Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance allround juridisch adviseur (zzp)

Geplaatst 16 apr. 2024
Project ID: YIS 9155532
Plaats
Lelystad, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 mei 2024
Einde: 30 aug. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 23 apr. 2024 12:00

Benodigde devices (mobiel/laptop) worden niet verstrekt door de opdrachtgever

Startdatum: 1 mei 2024 (of z.s.m. zodra een VOG beschikbaar is)

Einddatum: 30 augustus 2024

Aantal uren week: 32 (optioneel 28 en 36 uur)

Thuiswerk: tenminste 1 dag werken op het Stadhuis

Inschaling: 11 Cao Gemeenten (afhankelijk van senioriteit)

Selectie communicatie: uiterlijk woensdag 24 april

Sollicitatiegesprekken uitsluitend via Teams: donderdag 25 april tussen 11.00 - 14.00 uur



Gemeente Lelystad


Ben jij…

Een enthousiaste jurist die met een praktische blik de gemeente adviseert over uiteenlopend juridische vraagstukken?

 

Wat ga je doen….

Binnen deze opdracht ben je samen met het cluster juridisch advies verantwoordelijk voor de algemene juridische advisering aan de organisatie vooral bij grote, complexe en/of politiek gevoelige dossiers, rekening houdend met strategische en bestuurlijke belangen. Maar ook kan er worden gevraagd om gemeentelijke regelgeving met een juridisch oog te beoordelen of mee te lezen bij een voorgesteld besluit aan het college over uiteenlopende kwesties. Ongeacht de adviesvraag wordt een gedegen juridisch, maar vooral ook praktisch uitvoerbaar advies verwacht.

 

De advisering door het cluster advies heeft betrekking op diverse rechtsgebieden (zowel publiek-, privaat- en Europees rechtelijk). Maar het accent zal vooral aan de bestuursrechtelijke kant zitten. Binnen het cluster advies wordt niet gewerkt met accounthouderschap. Het is dan ook van belang dat je gedegen algemene kennis hebt van de verschillende rechtsgebieden, dat je snel kan schakelen tussen de diverse regelgevingen en – binnen de juridische context- praktisch adviseert.

 

Binnen deze opdracht heb je zelfstandig dossiers in behandeling, maar neem je in hoofdlijnen de clusterleden mee en werk je volledig transparant samen met hen. Daarnaast fungeer je als sparringpartner.

 

Bij de uitvoering van de werkzaamheden wordt van je verwacht dat je het grotere plaatje in ogenschouw houdt (helicopterview) en strategisch meedenkt. Je klant kan iedereen binnen de organisatie zijn, echter bij de grote projecten is dat veelal de projectmanager en (senior) beleidsadviseur. De advisering kan zien op projecten die de gemeente zelf dan wel in gezamenlijkheid met andere (decentrale) overheden uitvoert, waarbij jij het belang van de gemeente Lelystad behartigt.

 

Waar ga je dit doen?

Het team Juridische Zaken maakt onderdeel uit van het domein Bedrijfsvoering en Ontwikkeling en bestaat uit diverse clusters op het gebied van advies, bezwaar en beroep en inkoop. Het team heeft een sterk verantwoordelijkheidsgevoel voor het maatschappelijke belang en de organisatie. Er heerst een open en professionele cultuur waar veel ruimte is om elkaar te ontmoeten en te leren kennen. Het team fungeert als een juridisch expertisecentrum, waarbinnen veel kennis en ervaring aanwezig is. Binnen het team ben je actief in het cluster dat zich bezig houdt met algemeen juridische advisering. 

Wij vragen:

  • Afgeronde WO opleiding Rechten;

  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in een soortgelijke senior functie binnen de overheid of indien de werkervaring niet opgedaan is binnen de overheid is kennis en ervaring met het werken met een gemeentelijke organisatie vereist;

  • Gedegen kennis van en ervaring met de Gemeentewet, algemeen publiekrecht, met name de Algemene wet bestuursrecht en de Wet gemeenschappelijke regelingen;

  • Europees recht, waaronder het aanbestedingsrecht, de Wet markt en Overheid en Staatssteun;

  • Privaatrecht, met name verbintenissenrecht en ondernemingsrecht.

Jouw competenties zijn:

analytisch sterk | communicatief vaardig | stressbestendigheid | flexibel | proactief | oplossingsgericht | teamspeler | omgevingsbewustzijn | dienstverlenend.      

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten