverband zorg en welzijn van de Amstellandgemeenten, zorgverzekeraar en regionale zorg en welzijnspartijen deelnemen. Hier worden domein overstijgende thema’s, besproken zoals preventie, geestelijke gezondheids-  en ouderenzorg.

 

Wat zoeken wij in jou?

De gemeente Ouder-Amstel is een kleine en dynamische gemeente met grote ambities.  Wij zoeken dan ook een projectmanager die zich thuis voelt in deze beweging, die kansen ziet en hiernaar handelt.

Je beschikt over de vaardigheden die nodig zijn om uiteenlopende sociale zaken te organiseren. En om verschillende rollen te kunnen uitvoeren. Je bent analytisch sterk maar ook een ‘doener’. Je kan improviseren en snel schakelen tussen onderwerpen en niveaus. Je neemt initiatief, bent resultaatgericht, laat creativiteit zien en je durft (je eigen) grenzen op te zoeken.


Daarnaast zien we graag dat je meebrengt:

  • HBO/WO werk- en denkniveau

  • Minimaal 7 jaar gemeentelijke werkervaring

  • Sterke projectleidersvaardigheden

  • Enige kennis van aanbod zorg- en welzijn mooi meegenomen

  • Zelfstandigheid, makkelijk netwerken èn belangen afwegen

  • Rust kunnen creëren in een geregeld hectische omgeving



Mogelijke taken:

  • Bewaken van de administratie en informatie (informatie- en kwaliteitsmanagement)

  • Contractmanagement

  • Risicobeheersing

  • Planning

  • Aansturen en begeleiden junior collega's

 

Team:

Je maakt deel uit van het gemeentelijk programmateam Opvang Vluchtelingen, onder leiding van een programmamanager. De ambtelijk opdrachtgever is de gemeentesecretaris. De portefeuillehouder en bestuurlijk opdrachtgever is de burgemeester.

Het team bestaat uit 12 junior, medior en senior projectmanagers en (beleids)medewerkers. Daarbij lever je direct een flinke maatschappelijke meerwaarde voor de gemeente en zeker voor hen die een veilige en stabiele leefomgeving nodig hebben. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten